Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması

Cizre'deki bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına operasyon yapıldığı ve 60 PKK'lının öldürüldüğü belirtiliyor. Valilik ise '10 PKK'lı öldürüldü' açıklaması yaptı.

08.02.2016 00:03  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına dün akşam saatlerinde operasyon düzenlendi. Çıkan çatışmada PKK'lı olduğu belirtilen 60'a yakın kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Bölgedeki HDP'li Faysal Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin." açıklaması yaptı.

VALİLİK: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliği'nden de açıklama geldi. Valilik açıklamasında "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

TÜNELLERLE BAĞLANMIŞ 6 BİNA

Günlerdir ambulans bekleyen yaralıların olduğu belirtilen Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün akşam 17.00 - 19.00 saatleri arasında operasyon düzenlendi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, asker ve polisin müşterek olarak gerçekleştirdiğioperasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve buraya tünellerle bağlı beş binanın bodrum katına yönelik olarak düzenlendi.

2 SAAT ÇATIŞMA, 60 ÖLÜ

Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 60'a yakın kişinin öldürüldü kaydedildi. Ayrıca söz konusu bodrum katına 15 binadan daha tünel bulunduğu öğrenildi.

PATLAYICILI TUZAK

Çatışmalarda güvenlik güçlerinin zaiyat vermediği öğrenildi. Operasyonların akşam karanlığında yapılması nedeniyle binalarda ayrıntılı inceleme yapılmadı. Bu nedenle ölü sayısının artabileceğine dikkat çekildi. Güvenlik güçlerinin binalarda çok sayıda patlayıcı tuzak bulunması nedeniyle ayrıntılı aramayı bugün gündüz saatlerinde yapacağı kaydedildi. Güvenlik kaynakları bu operasyonla Cizre'deki operasyonların sonuçlandığını kaydetti.

SARIYILDIZ: 30 KİŞİ YANMIŞ

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de katliam yapıldığını söyledi. Cizre'den bilgi veren Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok.'' dedi.

"62 İNSAN VARDI"

Henüz detayların kendilerine ulaşmadığını belirten Sarıyıldız Cizre'deki son duruma ilişkin şu bilgileri verdi: "Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Şimdi de Petrol'un arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bize ulaştı."

"BU VAHŞET UNUTULMAYACAK"

Sarıyıldız, son yılların en büyük katliamı yapıldığını ve bu vahşetin asla unutulmayacağını vurguladı.


Bodrum katına operasyon düzenlendiğini TRT Haber son dakika olarak geçti.

HDP'Lİ VEKİL: BİLGİLER NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUZ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise gece haberin duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada olayın ne kadar doğru olduğunu bilmediklerini belirtti.

Encü twitter'dan şu mesajları paylaştı:


VEKİLLER DURDURULDU

Dün sabah da yaralıların hastaneye kaldırılması için DBP Eş- Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup başkanvekili İdris Baluken, HDP milletvekilleri Celal Doğan, Dengir Mir Mehmet Fırat, İdris Dirayet, Dilan Taşdemir ve Mithat Sancar ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ten oluşan heyet Cizre'ye 40 kilometre kala durdurulunca Mardin'e dönmek zorunda kaldı.

AMBULANS POLEMİĞİ

Bodrumda ambulans bekleyen yaralılar olduğu HDP'li Faysal Sarıyıldız tarafından 23 Ocak'ta kamuoyuna duyrulmuştu. Bazı yaralıların isimlerini de açıklayan Sarıyıldız, güvenlik güçlerinin bölgeye giden sağlık ekiplerine izin vermediğini belirtmişti. HDP milletvekilleri, sonuç alamayınca dönüşümlü açlık grevine başlamışlardı. Hükümet ise "Ambulans gönderdik gelen yaralı olmadı. Muhtemelen yaralı yok" demişti.

Cizre\'de Bodrum Kata Operasyon Muamması

Son Dakika Güncel Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (442)

  • İnsan: Sıra idil bodrumlarında 263 19 Yanıtla
  • atmaca: yaşasın türk askeri 223 34 Yanıtla
  • Vatan: PKK destekçileri sonunuz geliyor merak etmeyin 229 26 Yanıtla
  • Champion: Turk olduğuma utanıyorum... 80 171 Yanıtla Selahaddin: Gurur duyacağına utanıyorsun demek.türk olanlar da senden utanıo emin ol 5 1
  • mert kara: Allah razi olsun 213 15 Yanıtla
  • Osman: Hainler hak ettikleri ölümle tanıştı 198 15 Yanıtla
  • Gercek: Elinize sağlık 185 27 Yanıtla
  • adalet: allah bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne zeval vermesin. 193 11 Yanıtla
  • tr: Ellllerinizeeeee sağlik Allah razi olsunnn bu ne güzel haber Allah polisimizi askerimizi sevdiklerine kavuştursun aminn 191 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement