Trafikte Gençlik Hareketi'yle Gençler Bilinçleniyor - Son Dakika
Eğitim

Trafikte Gençlik Hareketi'yle Gençler Bilinçleniyor

Trafikte Gençlik Hareketi'nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, 27-28 Kasım arasında İstanbul'daki TÜVTÜRK Akademi'de düzenlenen eğitim semineriyle başladı.

16.12.2014 11:12  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Goodyear'ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi'nin amacı, dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan trafik güvenliği konusunda ortaöğretim öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmektir. Projenin hedef kitlesi, seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12'nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, veliler ve okul servis şoförlerinden oluşmaktadır.

Projenin ilk iki yılında Trafik ve İlk Yardım öğretmenleri vasıtasıyla 20 bin öğrenciye doğrudan trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitim ve iletişim materyalleriyle de 40 bin veli ve 1000 okul servis şoförüne ulaşıldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, öğretmenlere yönelik eğitim semineriyle başladı. Liselerde Trafik ve İlk Yardım dersini veren öğretmenlerin hizmet öncesi eğitimlerinde trafik güvenliği konusunda eğitim almadığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, bu eğitim seminerinin ne kadar önemli olduğu ortadadır. 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen seminerde, öğretmenler projenin uygulama süreci hakkında bilgilendirilirken, trafik güvenliği konusunda da uygulamalı ve etkileşimli eğitimler aldı.

TARAFİKTE İNSAN KUSURUNA DEĞİNİLDİ

Seminerin açılış konuşmalarında, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız trafikte insan unsurunun önemine değinirken, insan yetiştirme konusunda öğretmenlere düşen görevleri hatırlatarak, eğitim seminerinin katkılarını vurguladı.

BAKANLIĞIN VERDİĞİ DESTEKLER ANLATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim, Kontrol ve Araç Muayene Dairesi Başkanı Yılmaz Kılavuz da eğitimin ilk gününe katılarak, eğitime katılan öğretmenlere projeye verdikleri destek ve katkıları paylaştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü adına konuşan Mehmet Erdem Atılgan ise, Bakanlığın Trafikte Gençlik Hareketi gibi toplumsal projelere verdiği önemi dile getirdi.

''GENÇLERİN KORUNMASI GURUR VERİCİ''

Trafikte Gençlik Hareketi sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Goodyear Şirketi adına konuşan Kurumsal İletişim Müdürü Lerzan Moral ise Goodyear açısından projenin önemini açıklarken, en çok karayollarında can veren gençlerin korunması adına böyle bir proje yürütmekten gurur ve mutluluk duyduklarını aktardı.

Moral sözlerine şöyle devam etti: "Trafikte Gençlik Hareketi projemizin 3.yılına girerken toplam 40 bin ebeveyn, 20 bin öğrenci ve 1000 okul servis şöförüne ulaştık. Her yıl bu sayıyı daha yukarılara taşıyarak trafik güvenliği konusunda toplumumuzdaki bilinci artırmayı hedefliyoruz".

20 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Proje ortaklarından TÜVTÜRK'ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan ise Trafikte Sorumluluk Hareketi'nin diğer uygulamalarından ve Trafikte Gençlik Hareketi'nin proje içindeki yerinden ve öneminden bahsetti.

30 BİN KİŞİYE DAHA ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Samsun olmak üzere 10 farklı ilden 50 öğretmenin katıldığı eğitim seminerinin ardından, öğretmenler okullarındaki velilere ve servis şoförlerine ulaşacak, öğrencilere yönelik eğitimleri uygulayacaklardır. Bu şekilde toplam 10 bin öğrenciye, 20 bin veliye, 500 servis şoförüne daha ulaşılması hedeflenmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Trafikte Gençlik Hareketi'yle Gençler Bilinçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı
    16:19 Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı

    Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şırnaklı öğrencileri başkentte ağırladı. Dernek tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 11 kız öğrenci, Ankara'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. Öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi gibi önemli noktaları gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Dernek başkanı Kemal Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlerin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti ve projenin başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi
    15:50 Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi

    Afrika Düşünce Platformu tarafından düzenlenen 1. Prafrica Çalıştayı'nda Afrika'da sağlıktan yapay zekaya, ekonomiden siyasete farklı alanlarda konular ele alındı. Programda sunumlar Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler tarafından Türkçe yapıldı. Çalıştayın amacı, Türkiye'deki Afrika çalışmalarına yeni perspektifler sunmak ve Afrika sorunlarına çözümler üretmektir.

  • Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
    15:48 Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

    Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan 'Çocuk Şenliği' başladı. Şenlikte çocuklar birbirinden renkli gösterileri izleyebilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekler.

  • Balıkesir'de 70 kişiye bahçıvanlık belgesi verildi
    14:50 Balıkesir'de 70 kişiye bahçıvanlık belgesi verildi

    Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı ve 70 kursiyere belgeleri törenle verildi. Kursiyerler, kursun faydalı olduğunu belirtirken, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu bin 200 kişinin belge aldığını söyledi.

  • KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü
    14:25 KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YTB heyetiyle görüştü

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyetiyle bir araya geldi. Rektör Çuvalcı, uluslararası öğrencilerin eğitim ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik iş birliklerine açık olduklarını belirtti. Görüşmede, uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal hayata entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar ele alındı.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi
    13:43 Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri ile İlçe Şoförler Odası Başkanlığı'nın koordinesinde 53 öğrenci servis aracı denetlendi. Denetimlerde şoförlerin yeterlilikleri, araçların evrakları ve diğer ekipmanları kontrol edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.


Advertisement