Trafik Sigortasında Fiyat Farkı Yüzde 300'e Ulaştı - Son Dakika
Ekonomi

Trafik Sigortasında Fiyat Farkı Yüzde 300'e Ulaştı

Trafik Sigortasında Fiyat Farkı Yüzde 300\'e Ulaştı

Zorunlu trafik sigortası ve kaskoda aynı araç için aynı teminatları sağlayan poliçelerde şirketler arası fiyat farkı büyüyor. Kasko yaptırana uçak bileti veren firma var.

27.08.2015 10:46  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketleri arasındaki fiyat farkı yüzde 300'e, kaskoda ise yüzde 60'a yaklaştı. Telesure'un sigorta satış kanalı koalay.com'un rakamlarına göre aynı araca birebir aynı teminatları sağlayan trafik sigortası poliçelerinde 336 liradan 909 liraya kadar farklı fiyatlar bulunuyor. Aynı araç için teklif alınan kasko poliçelerinde ise fiyat 600 lira ile 1068 lira arasında dalgalanıyor.

ARAÇTAN ARACA FARK EDİYOR

Her iki poliçe tipinde de fiyat aralığı araçtan araca değişirken şirketlerin farklı fiyat politikaları nedeniyle kasko ve trafik sigortaları arasında fark uçuşa geçmiş durumda. Geçen yıl 40 milyon lira yatırımla Türkiye pazarına giren Güney Afrikalı Telesure, koalay.com'u kurarak internetten trafik ve kasko poliçeleri satmaya başlamıştı.

"VATANDAŞIN İŞİ ZOR"

Telesure Sigorta CEO'su Bradley Du Chenne, poliçe satın almak isteyen birine 12 farklı sigorta şirketinden teklif verebildikleri için bu fiyat farkının görülür hale geldiğini söyledi. Sigorta satın almak isteyenlerin acentelerden aldıkları teklifl erde en fazla 3-4 farklı şirketin fiyatına ulaşabildiğini, bu nedenle de en uygun fiyatı yakalamalarının zor olduğunu söyledi.

"KASKO YAPTIRANA UÇAK BİLETİ"

Türkiye'de 18 milyon araç içinde Zorunlu Trafik Sigortası oranının yüzde 70, kasko oranının ise yüzde 34 olduğunu bildiren Chenne, "Türkiye'de sigorta satışında acente ağırlığı yüksek. Biz ise yalnızca online satış yapıyoruz. Ancak sigortasız milyonlarca araç olduğundan pazar payını acenteler yerine kaskolu-sigortalı olmayan kişilere ulaşarak elde etmek istiyoruz. Daha uygun fiyatlar sunuldukça sigorta talebi artacaktır. Ayrıca yakın zamanda başlatacağımız kampanya ile 700 liranın üzerinde kasko poliçesi alanlara Avrupa'ya gidiş dönüş uçak bileti hediye edeceğiz" dedi.

SAĞLIK SİGORTALARINDA YENİ KRİTER

Sağlık sigortasında tüm kriterleri alıcı belirleyecek Kurumsal sigortacılıkta 20 yıllık deneyimin ardından portföyüyle Telesure Türkiye Partneri olan Alper Ziyal da ilerleyen dönemde farklı sigorta kollarında poliçe satmaya başlayacaklarını söyledi. Telesure'un çalışma sisteminden çok etkilendiğini belirten Ziyal, "Telesure ile görüşmeler için Güney Afrika'ya gittik. Orada gördüklerimiz bizi çok etkiledi. Üst katta sigorta satılıyor, alt katta poliçe basılıp gönderiliyor. Tam bir sigorta fabrikası gibi çalışılıyor. Bunun Türkiye'de de yapılabilir olduğunu görerek el sıkıştık. Şimdilik araç sigortalarında çalışıyoruz ama ilerleyen dönemde özellikle sağlık sigortacılığında çok hevesliyiz. Bütün içeriğini satın alanın seçebildiği bir poliçe üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Kurumsal sigortada da iyi gittiklerini dile getiren Ziyal, kurumsal tarafta bir yılda yüzde 68 büyüme yakaladıklarını sözlerine ekledi.

"KADINLARA ÖZEL UCUZ SİGORTA"

Kadınlara özel ucuz kasko geliyor Koalay.com'un açılışından bu yana geçen süre aylık 100 bin tekil ziyaretçiye ulaştıklarını bildiren Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit, bu yılın sonuna kadar ayda 10 bin poliçe satışına ulaşacaklarını söyledi.

Türkiye'deki sigorta satın alma alışkanlıkları hakkında da bilgi veren Yiğit, özellikle tatil günleri öncesinde sigorta satışının hızlandığını söyledi. Güney Afrika'da kadınlara özel olarak daha ucuza satılan kasko ürününü Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını bildiren Yiğit, "Yol hizmetinin pembe araçlarla verildiği, yol destek elemanlarının pembe giyinmiş kadınlar olduğu bir ürünümüz var. Trafikteki 9 milyon otomobilin yüzde 30'u kadınlar üzerine kayıtlı olsa da kadın sürücü sayısının daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bu tarz ürünlere ilgi gösterilecektir" diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Trafik Sigortasında Fiyat Farkı Yüzde 300'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • yine doğu kaynaklı: bu işi biraz araştırın sigorta ve kasko işinde doğu illerinde çok büyük sahtekarlıklar dönüyor ve tıpkı elektrikte olduğu gibi şirketler ve devlet bunun bedelini tüm Türkiyeden tahsil ediyor. 13 3 Yanıtla
  • SEZAİ: SİGORTA YAPTIRAN BİZLER SİGORTALARI İPTAL ETTİRELİM ARAÇ SAHİPLERİ OLARAK TEPKİMİZİ ORTAYA KOYALIM. 12 0 Yanıtla
  • gerçekler: o paraya madem trafik sigortası yaptırıyoruz kasko neden yapılıyor, trafik sigortası boooş çünkü , faydasız 11 0 Yanıtla
  • yeter ya: 97 model arabaya sigorta yaptim en ucuz sigorto 910 lira idi. para basma mekinemuz olsa yetisemeyiz 11 0 Yanıtla
  • Hüseyin: Ben bir daha arabama sigorta yaptirmam ki 9 2 Yanıtla
  • oktay koçal: 90 000.TL lik aracıma çarptılar,50 000 TL hasar çıktı.Sompo Japan sigorta aracımı pert etmedi yaptırıyor.Hiç güvenilir değil çok dikkat edin. 8 3 Yanıtla
  • derıcı yoboz karsıtı: derıcı harıf bunu yapanlar akp yandaşlarıdır cünk akp onlarla ortak çalışıyor bu paraların bir kısmı havuzda toplanıyor istersen ananıda akp gönderki havuza yatırsınlar 5 4 Yanıtla
  • tatar: resmen soygun gözümüze baka baka hemde birde insanlar neden mutsuz diyoruz ver verdiğine vur vurduğuna işimiz allaha kalmış bu ne zulüm 9 0 Yanıtla
  • ferit.: bu kadar zulümle fazla gidemez bu akp. iktidarı.gelirimiz bitanegiderim iz on tane. 7 2 Yanıtla
  • ne ayakkk: sıgortamı 254 liraya yaptırdım aynı teminatla 1630 lira çıkaran sırkette vardı... 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement