TÜGİK İş Zirvesi 2014 Antalya'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Ekonomi

TÜGİK İş Zirvesi 2014 Antalya'da Gerçekleştirildi

TÜGİK İş Zirvesi 2014 Antalya\'da Gerçekleştirildi

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu'nun düzenlediği TÜGİK İş Zirvesi 2014, 12-13 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

20.12.2014 15:02  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 400 TÜGİK üyesinin katıldığı zirvede, TÜGİK'in geçmiş ve gelecek dönem çalışmalarının yanı sıra ülke ekonomisine yönelik beklentiler de ele alındı. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral zirvenin açılış konuşmasında,"İnşaat ve maden alanlarında yaşananların ardından başlayan denetimler çok önemli ve destekliyoruz. Ancak bu denetimler mutlaka uzmanlık sahibi denetçiler tarafından yapılmalı ve akredite firmalar oluşturulmalı," dedi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), 2014 yılının en büyük iş zirvesini 12-13 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirdi. Antalya Titanic Deluxe Hotel Belek'te düzenlenen TÜGİK İş Zirvesi 2014, 400 TÜGİK üyesinin yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerini ağırladı.

TÜGİK İş Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral şunları söyledi: "TÜGİK'e bağlı federasyon ve dernek başkanlarının da aralarında bulunduğu 400 üyemizin katılımıyla düzenlenen zirvede, TÜGİK'in gelecek dönem çalışmalarına fikir ve gönül birliği içerisinde yön vermek amacıyla önemli temaslarda bulunduk, toplantılar gerçekleştirdik. Bu alanda ülkemizde düzenlenen en büyük zirve olma özelliğini taşıyan TÜGİK İş Zirvesi'nde bizim öncelikli hedeflerimizden biri, üyelerimiz arasındaki ticareti daha da yoğunlaştırmak oldu. Zirvede üyelerimiz arasında yeni işbirlikleri, yeni ortaklıklar ve yeni dostluklar kuruldu, sinerji yaratıldı. Bu gibi olumlu gelişmeler aynı zamanda ülke ekonomisi için de çok önemli. Çünkü bugün TÜGİK'in 500'ün üzerinde sektörden 10.000'e yakın üyesi bulunuyor ve böylesine geniş kapsamlı bir iş örgütü tek yürek olarak hareket ettiğinde ülkemiz için çığ gibi büyüyen bir değer yaratabilmek mümkün oluyor."

Konuşmasında ekonomik alanda yaşanan gelişmelere de değinen Genel Başkan Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkaç gün önce açıklanan ekonomik veriler ne yazık ki hiçbirimizin arzu ettiği seviyede olmadı. Ancak verilere derinlemesine baktığımızda, istenilen büyüme rakamlarına ulaşamamamızın temel sebeplerinden biri olarak tarımı görüyoruz. İklim ve mevsimlerde yaşanan değişiklik ülkemizin dört bir yanında tarımı olumsuz etkiliyor. Dolaysısıyla bu da ülke ekonomisine olumsuz yansıyor. Ancak iklim ve mevsim değişikliklerinin dünyanın bir gerçeği olduğu düşüncesinden yola çıkarak, tarıma artık farklı bir gözle, değişik bir bakışla yaklaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Tarım sektörünü daha fazla modernize etmeli, desteklemeli ve özendirmeliyiz. Ayrıca bu alanda yeni yatırımcılara uygun faizli kredi verilmesi de önemli ve destekleyici bir husustur."

Erkan Güral: "Denetimler için akredite firmalar oluşturulmalı."

Erkan Güral, sanayi kuruluşlarının ve sanayicilerin de desteklenmesi gerektiğini, belirttiği konuşmasında şu noktalara değindi: "Özellikle bürokratik işlemler sanayi alanında yatırımcıları çok yoruyor. Bürokrasi nedeniyle yatırımlarda da gecikme oluyor. Bu nedenle bürokratik engellerin ortadan kaldırılması çok büyük önem taşıyor. Bunu başarabilirsek ülke ekonomisine önemli katkısı olacaktır." İnşaat ve madencilik sektöründe yaşanan kazalar nedeniyle gündeme gelen denetimlere de dikkat çeken Erkan Güral, "Tüm işkollarında standartlar sağlanana kadar denetimler çok sıkı yapılmalı. Bunu destekliyoruz ve işveren olarak da sorumluluklarımıza sahip çıkıyoruz. Son dönemde her yerde, her işletmede denetçiler var, denetim elemanları sürekli kontrole geliyor. Bu tabii ki doğru ve tabii ki denetimler olmalı. Fakat denetimler için akredite firmalar oluşturulmalı ve denetimler uzmanlar tarafından yapılmalı. Her denetçinin her sektörü bilmesi mümkün değil. Herkes uzmanlık sahibi olduğu sektörlerde denetim yapmalı. Bu nedenle denetim alanında akredite firmalar oluşturulmasını çok önemli buluyoruz. Aksi takdirde yapılan denetimler, hazırlanan raporlar amacına ulaşmayabilir," dedi.

Erkan Güral: "Vergisini zamanında ödeyenler ödüllendirilmeli."

Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke ekonomisine katkı yapacak bir diğer husus ise kaynaklarımızı verimli kullanmak. Petrol ve türevlerine milyarlarca dolar veriyoruz. Bunun cari açık üzerinde de büyük etkisi var. Ancak öte yandan Türkiye'deki konutların yüzde 90'ında ısı yalıtımı yok ve bu nedenle çok büyük kayıplar oluşuyor. Enerji kaybına mutlaka daha fazla önem vermeliyiz. Verimli tüketimin yanı sıra ülke ekonomisi için bir diğer önemli değer ise vergi. Vergisini zamanında ödeyemeyenlere tanınan kolaylıkları çok olumlu karşılıyoruz. İmkansızlık, sıkıntı gibi sebeplerden ödemesini yapamayanlara destek olunması, fırsat verilmesi çok doğru. Ancak zamanında vergi ödemesini yapanların da ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

TÜGİK İş Zirvesi'nde önemli oturumlar

Zirvede ilk gün gerçekleştirilen "Girişimcilikte Fark Yaratanlar" başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan Sütiş Yönetim Kurulu Üyesi Eme Kocadağ, Adopen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, Şölen Çikolata CEO'su Elif Çoban ve İPRA Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör iş dünyasındaki deneyimlerini TÜGİK üyeleri ile paylaştılar. Oturumun moderatörlüğünü ise Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Turan üstlendi.

Zirvenin ikinci günü Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda ise Türkiye'de ve dünyada eko-politik gündem ve 2015 yılına yönelik beklentiler detaylı olarak ele alındı. Dr. Can Fuat Gürlesel, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Ali Saydam'ın konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda cari açık dahil olmak üzere ekonomiye yönelik konular geniş bir yelpazede değerlendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi TÜGİK İş Zirvesi 2014 Antalya'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement