F-16 Uçaklarımızdan, Suriye Hudut Hattında Devriye Uçuşları - Son Dakika
Güncel

F-16 Uçaklarımızdan, Suriye Hudut Hattında Devriye Uçuşları

F-16 Uçaklarımızdan, Suriye Hudut Hattında Devriye Uçuşları

Genelkurmay Başkanlığı, 8 F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini bildirdi.

23.08.2014 17:10  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, sekiz F-16 uçağıyla Türkiye- Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Artvin'in Yusufeli ilçesi Yaylalar köyü Dilber mevkinde bacağı kırılan kişinin kurtarılması amacıyla 2'nci Kara Havacılık Alay Komutanlığında konuşlu bir ambulans ve bir arama kurtarma helikopteri görevlendirildi. Hasta, bulunduğu dağlık alandan helikopterle alınarak, Erzurum Devlet Hastanesine nakledildi.

Etkin Çaba Harekatı kapsamında birer deniz karakol uçağıyla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra edildi.

TCG Ayvalık ve TCG Alanya Mayın Avlama Gemileri ile TCG Akın Kurtarma Gemisi Kumburgaz'da denize açılan 5 kişinin aranması faaliyetlerine devam edildi.

TCG Erdek NATO Daimi MKT Görev Grubu-2'ye (SNMCMG-2) iştirak maksadıyla Cagliari/ İtalya'ya intikal sürdürüldü.

TCG Kemalreis NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevi kapsamında ABD/ Kanada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarıyla Kuzey Atlas Okyanusu'nda eğitim gerçekleştirildi.

TCG Gökova Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde karakol görevine devam edildi.

Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında 11 gemi seyir görevi icra etti.

-Kumburgaz'da arama faaliyetlerine destek

Kumburgaz'da denize açılan 5 kişiyi arama faaliyeti kapsamında TCSG-129, TCSG-134, TCSG-509, TCSG-552, ve DEGAK-04 havadan ve denizden arama faaliyeti yürütüldü.

Bir arama kurtarma gemisiyle Ege'de, dört botla Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına, dün saat 18.25'te İzmir/ Özdere açıklarında Alman bayraklı yatta bir kadının rahatsızlandığı bildirilerek, yardım talebinde bulunuldu. Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-11 tarafından kadın tekneden alınarak sağlık ekibiyle Kuşadası Limanında hazır bekleyen 112 Acil Servis ambulansına teslim edildi.

-Sekiz F-16 ile devriye uçuşu

Sekiz F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Kastamonu'da 17 Ağustos'ta kaybolan epilepsi hastası bir kişinin arama çalışmalarına destek vermek amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı/ Merzifon meydanında konuşlu bir helikopter görevlendirildi. Dün havadan icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda herhangi bir bulguya rastlanmadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel F-16 Uçaklarımızdan, Suriye Hudut Hattında Devriye Uçuşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement