Tüik 2014 Yılı Eğitim İstatistiklerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Tüik 2014 Yılı Eğitim İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 6 yaş ve üzeri okuryazar nüfus oranı Türkiye geneli yüzde 96,13'e ulaşırken, bu oran İzmir'de yüzde 98,15 olarak belirlendi.

02.07.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'En okuryazar il' sıralamasında birinci Antalya olurken, ikinci sırada İzmir üçüncü sırada ise Tekirdağ yer aldı. 'En okumaz yazmaz' üç il ise sırasıyla Siirt, Mardin ve Şanlıurfa oldu.

EN OKURYAZAR İLÇE ÇEŞME

İlçeler sıralamasında ise Çeşme 'en okuryazar' ilçe oldu. Çeşme'de okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 0,68'e kadar düşüyor. Çeşme'yi Karşıyaka, Güzelbahçe ve Karaburun ilçeleri izliyor. Yüzde 3,87 olan Türkiye ortalamasının üzerine yüzde 4,05 ile çıkan Kiraz İzmir'in 'en okumaz yazmaz ilçesi' olarak belirlendi.

EN EĞİTİMLİ NÜFUS KARŞIYAKA'DA

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İzmir'de en eğitimli nüfus Karşıyaka'da yaşıyor. Karşıyaka'da yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 30 olarak açıklandı. Karşıyaka'nın ardından Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova ve Gaziemir ilçeleri gelirken, 30. sırada ki Kiraz'da yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 4,13 oldu.

OKUMAZ YAZMAZ KADIN SAYISI ERKEKLERDEN FAZLA

Türkiye genelinde 6 yaş ve üzerinde okuma yazma bilmeyen erkek oranı yüzde 1,32 iken kadın oranı 6,44 olduğu açıklandı. İzmir'de bu nüfus içinde okuma yazma bilmeyen erkek oranı yüzde 1'in altında kalırken, kadınlarda bu oran yüzde 2,99 olarak belirlendi.

EN ÇOK YÜKSEK TAHSİLLİ ANKARA'DA

Türkiye'de 15 yaş ve üzeri yapılan istatistiğe göre Ankara yüzde 20'lik oran ile yüksekokul ve fakülte mezunu en fazla olan il olurken, Başkent'in ardından Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Tunceli geliyor. Son beşte ise Mardin, Van, Muş, Ağrı ve Şanlıurfa sıralanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüik 2014 Yılı Eğitim İstatistiklerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement