TRT İzleme Günleri" Antalya'da Başladı - Son Dakika
Güncel

TRT İzleme Günleri" Antalya'da Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinliğe katılanlar TRT Program, Satış ve Pazarlama Müdürü Meltem Tümtürk Akyol'la röportaj "TRT İzleme Günleri" Antalya'da başladı TRT tarafından Antalya'da düzenlenen etkinliğe 25 ülkeden 50'si yabancı yaklaşık 100 medya çalışanı katılıyor TRT Program, Satış ve Pazarlama Müdürü Akyol: "TRT'yi ve Türkiye'yi daha iyi tanıtabilmek için bu organizasyonu düzenledik" Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından Antalya'da düzenlenen "TRT İzleme Günleri", 25 ülkeden medya mensuplarının katılımıyla başladı.

27.04.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinliğe katılanlar

TRT Program, Satış ve Pazarlama Müdürü Meltem Tümtürk Akyol'la röportaj "TRT İzleme Günleri" Antalya'da başladı

TRT tarafından Antalya'da düzenlenen etkinliğe 25 ülkeden 50'si yabancı yaklaşık 100 medya çalışanı katılıyor

TRT Program, Satış ve Pazarlama Müdürü Akyol:

"TRT'yi ve Türkiye'yi daha iyi tanıtabilmek için bu organizasyonu düzenledik"

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından Antalya'da düzenlenen "TRT İzleme Günleri", 25 ülkeden medya mensuplarının katılımıyla başladı.

Kent merkezinde bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan TRT Program, Satış ve Pazarlama Müdürü Meltem Tümtürk Akyol, bu sene ilkini düzenledikleri 2016 TRT İzleme Günleri'nde, Türkiye'deki sektörü anlama adına bir ilke imza atılacağını söyledi.

TRT'nin bu organizasyonla önemli sorumluluklarından birini gerçekleştirdiğini vurgulayan Akyol, "TRT'yi ve Türkiye'yi daha iyi tanıtabilmek için bu organizasyonu düzenledik." dedi.

Akyol, medya sektöründe TRT'nin ve Türkiye'nin neler yaptığını, neler yapabileceğini konuklara anlatacaklarını belirterek, etkinliğe 25 ülkeden 50'si yabancı yaklaşık 100 medya mensubunun katıldığını ifade etti.

Etkinliğe ilginin yoğun olduğunu söyleyen Akyol, " Latin Amerika'dan Bolivya, Ortadoğu'dan Lübnan, Ürdün, Balkan ülkelerinden, farklı ülkelerden önemli katılımlar var. Dünyanın bütün yerlerine yayılabilmek bizi mutlu ediyor. Katılımcıların çoğunluğunu kanal sahibi, adını duyurmuş yabancı basın, dergi çıkaran, dağıtım yapan kişiler oluşturuyor." diye konuştu.

Programın 4 gün süreceğini, 3 gün paneller düzenleneceğini anlatan Akyol, Türkiye'nin güzelliklerini tanıtmak için gezi programları hazırladıklarını, oyuncularla katılımcıları buluşturacaklarını dile getirdi.

Türkiye'de dizi sektörü her geçen gün gelişiyor

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu da dizilerin yaygınlaştığını, hem Türkiye'de hem de yurt dışında ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye'de 1990'lara kadar "devlet televizyonculuğu" yapıldığına işaret eden Yanardağoğlu, daha sonra "ticari televizyonculuğa" geçildiğini anlattı.

Yanardağoğlu, TRT'nin diğer kanalların gelişmesinde öncü olduğunu belirterek, Türkiye'deki dizi sektörünün her geçen gün geliştiğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında, Türkiye'de televizyona bakış açısı, Türk dizilerinin yurtdışındaki cazibesi, belgesel yayıncılığı ve TRT belgeselleri, Türkiye'de animasyon ve örnekleri, Latin Amerika'da Türk dizilerine olan ilgi ve televizyon filmleri ile ilgili başlıklar altında paneller gerçekleştirilecek.

Dizi ve film oyuncularının medya mensuplarıyla biri araya geleceği ve söyleşiler yapacağı TRT İzleme Günleri, 1 Mayıs'ta sona erecek.

TRT İzleme Günleri" Antalya\'da Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT İzleme Günleri' Antalya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement