Rusya "Sınırı İhlal Etmedik" Dedi, TSK İhlale İlişkin Radar İzini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Rusya "Sınırı İhlal Etmedik" Dedi, TSK İhlale İlişkin Radar İzini Paylaştı

TSK, düşürülen uçakla ilgili "5 dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen hava sahamızı ihlal etti" dedi. Rusya'nın "Sınırı ihlal etmedik" açıklamasına karşılık ise radar izini paylaştı.

24.11.2015 11:01  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında, bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü duyurdu. Rusya'dan gelen ilk açıklamada ise "Sınır ihlali yapmadık, kanıtlayabiliriz" denildi. TSK ise bu açıklama üzerine harekete geçti ve ihlale dair radar izini paylaştı. Yaptığı açıklamada ise "Türk hava sahasını ihlal eden ve milliyeti bilinmeyen bir uçağa, beş dakika içerisinde 10 kez ikaz etmemize rağmen ihlale devam ettiği için angajman kuralları çerçevesinde müdahalede bulunduk." dedi.

İŞTE TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24'te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İHLAL RADAR İZİNDE

Bu arada askeri kaynaklar hava sahası ihlaliyle ilgili radar izi analizi haritası paylaştı. Analizde düşürülen uçağın Türk hava sahasını ihlalinin nasıl gerçekleştiği görülüyor.


(Düşürülen uçağın iz analizi)

RUSYA "İHLAL YOK, KANITLAYABİLİRİZ" DEMİŞTİ

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından ilk resmi açıklama Rus Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmediği ve Türkiye'nin uçak düşürmenin büyük bir sorun olduğunu iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye'de düşürülen Su-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmedi. Uçağın tüm uçuş boyunca Suriye sınırları içerisinde olduğunu kanıtlayabiliriz" iddiasında bulunuldu.

NATO: DURUMU DİKKATLE İZLİYORUZ

Öte yandan NATO'dan düşürülen SU-24 ile ilgili ilk açıklama geldi. Açıklamada, ''NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz'' ifadelerine yer verildi.

HUKUK UZMANLARI: TÜRKİYE ULUSLARARASI HAKLARINI KULLANDI

Uluslararası hukuk uzmanları, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağını düşüren Türkiye'nin bunu yaparken uluslararası hukukun kendine tanıdığı hakları kullandığını vurguladı.







Rusya "Sınırı İhlal Etmedik" Dedi, TSK İhlale İlişkin Radar İzini Paylaştı

Son Dakika Güncel Rusya 'Sınırı İhlal Etmedik' Dedi, TSK İhlale İlişkin Radar İzini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (163)

  • BRUSK AMED : YANINIZDAYIZ RUSYA YALNIZ DEYILSIN PUTIN 7 69 Yanıtla
  • Saaa: Rusya intikamini alicaktr merak etmeyin tc fasizmi 10 40 Yanıtla
  • diyarspor: yanındayız rusya 5 37 Yanıtla vatansever: kürtçe yaz malum bizden nefret ediyorsun benim dilimi kullanma gundiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 2 0 vatansever: iş satmaya geldimi gitti gidiyo dan hızlı satan sizlere alıştık... 2 0 vatansever: senden başka ne beklenirdi bir kere ülkenin yanında oldun mu ama devlet bize bahmiiiir kullandığın kaçak elektrik su da haram olsun,... 2 0
  • kürt: vurur yüze ifadesi ne oldu la ucaginmi düştü bitanesi ...tüm Avrupa tüm dünya görsün türkün gücünü helal sana TSK allah razı olsun 32 3 Yanıtla
  • T.C: arkadaş rus uçağı sınırı geçip bombamı atmış bize burda kahramanlık türküleri yazıyonuz ya, uçak düşürmek basit iş rusta bizimkini düşürür. Biz niye bu savaşa giriyoz bunun ekonomik ve siyasi sonuçları olursa bunu kim karşılıycak çok cahil yorumlar var. Dolar çıktı borsa çakıldı bunu kim düzeltecek rusyanın borcu bizim yüz senelik milli gelirimizden çok boş konuşmayalım. 27 5 Yanıtla
  • HUDUT ASKERİ: HUDUT NAMUSTUR ........ 29 1 Yanıtla
  • ağrılı imanlı kürt: sizin ALLANIZA kurban olurumm ellrınızden operim vurun kafire o 24 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement