TSK'dan Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Önemli Yurt İçi Olaylar

TSK\'dan Önemli Yurt İçi Olaylar

'Bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist, Şirvan İkizler köyü bölgesinde, bir enerji firmasına ait baraj inşaat şantiyesine, saldırıda bulundu.

01.08.2014 13:23  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensubu 8-10  terörist tarafından, Siirt'in Şirvan İkizler Köyü bölgesinde, bir enerji firmasına ait baraj inşaat şantiyesine saldırıda bulunulduğunu, şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyonun kaçırıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "önemli yurt içi olaylar" bölümünde yer alan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, dün saat 21.00 sularında, Siirt'in Şirvan İkizler Köyü bölgesinde, FERNAS Enerji Firmasına ait baraj inşaat şantiyesine, uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulunuldu.

Teröristler tarafından, şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyon kaçırıldı, bir kamyona hasar verildi.  Olayla ilgili olarak, Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

27 Temmuz günü saat 09.55 sularında, Tekeli Ana Üs Bölgesinde, bir patlama meydana geldiği tespit edilirken, dün terör örgütü üyesi teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarında; "bir teröristin 27 Temmuz 2014 günü saat 10.00 sularında Mirgesav Tepe bölgesinde, daha önce yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı bir maddenin pilinin değiştirilmesi esnasında, meydana gelen patlama neticesinde öldüğü" belirtildi.  Olay bölgesinde 27 Temmuz günü meydana gelen patlamanın, aynı patlama olduğu değerlendirildi.

Önemli sınır olaylarına göre ise Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Kıyıgören ile ziyaret hudut karakol komutanlıkları sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan toplam 1200 metre boru hattı ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 5 sal tespit edildi. Bulunan söz konusu 1200 metre boru hattı ve 5 sal Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

TSK'nın günlük faaliyetlerine göre de 8 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, üç bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:19 Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hırsızlık suçundan 95 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K.D. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı
    11:17 Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamasında, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahıslar yakalandı. Bazı şüphelilerin üzerinden uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden sürücülere toplamda 251 bin 837 TL cezai işlem uygulandı.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Advertisement