Trakya Üniversitesi'nde Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesi'nde Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi\'nde Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı kayıtları devam ediyor.

02.09.2014 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı kayıtları devam ediyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bu yıl tercih edilme oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, "9 bin öğrencinin tercih ettiği Trakya Üniversitesi'nde kayıtlar kongre merkezi fuaye salonunda sürüyor" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Kongre Merkezi'nde fuaye alanında oluşturulan kayıt merkezi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yörük, üniversite olarak tercih edilme oranlarının bu yıl çok yüksek olduğunu ve bu durumun kayıtlara da yansıyacağını söyledi. Rektör Yörük, Trakya Üniversitesi olarak yeni kayıtlara iyi bir organizasyonla hazırlandıklarını dile getirerek, "Kayıtlarımızın bugün ikinci günü ve yaklaşık 9 bine yakın öğrenci üniversitemizi tercih etti. Tercih edilme oranımız bu yıl çok yüksek ve bunun kayıtlara yansıyacağını düşünüyoruz. Sistem olarak önceden hazırlandık. Öğrencilerimizin üçte ikisi daha önceden açtığımız sitemizdeki portalda kendileri formlarını doldurup bir anlamda kayıt oldular. Kendi numaralarını bile öğrendiler. Buraya çıktıyla geldiklerinde hemen bir dakika içinde kayıtları yapılmış oluyor ve kendilerine kampüs kimlik kartını hemen teslim ediyoruz" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZE BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLADIK"

Yeni kayıt için gelen öğrencilerin şehre de bir canlılık kattığını hatırlatan Yörük, "Aslında e-devlet üzerinden üniversite kayıt sistemi başladı. Ama biz bu sene Edirne'miz canlanması, hareketli geçmesi için bu sisteme başlamadık. Edirne'de kayıtların başladığı 1 Eylül gününden itibaren bir canlılık, hareket geldi. Yaklaşık 9 bin öğrencimiz velileriyle birlikte 30 bini aşkın kişinin bu beş gün sürecinde kentimizi ziyaret edecekler. Öğrencilerimize büyük kolaylıklar sağladık. Kongre merkezimizin fuaye alanını kullanıyoruz, geniş bir mekan, klimatize ortam. İlk önce geldiklerinde numaratörden çıktı alıyorlar. Fuaye alanında hangi masada kayıt olacaklarının krokisi de gözüküyor. Bunun üzerine o masaya gidiyorlar. Kapıdan girişte numaratör eşliğinde 50'lik 100'lük gruplar halinde alıyoruz. İlgili fakültenin okulun masasına geçiyorlar ve çok kısa sürede öğrencinin kaydı gerçekleştiriliyor. Öğrenci ikinci öğretimse ücret yatırması gerekiyorsa banka aynı yerde bulunuyor, kaydı gerçekleştiriliyor" dedi.

"ÖĞRENİM HAYATINDA BAŞLANGIÇ ÇOK ÖNEMLİ"

Yörük, ilk gün 2 bin 500'e yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını, 1 günde 5 bin öğrenci sayısını aşmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bugün 5 bini aşacağımızı düşünüyoruz. Bahçede özel bir alanda bir fuar görünümünde olup 20'yi aşkın eşit bir alanda gölgeli bir yerde kendilerini tanıtsınlar istedik. Pansiyonları sadece aldık. 20'yi aşkın girişimci katıldı. Bunun dışında velilerimiz güneşten etkilenmesin diye gölgelikler oluşturduk. Ülke genelinde örnek gösterilecek bir ortam. Öğrencilerin, bizlere karşı tepkileri gayet olumlu. Yabancı dil tespit sınavını hemen gelir gelmez 50 kişilik gruplar halinde hemen yapıyoruz. 20'den fazla soru kitapçığı hazırladık. Öğrencilerimizin kendilerini bu kurumun önemsediğini görsünler istedik. Öğrenim hayatlarında başlangıç önemli ve bu coşkuyu da başladığı zaman eğitim hedeflerine ulaşmış olurlar. Veliler de çocuklarını ne kadar önemsediğimizi somut olarak görmüş oluyorlar" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ BİR ÜST KONSEPT OLAN ELEKTRİKLİ ARABA TASARLAMAK"

Trakya Üniversitesi Tasarım ve Proje Topluluğu tarafından hazırlanan ve Güneş Enerjili Araçlar (Formula G) Yarışmas'ında Türkiye üçüncüsü olan 'Pehlivan' isimli aracı fuaye merkezinin tam ortasına koyarak, yeni öğrencilerin üniversitenin başarını görmesini hedeflediklerini söyleyen Rektör Yörük, "Bu şekilde bilimin ve Trakya Üniversitesi'nin başarısını görsünler istedik. Ayrıca Tıp Fakültemizin öğrencilere başlattığı bir öncelik var. Beyaz önlük töreni yapıyoruz. Öğrencilerimiz için önlük bedenlerini alarak yanında stetoskopla hediye ediyoruz. Kaynaklarımızı öğrencilerimizin lehine kullanıyoruz. Ayrıca eczacılık fakültemiz de var. Seneye dişçiliği açacağız. Tıp Fakültesi'ne 139 öğrencimiz kaydını yaptırmış. Bu arada İletişim Fakültesi hedeflerimiz arasında. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin içine iletişim bölümü 4 yıllık teklifimiz var. İnşallah yakın sürede gerçekleşir. Kayıt merkezimizin Balkan Kongre Merkezi'nin fuayesini kullanıyoruz, geniş mekan ve ortasına da 'Pehlivan'ı koyduk. Bu yıl bilindiği gibi ilk defa katıldık ve Türkiye 3'ncüsü olduk. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler Pehlivan'la tanışmış oluyor. Bu tarz çalışmalar sürecek ve hedefimiz elektrikli araba o daha üst bir konsept. 9 bin öğrencinin tercih ettiği Trakya Üniversitesi'nde kayıtlar kongre merkezi fuaye salonunda sürüyor" dedi.

Trakya Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için gelen yeni öğrenciler ise, oluşturulan kayıt merkezinden ve kendilerine sunulan hizmetten dolayı üniversite yetkililerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesi'nde Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement