Tşof Başkanı Apaydın: "Kamyoncu Esnafımız Hükümetten Müjde Bekliyor" - Son Dakika
Güncel

Tşof Başkanı Apaydın: "Kamyoncu Esnafımız Hükümetten Müjde Bekliyor"

Tşof Başkanı Apaydın: "Kamyoncu Esnafımız Hükümetten Müjde Bekliyor"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği müjdeli haberlerle binlerce şoför esnafının sevindiğini belirterek, "Kamyoncu esnafı hükümetten müjde bekliyor" dedi.

17.05.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği müjdeli haberlerle binlerce şoför esnafının sevindiğini belirterek, "Kamyoncu esnafı hükümetten müjde bekliyor" dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ticari taksi, minibüs, servis aracı ve özel halk otobüslerinin yenilenmesi halinde ÖTV'nin alınmaması, minibüslerden otobüs tarifesine göre vergi alınması ile ilgili uygulamanın düzeltilmesi, raylı sistem ve metro hatlarında servis araçlarının hizmet vermeye devam etmesi, ticari araçlara takılacak güvenlik sistemlerinin vergi matrahından düşülmesi ile özel halk otobüsü tanımının Karayolları Yasası'na eklenmesi müjdelerin şoför camiasını çok sevindirdiğini belirtti. Apaydın, diğer beklentiler için federasyon olarak ilgili bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

"ESNAFIMIZ ÜMİTLE BEKLEYİŞ İÇİNDE"

Müjdelerin dışında hükümetten yeni beklentilerinin olduğunu ve bunların da kısa sürede çözüme kavuşacağına inandıklarını anlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın beklentilerini şöyle sıraladı:

"4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında alınması zorunlu olan K1-K2 gibi yetki belgelerinin Federasyonumuz ve bağlı meslek odalarımızca üyelerimize verilmesini istiyoruz. Şehir içi ticari taksilerin yetkilendirilmiş oldukları belediye sınırlarından herhangi bir noktaya, aynı yolcuyu taşımak ve kalkış noktasında gerekli belgenin düzenlenmesi şartıyla çift yönlü ( gidiş dolu-dönüşü dolu) olarak taşıma yapmalarını istiyoruz. Şuan iki ayrı nokta arasında taksilerimiz götürdükleri yolcuyu geri getirememektedir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre C2 yetki belgesi sahiplerine, sonradan yapılan değişiklik ile uluslararası ve yurt içi ticari eşya taşımacılığı yapma yetkisi verilmiştir. Yurt dışından ucuza aldıkları akaryakıtla, varış güzergahındaki illerden boş gitmemek amacıyla bazen maliyetine bazen de maliyetinin altında bir fiyatla mal taşıyarak haksız rekabet yapılmaktadır. Kamyoncu esnafı ve C2 yetki belgesi olmayan TIR sahipleri mağdur olmaktadır. Bu haksız rekabetin önlenmesi için uluslararası veya yurtiçi taşıma yapabilir ayrımına gidilmelidir.

Yurtiçi eşya taşımacılığında Ton x Km. esasına göre taban fiyat belirlenmeli. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yurtiçi yolcu taşımacılığında uygulamaya koyduğu taban fiyat uygulamasını, yurtiçi eşya taşımacılığında da uygularsa esnaf para kazanır.

Mesleki Yeterlilik Belgeleri sınavlarındaki başarı oranları düşük. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç şoförlerinin almak zorunda oldukları mesleki yeterlilik belgesi (SRC) sınavlarında başarı oranı yüzde 25 gibi çok düşük seviyelerdedir. Oysa ehliyet sınavlarında bu oran yüzde 75'tir. Bu nedenle alınması zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavında, başarı ortalaması yüzde 60'lar seviyesine çıkarılmalıdır.

Şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlara, engellilerin erişimine uygun hale getirilmesinde geçiş süresi tanınmalıdır. Çünkü esnafımız yeterli üretim olmadığı için mevcut araçlarını yenileyememektedir.

Maliye Bakanlığınca alınan önlemler ve yapılan denetimlere rağmen başta kaçak akaryakıt olmak üzere 10 numara yağ halen yoğun bir şekilde satılmaktadır. Vergi kaybı ile haksız rekabete yol açan, insan sağlığı açısından tehlike yaratan bu durumun önlenmesi esnafımız açısından oldukça önemlidir. Bu sorunun çözümü içinde esnafımızın akaryakıt için ödediği KDV'nin iadesi dahil çeşitli alternatifler hayata geçirilmelidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tşof Başkanı Apaydın: 'Kamyoncu Esnafımız Hükümetten Müjde Bekliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Soyugüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacaklarını ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceklerini belirtti. AK Parti yetkilileri ise Soyugüzel'in katılımının bir başarı ve kazanım getireceğini ifade etti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.


Advertisement