Trabzonspor-Yanal: "Amacımız Gruptan Çıkmak" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor-Yanal: "Amacımız Gruptan Çıkmak"

Trabzonspor-Yanal: "Amacımız Gruptan Çıkmak"

– TRABZONSPOR teknik direktörü Ersun Yanal, yarın oynayacakları Metalist Kharkiv'i asla küçümsemediklerini belirtti, "Her rakip bizim için çok önemli. Oynayacağımız maçın sonucu ve alacağımız 3 puan, bizi bir sonraki tura getirecek.

26.11.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– TRABZONSPOR teknik direktörü Ersun Yanal, yarın oynayacakları Metalist Kharkiv'i asla küçümsemediklerini belirtti, "Her rakip bizim için çok önemli. Oynayacağımız maçın sonucu ve alacağımız 3 puan, bizi bir sonraki tura getirecek. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak" dedi.

"TRABZONSPOR BİR MARKA"

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda oynayacakları maç için Avni Aker Stadyumu'nda kaleci Fatih Öztürk ile basın toplantısı düzenleyen Ersun Yanal, şöyle konuştu:

"Galatasaray maçı sonrasındaki basın toplantısında önemli başlıklardan birinin birlikte yürüme gereğini olduğunu belirttim. Bunun altını tekrar çizmek istiyorum. Çünkü Trabzon spor Türkiye'de bir marka, bunun alt yapısı var. Bu alt yapı çok uzun zamandır istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyaç var. Bu bizi güçlü kılacaktır. Bu gücü önce oluşturmamız gerekir."

"DİNAMİK BİR KADRO OLUŞTU"

Ersun Yanal, daha önce de bordo mavili kulüpte görev yaptığını hatırlatırken şunları söyledi:

"Bu dönemin içinde bir kadro oluştu. Bu kadro daha sonra en iyi şekilde görevini yaptı. Sonrasını tartışmak istemiyorum. Tekrar genç, umudu olan, herkesin umutlandığı bir kadro daha oluşmuş durumda. Bu kadronun yola devam etmesi adına birlikte hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka dinamikler değişecektir, ihtiyaçlar olduğunda gidenler veya gelenler olacaktır ama bir nüve söz konusudur. Trabzonspor hedeflediği nokta adına bu kadroyu devam ettirecektir."

"3 AYRI HEDEF VAR"

Ersun Yanal, Trabzonspor'un lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 ayrı hedefinin olduğunu da anlatırken de şöyle dedi:

"Savaşacağımız, mücadele edeceğimiz 3 ana hattın, bugün bence çok önemli birinde yarışacağız. Bence avantajlıyız. Rakibimizi asla küçümsemiyoruz. Her rakip bizim için çok önemli. Sizinle aynı kategoride maç yapıyorsa rakibin güçlüsü, kuvvetlisi, zayıfı yoktur. Oynayacağımız maçın sonucu alacağımız 3 puan bizi bir sonraki tura getirecektir. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak. Ondan sonrası Türkiye'ye puanlar kazandırıp Trabzonspor'u gitmesi gereken yere getirip kendi CV'mize, backgroundumuza kalite katmak olacaktır. Bunu başarabilecek bir takıma sahibiz."

"HEDEFİMİZ HERKESE KEYİF VERMEK"

Galatasaray maçı sonrası elde ettikleri güzel referans sonrasında kendilerine destek olan taraftarlara güzel bir futbol akşamı yaşatmak istediklerinin de altını çizen Ersun Yanal, şunları söyledi:

"Herkese keyif veren, 90 dakika sahada mücadele etmeye, onu skora yansıtmaya çalışan ve bunu tribünde herkese hissettiren bir takımı yarın karşılamalarını bekliyorum. Bu bizim için önemli referans noktası olacaktır. Rakibimizi iyi oyunla, mücadeleyle, Trabzonspor taraftarının beklentisi coşkulu oyunla karşılayıp, sonuç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Hazır ve iyi bir takım var. Oyuncularımız çok iştahlı, istekli. Hepsinin ayrı ayrı kaliteleri var. Acemi, deneyimli, genç oyuncularımız var. Hepsiyle birlikte 5 Ocak'a kadar olan birinci yarı, daha doğrusu ilk nefes alma hedefimize bütün maçları kazanmak parolasıyla çıkacağız. Kazanma adına hiçbir ödün vermeden mücadele edeceğiz."

Trabzonspor'un kiminle oynarsa oynasın her maçı kazanmak için sahaya çıkacağını kaydeden Ersun Yanal, "Bize her yer Trabzon' diye efsane bir slogan var. Bizim için dünya yüzeyinde her yer Trabzon olmalı. Her gittiğimiz her yeri Trabzon yapmak için oynayacağız" diye konuştu.

"DEVRE ARASI TRANSFER ZOR"

Ersun Yanal, devre arası transferin zor olduğunu açıklarken de şöyle dedi:

"Bu konuda en ufak değerlendirmem yok. Bunu samimi olarak paylaşıyorum. Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncuyu tutacağım, diye düşüncem yok. Bunun için bana birkaç haftalık süreç lazım. Onlarla çalışıp, onları daha iyi anlamam gerekiyor. Belki buna ihtiyaç kalmayacak. Devre arası transferleri çok zor. Ekonomik olarak takımların durumları belli. Oyuncuları tanıdıkça daha düzgün değerlendirmeler yapacağımı düşünüyorum."

Ersun Yanal, "Türk futbolunda yaşanan sorunların nedeni nedir, ya da bunu 3 Temmuz sürecine mi bağlamak gerekiyor" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

"Türk futbolu şu anda ciddi kaos içinde. Kulüplerin ciddi borcu var. Bugün büyük bir kulübümüzün basket takımında problemler yaşandı. Oyuncularla ilgili söylemler, birçok dedikodular, geliyor. Diğer taraftan istifalar söz konusu. Ama bu sadece 3 Temmuz için değil. Ben 3 Temmuz'u çok farklı bir noktaya koyuyorum. Onun öncesinde başlayan 90'lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip dernekler yasası üzerinden futbolu yönetmeye çalıştığımızdan itibaren bence büyük problemler başladı. Bence bundan sonra daha fazla dip yapmayız. Her türlü spor adamının katıldığı çalıştaylar, bence sadece Türk futbolunun değil Türk sporunun ciddi anlamda masaya yatırılma zamanı gelmiştir."

"CONSTANT ZOR"

Galatasaray maçında sakatlanan Gineli oyuncu Contant'ın yarın kontrollerinden sonra daha net kararlar verebileceklerini belirten Ersun Yanal, büyük olasılıkla Kharkiv karşısında görev alamayacağını sözlerini ekledi.

FATİH'TEN TARAFTARA ÇAĞRI

Kaleci Fatih Öztürk de, "Yeni bir nefes, yeni bir heyecan, güzel bir başlangıç. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için de büyük bir kapasiteye sahibiz. Umarım bizi havalimanında karşılayan insanlar yarın da bizi yalnız bırakmazlar. El ele bu tür başarıların devamını getirebiliriz" dedi. Fatih, kaptan Onur'un ardından görev alması ve performansı konusunda da şunları söyledi:

"Onur gibi kaliteli kalecinin ardından insanlar yüksek bir beklentiye sahip. Hemen karşılanmasını istiyorlar, doğal olarak. Ben de aynı şekilde beklentiye çabuk karşılık vermek istediğimden arada bir dengesizlik oluştu. Belki de tam anlamıyla istedikleri kadar mutlu edemedim insanları. Gol yememek görevim zaten ve son Galatasaray maçında bunu da layıkıyla başardım. Belki de teknik heyetin bana verdiği rahatlıkla gelen bir şeydir bu. Umarım bu şekilde devam eder."

Fatih Öztürk, bu arada, "Ersun Yanal'ın gelişinden sonra takımdaki hava nasıl değişti" sorusuna da, "Skor belki ne kadar mutlu olduğumuzu, ne kadar fazla savaşmak istediğimizi belli ediyordur. Bundan önceki hocamızla da savaşmak istedik ama bazı noktalarda belki sıkıntı çektik. Çok fazla bir şey söylemek de benim haddime değil bu noktada" karşılığını verdi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor-Yanal: 'Amacımız Gruptan Çıkmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi
    16:09 Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapılan kaçak tütün operasyonunda, 4 iş yerinde yapılan baskınlarda 23 bin 620 dolu makaron, 5 bin adet bandrolsüz boş makaron, 13 adet elektronik sigara ve 30 adet elektronik sigara likiti bulundu. Operasyon sonucunda 5 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

  • KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi
    16:09 KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı'nın, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Çuvalcı, Matematik Bölümünün FEDEK tarafından akredite edilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akreditasyonla Matematik Bölümünün kalitesi ve başarısının onayladığının altını çizen Çuvalcı, akademisyenlere teşekkür ederek, akreditasyonların öğrencilere ve bölümlere hayırlı olmasını diledi. Çuvalcı, Matematik Bölümünün sadece akademik mükemmelliği değil, öğrencilerin bireysel gelişimini ve başarısını da hedeflediğini vurguladı ve bu akreditasyonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement