Troya, 21 Kasım'da İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Troya, 21 Kasım'da İstanbul'da Sahnelenecek

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 21 Kasım'da Ülker Arena'da Troya gösterisini sahneleyecek.

13.11.2014 14:00  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 21 Kasım'da Ülker Arena'da "Troya" gösterisini sahneleyecek.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, dünyada 45 milyon izleyiciye ulaşan, 98 ülkede ve 280 civarında şehirde sahne alan topluluk, "Troya" gösterisiyle İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

"Troya" ile Türkiye turnesine devam eden topluluk, 21 Kasım'da Ülker Arena'da yenilenmiş gösterisiyle sahne alacak.

MÖ 1180 yılında gerçekleştiği varsayılan ve Homeros'un ölümsüz yapıtları İlyada ve Odysseia ile yazılı hale getirilen Troya öyküsü, 6 yıllık sahne yolculuğuna daha çok yurt dışında ve Antalya'da devam etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya'nın bir çok bölümünde 6 yılda edinilen deneyimle değişiklik yaptıklarını belirtti.

Troya'yı müzikal anlamda daha da güçlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Bana göre müzikal anlamda Türkiye'de en zenginleştirilmiş eser, Prag Filarmoni Orkestrası'nın seksen kemancısı ve vokali, Kardeş Türküler'in yerel tınıları, Türkiye'nin ünlü virtüözlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Vassilis Saleas, Gheorghe Zamfir ve Jivan Gasparyan'ın Türkiye'ye gelip bu projede yer alması müthiş bir şey. Onların çaldığı eserlerden yeni kolajlar yaptık ve çok etkileyici oldu. Turne için 6 yıldır oynadığımız bir oyun olsa da yeni koreografiler, yeni danslar ve kostümler yapıldı. Özellikle savaş bölümlerinde daha değişik savaş sanatları teknikleri kullandık. Ayrıca Troya, kadın dansları ağırlıklı bir proje. Çünkü Troyalı kadınlar ve Troya, öz itibarıyla bir kadın hikayesi. Bu temayı da  güçlendiren yeni sahneler yaptık. 95 dansçımız ile 21 Kasım'da Ülker Arena'da olacağız. O günü heyecanla bekliyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Troya, 21 Kasım'da İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement