Troya Milli Parkı'na Yeni Plan - Son Dakika
Güncel

Troya Milli Parkı'na Yeni Plan

Troya Milli Parkı\'na Yeni Plan

Çanakkale'de merkeze bağlı Tevfikiye sınırları içinde kalan Troya Milli Parkı için Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı onaylandı.

28.10.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de merkeze bağlı Tevfikiye sınırları içinde kalan Troya Milli Parkı için Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı onaylandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, tabii zenginlikleri halkın hizmetine sunmak ve milli parkları önemli bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla milli park ve tabiat parkı yatırımlarına hız verdi. Bakanlık, 1996 tarihinde 'Milli park' ilan edilen ve 1998 senesinde Dünya Kültürel Miras Listesi'ne de dahil edilen Troya Tarihi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nı onayladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, gelişme planının onaylanması ile Bakanlığı tarafından bu alana yapmayı hedefledikleri yatırımlara da hız verdiklerini söyledi. Eroğlu, "Onaylanan revizyon planı kapsamında yapılacak çalışmalar ile hem Türkiye hem de dünya çapında önemli tarihi ve kültürel özelliklere sahip milli parkımızın korunarak gelecek kuşaklara aktarımını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

NELER YAPILACAK?

Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nın onaylanmasıyla milli park alanı koruma ve kullanma dengesi içinde bölgelere ayrılarak bazı alanlar için koruma kıstasları getirildi. Ayrıca, tarım alanları ile alakalı da yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, milli park sınırları dahilinde sürdürülebilir tarım için 'iyi tarım uygulamaları' ile organik tarıma geçilecek. Ayrıca, Troya Tarihi Milli Parkı'na gelen ziyaretçi sayısını artırmak maksadıyla Çadırlı Kamp Alanı ile günübirlik kullanım alanları yapılacak. Milli Park sahası içindeki Ören Yeri'nin tanıtımını artırmak maksadıyla da yeni etkinlikler düzenlenecek. Onaylanan revizyon planı kapsamında milli park ve çevresindeki yöre halkına, ilgi gruplarına, idarecilere ve öğrencilere yönelik eko-turizm eğitimleri verilecek. Milli park alanının sahip olduğu değerler ve geleneksel ürünlere yönelik pazar araştırmaları yapılarak, eko-turizme konu olacak ürün ve konular belirlenecek.

Ayrıca Milli Park'ta yeme-içme tesisleri, altyapı ve çevre temizlik işleri, servis hizmetleri, konaklama gibi hizmet sunumları ile alan kılavuzluğu seçiminde öncelikle olarak yöre insanından faydalanarak bölge halkına da istihdam olanağı sağlanacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Troya Milli Parkı'na Yeni Plan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Cemcir, Ahmet Kural ile Ayrılığı Hakkında Konuştu
    17:10 Murat Cemcir, Ahmet Kural ile Ayrılığı Hakkında Konuştu

    Murat Cemcir, Ahmet Kural ile olan ayrılıkları hakkında konuşarak, her ikisinin de tek başına güzel işler yapmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Tokatlı olmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu ve Nuri Bilge Ceylan ile çalışma deneyimini paylaştı. Murat Cemcir, özel hayatında da aldatıldığını itiraf etti.

  • iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek
    17:09 iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek

    Apple'ın retro oyun emülatörlerine izin vermesiyle birlikte geliştiriciler, yeni bir emülatör olan Provenance sayesinde PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad'lere getirebilecek. Provenance, birçok klasik konsol oyununu oynatabilen bir emülatör olup, stabil bir şekilde kullanıldığında büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor. Bu gelişmeyle birlikte iOS platformu, oyun meraklılarının buluşma noktası haline gelebilir.

  • Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı
    17:08 Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan istinat duvarı, bir apartmanın üzerine devrilerek toprak kaymasına neden oldu. Olayda 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Bina sakinleri tahliye edilirken, enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, devletin tüm kurumlarıyla olay yerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.


Advertisement