Tse Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz'den Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Tse Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz'den Çorum Tso'ya Ziyaret

Tse Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz\'den Çorum Tso\'ya Ziyaret

Türk Standartları Enstitüsü Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz: "Milli gelirimizin yurt dışına çıkmasını engellemek için sanayicilerimiz ve ticaret erbaplarımızın TSE'nin hizmetlerini tercih etmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

21.04.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Çukurova Bölge Koordinatörü Uğur Özdeniz, "Milli gelirimizin yurt dışına çıkmasını engellemek için sanayicilerimiz ve ticaret erbaplarımızın TSE'nin hizmetlerini tercih etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle 2014 yılını gözetim ve muayene yılı olarak görmekteyiz" dedi.

Beraberinde TSE Çorum Belgelendirme Müdürü Arslan Karaköse ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret eden Özdeniz, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüştü.

TSE'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Özdeniz, TSE'nin milli bir kuruluş olduğunu, Türkiye'de standartları belirleyerek, bu standartlar doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında belgelendirme, sertifika hizmeti, test-muayene, kalibrasyon, gözetim ve personel eğitimi konulardan hizmetler verdiğini belirtti.

TSE'nin, Türkiye'nin ticaret ve sanayisine olumlu katkılar sunduğunu vurgulayan Özdeniz, şunları kaydetti:

"TSE, sağladığı faydaları ve güvenilirliğiyle, ekonomimizin küresel ekonomideki rekabet gücünü arttırmaktadır. Milli bir kuruluşumuz olan TSE'nin hizmetlerinin, ülkemiz sanayicileri tarafından tercih edilmesi büyük önem arz etmektedir. Özellikle yabancı belgelendirme kuruluşlarının uygunluk değerlendirmesi hizmetinin karşılığında ödenen hizmet bedelleri, paramızın döviz olarak yurt dışına gitmesine yol açmaktadır. Milli gelirimizin yurt dışına çıkmasını engellemek için sanayicilerimiz ve ticaret erbaplarımızın TSE'nin hizmetlerini tercih etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle 2014 yılını gözetim ve muayene yılı olarak görmekteyiz."

TSE'nin Türk Akreditasyon Kurumu'ndan akreditesi bulunduğunu dile getiren Özdeniz, "Kurum olarak 30 ilde 151 kurum ve kuruluşla yaptığımız protokoller çerçevesinde 81 bin 443 asansörün gözetimini gerçekleştirdik. Enstitümüzün bu alanda vermekte olduğu hizmetin kalitesine ve enstitümüze duyulan güven, ilgili bakanlık, ilgili idareler ve kamuoyu nezdinde sık sık dile getirilmekte ve kurumumuz, asansör yıllık kontrol faaliyetleri konusunda lider A Tipi Muayene Kuruluşu olarak görülmektedir" ifadelerini kullandı.

TSE'nin diğer faaliyetlerine de değinen Özdeniz, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki akaryakıt ve LPG satış istasyonlarında, binalarda bulunan topraklama, paratoner, katodik koruma konusunda yönetmeliğe uygun bir şekilde muayene hizmeti verilmektedir. Bununla ilgili LPG, akaryakıt dağıtımı yapan şirketlerle iş birliği protokolü yaparak gözetim hizmetlerimize devam ediyoruz. Ülkemizde şeker fabrikaları, maden ocakları, enerji üretim tesisleri, mağazalar, alışveriş merkezleri gibi kuruluş ve tesislerin gözetim hizmetlerini de üstlenmiş bulunmaktayız. Gözetim ve muayene hizmetlerimiz özellikle ithalat-ihracat yapan firmaların yükleme öncesi ve sonrasında yapılan muayeneler, piyasa gözetimi, tedarikçilerin değerlendirilmesi hizmetlerini de kapsamaktadır. Enstitü olarak iç ve dış ticaret yapan firmalarımızın bu konuda gözetim ve muayene hizmetlerini yapmayı talep ediyoruz."

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Türkiye ekonomisinin en büyük sorununun cari açık olduğunu belirterek, "Bu açığın kapatılmasında yerli imkanların kullanılması çok önemlidir. iş dünyasını TSE'nin gözetim ve muayene hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tse Çukurova Bölge Koordinatörü Özdeniz'den Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement