Tso ve Belediyeden Bilğilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tso ve Belediyeden Bilğilendirme Toplantısı

Tso ve Belediyeden Bilğilendirme Toplantısı

TSO ve Devrek Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgilendirme toplantısında yerel idareciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

17.07.2013 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSO ve Devrek Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgilendirme toplantısında yerel idareciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Devrek Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen bilgilendirme toplantısında yerel yöneticiler ve vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen programda konuşan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci," Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ortaklaşa organize ettiğimiz programımıza uzaktan yakından iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta ilk olarak ilçemizde edilen organizasyonumuza hepiniz hoş geldiniz ve Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Türkiye'mizde tüm yerleşim çarpık kentleşme alanlarında nerelerde olduğumuzu Kocaeli, Gölcük ve Düzce depremlerinde gördük ve binlerce insanımızı kaybettik ve önemli ekonomik kayıplarımız oldu depremin bu denli acımasız olduğunu ne yazık ki yaşayarak öğrendik. Neticesinde depreme dayanıklı binalar yapma konusunda önemli adımlar atıldı ve yasalar çıkartıldı. Bu konuda hükümetimizin yaptığı çalışmalar ile çıkarılan yasaları takdir etmemek mümkün değil. Bizler de Kocaeli ve Düzce depremlerinde yıkılan, hasar gören binalardan farklı binalara sahip değiliz aynı özelliklerdeki binalara sahibiz. Bu bölge aynı derecede bir depreme maruz kaldığında aynı felaketleri yaşamamak içten bile değil. Bütün bunları dikkate alarak Kentsel Dönüşümü konusunda çalışmalara acilen başlamak durumundayız" dedi.

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Afet Riski Alanlarının ve Riskli Binaların Tespiti" adlı bilgilendirme toplantısında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şubesi İnşaat Mühendisi Eray Avşar tarafından davetlilere; Kentsel Dönüşüm gereklimidir? Kentsel Dönüşüm neden gereklidir? Kentsel Dönüşüm süreci, Kentsel Dönüşüm sürecinde riskli olduğu yapılar, Kentsel Dönüşüm sürecinde riskli yapı tespitine itiraz, riskli yapıların yıkılması, yıkım sonrası işlemler, yıkım kredisi, tespit kredisi, kira yardımı Kentsel Dönüşümde finansal destekler, faiz desteği konularında bilgiler verildi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, TSO Başkanı Zekai Bükrü, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Yavuz Ataseven, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Hasan Öztürk, müteahhitler, inşaat mühendisleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tso ve Belediyeden Bilğilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement