Tüm Ulaşımda Biletler Tükendi, Dönüş Pazartesi, Salıya Sarktı - Son Dakika
Ekonomi

Tüm Ulaşımda Biletler Tükendi, Dönüş Pazartesi, Salıya Sarktı

Tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler dönüş tarihini 27 Eylül olarak belirleyince ulaşımdaki tüm biletler tükendi. Birçok kişi 28 Eylül ve 29 Eylül'e kaldı.

22.09.2015 08:08  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla 7.5 milyon kişi otobüslerle, 3 milyon kişi deniz yolu ile 2.5 milyon kişi ise hava yolu ile seyahate çıktı. 13 milyon biletli yolcunun yanı sıra kendi aracıyla yollara dökülenleri de hesaba katarsak 9 günlük bu tatilin dönüşünün bayağı çileli olacağını tahmin etmek yanlış olmaz. Özellikle henüz bilet bulamayanların işi bayağı zor. Tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler dönüş tarihini 27 Eylül olarak belirleyince deniz, kara ve hava yolu ulaşımındaki tüm biletler tükendi. Ek seferlerin de dolduğunu belirten sektör temsilcileri, "Gidişlerde sorun yok. Ama herkes 27 Eylül'de dönmeye çalışıyor. Bu mümkün değil." diye konuştu.

YÜZLERCE EK SEFER

Kurban Bayramı süresince ulaşım sektörünün ek seferler düzenlediğini anlatan ulaşım sektörü yetkilileri, şu değerlendirmeyi yaptı: "Şehir dışına giden cuma günü itibarıyla yollara düştü. Ancak dönüş için sadece 26 Eylül ve 27 Eylül tercih edilince tüm biletler tükendi. Hava yolu şirketleri talebi karşılamak için 250 ek sefer düzenlediğini açıkladı. İDO ve otobüs şirketleri de yüzlerce ek sefer koydu. Tüm bunlar yetersiz kaldı. Binlerce kişi çareyi 28 Eylül'de dönmekte buldu. Ancak bu tarih için de biletler azaldı. Şimdi 29 Eylül dönüşleri satılmaya başlandı."

YOL YAPIMINA ARA

Tatile kendi araçlarıyla gidenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu da kara yolu ulaşımında cumartesi ve pazar günü yoğunluk yaşanacağına işaret ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına 19-27 Eylül tarihleri arasında ara vereceğini açıkladı. Ancak Eskihisar-Topçular hattı ve gişeler başta olmak üzere bazı kilit noktalarda trafiğin durma noktasına gelebileceğine dikkat çekiliyor. E-5 kara yolunun yanı sıra trafik çilesi yaşanması beklenen bir diğer güzergah ise Edirne- İstanbul otobanı. Özellikle Mahmutbey gişelerinde normal günlerde bile kilometrelerce kuyruk oluştuğuna dikkat çeken yetkililer bayramda geçiş ücretsiz olmasına rağmen bu bölgede çözülemeyen yol sıkıntısı nedeniyle cumartesi gününden itibaren Hadımköy bölgesine kadar yoğunluk bekliyor.

9 GÜNDE 4 BİN SEFER YAPACAĞIZ

9 günlük bayram tatili boyunca sefer sayılarını arttırdıklarını belirten İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Kurban Bayramı boyunca hızlı feribot sefer sayısını 338'e, iç ve dış hat toplam deniz otobüsü sefer sayısını 512'ye, İDOBÜS sefer sayısını 200'e çıkaran İDO, araba vapur hatlarında da doldur boşalt sistemiyle yaklaşık 3 bin sefere ulaşarak toplamda 4 bin sefer yapacağız."

HAVA YOLU ŞİRKETLERİ 250 EK SEFER KOYDU

Tatilcilerin daha çok yurtdışı ve sahil bölgelerine akın ettiğini anlatan hava yolu şirketleri yetkilileri, şöyle konuştu: "250 ek sefer konuldu. En çok Antalya, Dalaman ve Bodrum'a gidiş var. Bazı havayolları ise gelen talepler doğrultusunda uçaklarını geniş gövdeli uçaklarla değiştirme kararı aldı. Ancak dönüş için 26 Eylül ve 27 Eylül tarihleri tercih edilince bilet kalmadı. Yurtdışına gidenlerin sayısı oldukça fazla."

DÖNÜŞE GEÇENLER İÇİN OTOBÜSLER BOŞ GİDECEK

Otobüs şirketlerine ait 10 bin belgeli aracın 9 gün boyunca yollarda olacağını anlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kara Yolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, şunları anlattı: "9 günde 7.5 milyon vatandaşımızı sağlıklı bir şekilde taşımayı planlıyoruz. Bayramlar otobüs şirketleri için yılın en önemli dönemi oluyor. Biz de bunun farkındayız ve hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızı belgesiz araçlarla seyahat etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bu dönemde tüm şoför arkadaşlarımızın da en iyi şekilde hizmet vermesi için çalışacağız." (Kaynak: Hürriyet)

Tüm Ulaşımda Biletler Tükendi, Dönüş Pazartesi, Salıya Sarktı

Son Dakika Ekonomi Tüm Ulaşımda Biletler Tükendi, Dönüş Pazartesi, Salıya Sarktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Levent: Ne var sanki 2 gun daha tatil uzatilsin nasil olsa alistik 6 5 Yanıtla
  • CAMİ HOCASI: yalan konuşmayın. girin internete görün otobüslerin yarısı boş. sadece adamı kızdırmak için yazılmış. Para mı var millette. olan jrei karı ile tatil yapıyor. Bitmişiz 3 4 Yanıtla
  • vatan: çözüm demiryolu 5 0 Yanıtla
  • MEHMET AYDIN: 2,5 MİLYON İNSAN UCAKLA MEMLEKETİNE GİTMİŞ MEMLEKETİNE. BU SİZE NE ANLATTI? )) HİÇBİŞEY DİMİ? BİLİYODUM ZATEN... 2 2 Yanıtla
  • .: yapar 0 3 Yanıtla
  • bölge halkı: aha akpe seçmenii ahahaha:D 1 0 Yanıtla
  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.

  • Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı
    15:07 Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Batman Havalimanında Mart ayında 45 bin 466 yolcunun havayolunu kullandığını açıkladı. Ayrıca, Mart ayında Batman Havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 322, yük trafiği ise 479 ton olarak gerçekleşti. Ocak ve Mart aylarında ise toplamda Batman Havalimanında 151 bin 998 yolcu, 986 uçak ve bin 620 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer gemisi 180 yolcu getirdi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer gemisi 180 yolcu getirdi

    Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, Kuşadası Limanı'ndan Bodrum'a gelerek 180 yolcu getirdi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptıktan sonra gemi, akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket etti.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
    14:54 MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

    Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) projesi tanıtıldı. Projenin amacı, ana bileşenleri ve temel çıktıları hakkında bilgi verildi. Proje, kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.


Advertisement