Tüm Dünyada Endgame Fırtınası Esiyor - Son Dakika
Güncel

Tüm Dünyada Endgame Fırtınası Esiyor

Tüm dünyanın konuştuğu kitap Fenerbahçe maçı ile başlıyor!

23.10.2014 09:53  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endgame: Çağrı kitabı, 7 Ekim'de tüm dünyayla aynı anda Pena Yayınları'ndan Türkiye'de yayınlandı ve ilk baskısı 2 günde tükendi.
Türkiye dahil, dünyanın her yerinden okuyucular Endgame'in bulmacasını çözüp 500 bin dolar değerindeki altını kazanmak için yarışıyor. Endgame, sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, bir dizi hikâye ve sayısız interaktif uygulamayı kapsayan yapısıyla dünyada şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı kitap projesi.
Pena Yayınları, ABD'li yazar James Frey'in şimdiden dünyada fenomen olmaya aday kitap dizisinin ilk romanı "Endgame: Çağrı"yı Türkçe olarak, 7 Ekim'de dünyada 38 ülkeyle aynı anda yayınlanmasıyla birlikte Türkiye'de büyük ilgi gördü. Kitabın ilk baskısı 2 günde tükendi.

500 bin dolar ödüllü kitabın sayfalarındaki bulmacayı çözmek için okurlar kollarını sıvadı. Sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, kitap ve sayısız interaktif uygulamanın bir parçası olan Endgame yarışmasında, kitabın sayfalarında gizli olan ipuçlarını ve bulmacayı çözen kişi dünyanın bir yerinde saklı olan bir anahtara ulaşıyor. Bu anahtar 500 bin doların kapısını açıyor. 500 bin dolar değerindeki altın Las Vegas'taki bir otelin lobisinde sergileniyor. Anahtarın yerini bulan ilk kişi bu servete sahip olacak.

Anahtara ve 500 bin dolara ulaşabilmek için kitabı okumak gerekiyor. Kitap içindeki bulmacalar uzman şifreciler tarafından hazırlanmış ve kitabı okurken aynı zamanda zekânızı ve becerinizi tüm dünyayla yarıştırıyorsunuz. Bu yüzden bulmacayı çözen kişi ve ülke için büyük bir prestij söz konusu.

İlk sayfa Fenerbahçe maçında başlıyor

Kitapta Türkiye'nin özel bir yeri var. Şükrü Saraçoğlu Stadı'na düşen bir meteorla başlıyor kitap. Hikâyede her bir medeniyeti temsil eden 12 oyuncu var. Bu oyuncular da Endgame için yarışıyor, yalnız burada bir fark var: kitapta anahtara ulaşan oyuncunun medeniyeti yok olmaktan kurtulacak. İlk oyuncu Türkiye'de yaşıyor ve tam bir Fenerbahçe fanatiği.

12 oyuncudan biri İstanbul'da yaşıyor

Endgame'in oyuncularından Marcus İstanbul, Doğancılar'da, Hafız Ali Paşa Sokağı'nda yaşıyor. Kitap, ateşli bir Fenerbahçe taraftarı olan Marcus Fenerbahçe- Manisaspor maçını seyrederken başlıyor. Fenerbahçe-Manisaspor karşısında yeniliyordur. Ve Marcus Fenerbahçe'nin golünü sabırsızlıkla bekliyordur.

Fenerbahçe gol ararken maçın son dakikalarında Şükrü Saraçoğlu Stadı'na meteor düşer. Bütün stadyum alevler içinde kalır. Futbolcular, polisler, taraftarlar, antrenörler yanan bir kibrit çöpü gibi oraya buraya koştururlar.

Kitapta Endgame için yarışan 12 oyuncu yani karakter için kitap çıkmadan aylar öncesinden sosyal medya hesapları açılmış. Türkiye'de yaşayan oyuncunun sosyal medya hesaplarında Gezi süreci, Soma faciası, Twitter yasağı ve Fenerbahçe ile ilgili bol bol haber yer alıyor.

38 ülkede yayınlanan kitap, özellikle futbolseverler için Fenerbahçe'yi dünya çapında popüler yapıyor. Türkiye'de futbolun popülerliğini gören yazar, girişi Şükrü Saraçoğlu'nda yapmayı tercih etmiş. Kitapta sadece İstanbul yer almıyor. Aynı zamanda birçok uzman tarafından ilk medeniyet olarak kabul edilen Urfa Göbeklitepe de var.

İlk tapınak Göbeklitepe

Kitapta Göbeklitepe'ye özel bir yer ayrılırken, yazar burası hakkında önemi bilgiler paylaşıyor: "Çobanlar tarafından 1993 yılında keşfedilen kazı yeri, en az 15 bin yıl önce bilinmeyen bir kültür tarafından, bilinmeyen nedenlerle, özellikle gömülmüş. Keşiften bu yana alanın %5'i kazıldı ve yapılan radyo-karbon testleri sayesinde tarihinin, M.Ö. 12 bin yıl öncesine kadar uzandığı öğrenildi. Bu tarih; çömlekçilik, demircilik, hayvancılık, tarım, bilinen alfabe sistemleri ve tekerlekten bile öncesine denk geliyor."

Türk okurlar da ödülün peşinde

Pena Yayınları tarafından yayımlanan ve "Endgame: Çağrı"nın ilk iki baskısı ilk hafta tükendi. Türkiye'den birçok okur ve yarışmacı 500 bin doları kazanmak ve hem kendisine hem de ülkesine prestij kazandırmak için sayfalarda ince bir araştırmaya girdi bile. Hatta kitaptaki bulmacalarla ilgili çözümleri paylaşmak için bloglar kuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüm Dünyada Endgame Fırtınası Esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement