TSK'da Nöbet Değişimi! Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Olacak - Son Dakika
Güncel

TSK'da Nöbet Değişimi! Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Olacak

3-5 Ağustos tarihleri arasında toplanacak Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tepe yönetiminde önemli değişiklikler olacak.

06.07.2015 07:52  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK, bir yandan Suriye'deki gelişmeler için hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan da YAŞ'a hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2015 Ağustos sonunda emekliye ayrılacaklar.

TSK'NIN 1 NUMARASI DEĞİŞİYOR

Özel'den boşalacak Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın atanması bekleniyor. Akar, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı döneminde başarılı bir profil çizmişti.

KÖSELE VE ÜNAL DÖNEMİ

Akar'ın yerine gelecek Kara Kuvvetleri Komutanı ise büyük bir ihtimalle 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak olacak. Bu yılki kritik YAŞ toplantısında Genelkurmay Başkanlığı'na atanması beklenen Orgeneral Akar'ın TSK'nın başında 4 yıl görev yapacağı kaydediliyor.

BOSTANOĞLU'NUN YERİNE KÖSELE

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'ndan boşalacak göreve ise Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin atanması bekleniyor.

MAĞDUR OLMUŞTU

Kösele, Askeri Casusluk davasında 5 gün tutuklu kaldığı için daha önceki şûrada oramiralliğe terfi edememişti. Askeri Casusluk davasında tüm sanıklar beraat etti. Böylece Kösele'nin terfi etmesinin önünde hiçbir engel kalmadı. Koramiral Kösele tutukluluğuna yapılan ilk itiraz üzerine tahliye edilip görevinin başına döndüğü için YAŞ'ta oramiralliğe terfi ettirilecek, ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün 30 Ağustos tarihinde emekliye ayrılmasıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın getirileceği belirtiliyor. Abidin Ünal 2 yıldır Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı görevini sürdürüyor.

KARA'DA ÇOLAK

Genelkurmay'da 'iki numaralı koltuk' olarak gösterilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın getirilmesi bekleniyor.

YAŞTAN EMEKLİ

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, yaş haddinden emekli olacak. 65 yaşını doldurarak emekli olacak 1949 doğumlu Atay'ın ayrılmasıyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığı görevine Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin getirilmesi bekleniyor. Atay'ın yerine gelecek 1951 doğumlu Mendi, 65 yaş sınırı nedeniyle bu görevde en fazla 1 yıl kalabilecek. Mendi'den boşalacak göreve ise Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in atanacağı söyleniyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

TSK\'da Nöbet Değişimi! Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Olacak

Son Dakika Güncel TSK'da Nöbet Değişimi! Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • TSK GÖZ BEBEGiMiZDiR: 92 senedir üst düzey komutanlar ne hikmetse,hep din düsmaniydilar,,Allahi agzina alan nerdeyse yok gibiydi,,toplumumuzun cogunlugu dindar olmasina ragmen nedense hic aldiris etmiyorlardi,,peki bu dogrumuydu,,? cok yanlisti,,cünkü bu ordu milletin ordusu olabilmesi icin milletin degerlerine azami derecede deger vermeliydi,,ancak tam tersi oldu,ordu deyince aklmiza din düsmanligi geliyordu,darbe geliyordu,,bir kac senedir milletle kaynasan subaylari görmeye baslayinca biraz ümitlenmeye basladik,, 13 8 Yanıtla
  • TÜRK-İŞ kovboy : İşahla. Atatürk'ün inklablarında vaz gecmiyen birisi olur dinci olmıyacak din mahf etti mileti 6 13 Yanıtla
  • TÜRK: Türklük ve İslam şuru taşıyan Komutanları görmek istiyoruz. İnsanlıktan ve halk tan uzak insanları görmek istemiyoruz. 9 9 Yanıtla
  • CAVİT: Yeni getirdikleriniz ABD nin onbaşıları.. Bu ülkeyi sağa sola peşkeş çekmeyecek tüm yiğit subaylarını yok ettiniz. 4 9 Yanıtla
  • antisemitic: Din mahvetti milleti diyen deyyus. Ne kadar düşük bir insansın sen. Allah tan kork. Ahiret var ölüm var bilmez misin bre ahmak... 10 3 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: Planli program li genel kurmay baskani ..!.. Insallah Ben ve benim gibi dusunenler yaniliyordur , baya bir ugrastilar bu genel kurmay baskani icin ..! 6 2 Yanıtla
  • Kh0: Hulusi akar paşa 2003 de kara harp okulunda Komutanım idi ozaman Tümgeneral di. Gerçekten disiplinli sert keskin bir komutan kendisi kayserilidir 2 0 Yanıtla
  • htctc: InsaAllah iyi vatan millet sever imanli biridir. 2 0 Yanıtla
  • Zulfu Yuksels: Bu adama dikkat ..! 1 1 Yanıtla
  • cimbom 1905: Hepsi birbirinden beter bunlar ahmaklar 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement