Tümay Günaydın'a "En İyi Tasarım" Ödülü - Son Dakika
Güncel

Tümay Günaydın'a "En İyi Tasarım" Ödülü

Abd'nin New York kentinde, Pier 94 Fuar Merkezi'nde yapılan Architectural Digest Home Show'da İç Mimar Tümay Günaydın yaptığı yemek odası tasarımıyla 'People's Choice Award for Best Design' ödülünü kazandı.

11.04.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abd'nin New York kentinde, Pier 94 Fuar Merkezi'nde yapılan Architectural Digest Home Show'da İç Mimar Tümay Günaydın yaptığı yemek odası tasarımıyla 'People's Choice Award for Best Design' ödülünü kazandı.

AIDS'e Karşı Savaşan Tasarım Endüstrisi Birliği (DIFFA) fuar kapsamında New York'un en ünlü mimar ve iç mimarlarının tasarımlarına ev sahipliği yaptı.

Tasarımcılar arasında David Rockwell, Diane von Furstenberg, Robert Verdi, Ralph Lauren, Barney, Calvin Klein, Gensler, Herman Miller, Skidmore, Owings & Merrill'in yanı sıra tasarım çalışmalarını New Yok'ta sürdüren İstanbul doğumlu İç Mimar Tümay Günaydın'da yer aldı. Tümay, kendisine ödül getiren tasarımın konseptini oluştururken iki hafta boyunca kendisini AIDS ile yasam mücadelesi veren hastaların hayata bakış açısını anlamaya çalışmakla geçirdiğini söyledi. Dört gün suren Architectural Digest Home Show süresince yüzlerce ziyaretçinin oylaması sonucunda Tümay Günaydın'ın tasarımı en yüksek oyu alarak ve ünlü mimarları geride bırakarak People's Choice Award for Best Design ödülünü almaya hak kazandı.

Günaydın tasarımındaki koyu, karanlık atmosferin HIV virüsü taşıyan hastaların toplum tarafından önyargı ile damgalanmasını temsil ettiğini, sonsuz yansımanın ise doğru bir tedavi ve bilinçli bir yaşam mücadelesi ile HIV virüsü ile uzun süre yaşamanın mümkün olduğunu sembole ettiğini söyledi.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine New York'da Pratt Enstitü de İç mimarlık bölümünde mastır yapan Günaydın, İstanbul'dan da uygun bir proje geldiği takdirde çalışmayı çok arzuladığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tümay Günaydın'a 'En İyi Tasarım' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement