TSK'dan 'Paralel Yapı' İddialarına Yanıt - Son Dakika
Güncel

TSK'dan 'Paralel Yapı' İddialarına Yanıt

Türk Silahlı Kuvvetleri, kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddialara karşı açıklama yaptı.

22.11.2014 11:46  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, son zamanlarda yazılı ve görsel basında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik bazı iddia ve söylemlerin yer aldığı belirtildi. Milli bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmadığı ve bundan sonra da olmayacağı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ulusal güvenliğe yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlediği vurgulanan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur" ifadesi kullanıldı.

İşte TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklama:

"Türk Silahlı Kuvvetleri; ulusal güvenliğimize yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur.

Diğer taraftan; devletimizin resmî yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu unutulmamalıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün "KUMPAS" yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NECDET ÖZEL'DEN SUÇ DUYURUSU

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, bir televizyon programına katılan bir konuşmacının, kendisi ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağını açıkladı.

"KENDİSİNİ KINIYORUM"

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in yaptığı açıklama şöyle; "21 Kasım tarihinde bir televizyon programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçek ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsım ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

TSK\'dan \'Paralel Yapı\' İddialarına Yanıt
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TSK'dan 'Paralel Yapı' İddialarına Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • MEMUR TEOMAN: PARALELİ BİLMEM AMA, PKK İLE MASAYA OTURANLARLA AYNI KEFEDE GÖRÜLÜYORSUNUZ, YARIN BÖLÜNME TEHLİKESİ İLE KARŞILAŞIRSAK BİZİM HABERİMİZ YOKTU! DEMEYE BAHANE OLMAYACAK MAALESEF. . HER ŞEYE RAĞMEN ORDU BİZİM ORDUMUZ, HER ŞARTTA VE KOŞULDA BİZ ORDUMUZDAN VAZGEÇMEYİZ MİLLET OLARAK. . DUALARIMIZ SİZİNLEDİR 13 0 Yanıtla
  • ..ömnjh: tsk yı bitirmeye çalışanlar şuan kendileri bitmiş durumda tsk nında dediği gibi tsk türk ordusudurrrr hiç kimseye uşaklık yapmadılar üç kuruş para ve özlük hakkı içinde kimsenin kuklası olmadılar vatanını peşkek çekmediler vatan hanlerine hizmet etmiyorlar 11 1 Yanıtla
  • yaşarbarak: layik cumhuriyeti yıkıp. yobaz düzeni getirmek için önlerindeki en büyük engel olan askeriyeyi zayıflatmak için her şeyi yaparlar. allah türk milletini yobaz kafalılardan korusun. 9 2 Yanıtla
  • karabiber: Gerçekten vatan â katılıyorum arkadaşlar natonun 2 nci büyük ordusuyuz her türlü teknoloji var ama son yıllarda ülke nerdeyse elden çıkacak kimse kılını kıpırdatmıyor buna en başta dur diyecek kişide genelkurmayın kendisi ama oda bir alemlerde kime güveneceğiz 10 0 Yanıtla
  • AYHAN DENİZHAN: HAVUZ MEDYASI , SARAYLAR UĞRUNA TÜRKİYEYİ KARIŞTIRIYOR. 9 0 Yanıtla
  • kürt: kabul edecek değğillerya burunlarının ucunu bile göremiyorlar kalkmış açıklama yapıyorlar 3 5 Yanıtla
  • melis han: Kim atıyor bu iftira yı. yandaş medya.neden heryere parmak soktular bir tsk kaldı.bari askeri siysete alet etmeseniz 5 0 Yanıtla
  • karabiber: O ilk bayrak indirme olayında genelkurmay ve ordaki birliğin komutanı istifa etmeliydi yada adam gibi çıkıp onu indireni direk vurmalıydı tsk turkiyenin gücü bayrağımızın koruyucusu ama neye kime hizmet ettiği şuan meçhul bu gidiş gidiş değil 3 0 Yanıtla

Advertisement