Ttk Kozlu Müessese Müdürlüğünde Bir Kartiyede Üretim Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Ttk Kozlu Müessese Müdürlüğünde Bir Kartiyede Üretim Durduruldu

Ttk Kozlu Müessese Müdürlüğünde Bir Kartiyede Üretim Durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde TTK Kozlu Müessesesi müdürlüğünde 3. Kartiyede yönetmeliklere aykırı buldukları ’Karatumba’ ve ’Kılçık’ yöntemiyle yapılan üretimi durdurdu.

06.12.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde TTK Kozlu Müessesesi müdürlüğünde 3. Kartiyede yönetmeliklere aykırı buldukları 'Karatumba' ve 'Kılçık' yöntemiyle yapılan üretimi durdurdu.

Soma ve Ermenek'te meydana gelen maden kazalarının ardından geçen Kasım ayında 18 kişilik ekil ile birlikte Zonguldak'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri TTK ve özel maden işletmelerine yönelik denetimlerini sürdürürken yapılan denetimlerde şu ana kadar iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymayan 31 özel maden ocağında üretim durduruldu. Zonguldak'ta çeşitli ocaklarda denetimlerini sürdüren müfettişler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki bir kartiyede, yönetmeliklere aykırı buldukları 'Karatumba' ve 'Kılçık' yöntemiyle yapılan üretimi durdurdu. Denetimleri gerçekleştiren müfettişler, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Maden Ocağındaki 3 Kartiye de "Karatumba" ve "Kılçık" yöntemiyle yapılan üretimi yönetmeliklere aykırı olduğu için üretim durduruldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, bu yöntemin havzada yaklaşık 100 yıldır kullanıldığını ifade ederek "Maden işleri ile ilgili bir yönetmeliğin havalandırma ile ilgili bir maddesine bağlı kalarak geçen sene Karadon'da yüksek basınçlı sistemle beraber kazıyı durdular. O sistem 1992 yılında başlamıştı. PPP projesiydi, projenin başında BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Ali Akçin vardı. O sisteminde geçen sene bu gerekçeye bağlı olarak Karadon'da yüksek basınçlı sistemle beraber kazıyı durdular. Konu şuan mahkemelik. Bu sistem şuan Macaristan'da ve dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Geçen sene o sistemi kaldırdılar. Bizim aynı ona benzer 'Karatumba' ve 'Kılçık' sistemi var. Bu yöntem bizim havzada yüz yıllık yöntem bunu sadece dik damarlarda uygulayabiliyoruz. Dik damarlarda başka uygulanabilecek bir sistem yok. Bizim şuan da 150 milyon tonluk rezervimizin 75 milyonu bu yöntemle üretilebilecek olan rezerv. Şuanda üretim alanında sadece üretim yerine müdahale edildi. Aynı yerde ki hazırlıklarımız devam ediyor. Başka bir ilave tedbirlerle beraber çalışma bakanlığı bölge müdürü ile yazışmaları yapıp iki ay sonra üretime açmayı düşünüyoruz. O konuda çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ttk Kozlu Müessese Müdürlüğünde Bir Kartiyede Üretim Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement