TSK'dan Şehir İçinde Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Şehir İçinde Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım

Genelkurmay Başkanlığı, kent için PKK ile daha etkin mücadele edebilmek için komando birliklerini üstün teknoloji teçhizat ve silah sistemleri ile donatacak.

04.02.2016 23:49  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da PKK'nin sokaklara kadar inmesiyle örgütle başlayan yeni mücadele şeklinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kritik bir hamle yaptı. Şırnak'ta Silopi ve Cizre, Diyarbakır'da da Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sonrası TSK, şehir içi çatışmalarda kullanılacak yeni teçhizat ve silah sistemlerini belirledi. Alınacak sistemler içerisinde en çok dikkat çeken ise silah sesi analiziyle keskin nişancının yerini tespit eden optik hedef tespit sistemleri oldu.

MİKRO İHALAR ALINACAK

NTV'nin haberine göre ihtiyaç listesinde, Amerikan Özel Kuvvetleri'nin kullandığı balistik miğferlerden, köşe silahlarına ve mikro insansız hava araçlarına kadar sokak çatışmalarında güvenlik güçlerinin güvenliğini arttıracak teçhizat ve silah sistemleri bulunuyor. En dikkat çeken silah sistemi ise güvenlik kuvvetlerinin kendini göstermeden hedefe ateş etmesini sağlayan "köşeli silah" olarak bilinen otomatik silahlar.


TSK'nın şehir içi çatışmalar için envanterine katmayı düşündüğü "Köşeli silah" olarak bilinen Corner Shot adlı silah

KOMANDO BİRLİKLERİ TAKVİYE EDİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cizre, Sur ve Silopi'deki çatışmalarda ele edilen tecrübeler ışığında, eksiklikler tespit edildi. Bütün komando tugaylarına Amerikan Özel Kuvvetleri tarafından da kullanılan yüksek koruma kapasitisine sahip kompozit balistik miğferler alınacak. Toplam alım miktarı yaklaşık 22 bin adet olarak belirlendi. Aynı şekilde her asker için balistik koruyucu yelek de alınacak. Her time bir adet olacak şekilde kurşun geçirmez kalkan satın alınacak.

KESKİ NİŞANCILARIN YERİNİ TESPİT EDECEK SİSTEM

Alımı yapılacak silahlar arasında, askerin kendisini göstermeden hedefe ateş etmesini sağlayan "köşeli silahlar" da var. Orta ve uzun menzilli keskin nişancı tüfekleri, bunlara ait nişangah ve gece görüş sistemleri de alım listesinde yer alıyor. Sur, Cizre ve Silopi'deki çatışmalarda keskin nişancı tehdidinin boyutları ortaya çıkmıştı. Bunun için alınacak sistemler arasına, silah sesi analiziyle keskin nişancının yerini tespit eden optik hedef tespit sistemleri de dahil edildi. Ayrıca evlerin ve dar sokakların içini görmek için mikro insansız hava aracı sistemleri de alınacak.

Mevcut zırhlı araçların zırh seviyelerinin sokak çatışmalarında yetersiz kalması üzerine, zırh direnci daha yüksek taktik tekerlekli araçlar da envantere dahil edilecek.

TSK\'dan Şehir İçinde Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım

Son Dakika Güncel TSK'dan Şehir İçinde Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • EMRE: MEEEEEEEEEEEEE 22 27 Yanıtla
  • Vatan bolunmez: Allah sizi.korusun aslan parcalari 33 3 Yanıtla
  • JöhPöh: Türk Askerini hafife aldığını düşünen HewaL yıllardır oluyor ZevaL, Beyin göçü yaşayan bir Hain zihniyetin göç edeceği yer Cehennemdir... 26 3 Yanıtla
  • botan : t.c ne yaparsa yapsın hangi silahı alırsa alsın çare degil olamazda geçmişte ne silahlar aldılar ne bombalar söyermisiniz bitire bildimi şimdide bitiremezz sırf halkı tatmin etmek için halkın parasını harçıyorlar olan halka olacak şekere yağa benzine elktr suya zam zam üstüne zam gelecek 1bir yılda sarayın gideri için 380tirilyon ayıranlar günlük 1 tirilyon recep nasıl yiyiyor kimse hesapını soruyormu boru degil be 1 tirilyon yemekle bitmez nereye gidiyor bu para 8 18 Yanıtla Dadaş: Botannnn sorun yok devletın askerıde mermısıde bitmez sen kafana takma:) 21 3 botan : yok sarayın muhasebesicisi degilim ama halkın bir ferdiyim yoksuluktan terörden bahsedeceksin din iman allah diyeceksin sonradanda firacun gibi yaşayacaksın kusura bakma hep bizi bu şekilde sömürdüler yıllarca 5 9
  • PR: Artık saklandıkları yerler sensörler ile thermal olarak görülecek ve pusudan önce leş olacaklar... 21 2 Yanıtla
  • GSSSSS: SİLAHLI İHALARLA VURACAN BU ŞEREFSİZLERİ 18 4 Yanıtla
  • mardinLi kürt: allah yolumuzu hayr ve acik etsin 13 7 Yanıtla
  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 18 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement