Özer Hurmacı: Asla Fenerbahçeliyim Demedim - Son Dakika
Spor

Özer Hurmacı: Asla Fenerbahçeliyim Demedim

Trabzonsporlu Özer Hurmacı, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde yaşadıklarını anlatırken "Asla Fenerbahçeliyim demedim" diye konuştu.

10.04.2014 11:40  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Özer Hurmacı, Trabzonspor'a gelerek hayallerini gerçeği dönüştürdüğünü, kendisini kovsalar dahi gitmeyeceğini söyledi.

"BAŞKANIMIZ BENİ TRABZONSPOR'DA GÖRMEK İSTEDİ"

Özer Hurmacı, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, futbola başladığı ilk günden itibaren en büyük hayalinin Trabzonspor forması giymek olduğunu belirterek, "22 yaşına kadar verdiğim tüm röportajlarda bunu dile getirdim. Sonrasında Fenerbahçe'ye transfer oldum. Bu zamana kadar Trabzonspor ile iki kez görüşme aşamasına yaklaştık ama beni net bir şekilde hiç transfer etmek istemediler. Kasımpaşa'da kadro dışı kaldıktan sonra Allah'a şükür başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu bana telefon açtı ve beni Trabzonspor'da görmek istediğini söyledi" dedi.

"TEK HEDEFİM BURADA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK"

Hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Özer, "Allah bana birçok şeyi nasip etti. İyi paralar kazandım. Geriye tek bir şey kaldı. O da bu kutsal forma altında şampiyonluk yaşamak. Bu sevinci tüm şehirle tüm taraftarlarımızla birlikte sahada, sokaklarda yaşamak istiyorum. İnşallah bunu başaracağız. Takım içinde bu düşüncede oyuncular var ama bunun için kendisini Trabzonspor'a adamış 25 futbolcuya ihtiyaç var. Onur'u örnek alan, Onur gibi olan. Sonra inanan şehre ve destek veren taraftara ihtiyaç var" diye konuştu.

"2 MİLYON AVRODAN VAZGEÇTİM"

Özer, "3 Temmuz" sürecinde  "Fenerbahçe küme düşse de buradan ayrılmam" sözü nedeniyle Trabzon'da ilk başta tepki görmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "3 Temmuz'da yaşananlardan sonra yeni sezonun başlangıcı ertelendi. Ben de iznimin ilk 5 günü Çeşme'ye gittim. Sonraki 5 günü ise Trabzon'da ailemin yanında geçirdim. Çeşme'deyken bir gazeteci beni arayarak, 'Fenerbahçe küme düşerse Semih Şentürk 1 yıl bedava oynayacağını söyledi' dedi. Ben de tatil modunda olduğum ve Semih Şentürk'ün asla öyle bir şey yapmayacağını bildiğim için gülerek kendisine, Semih ağabey tanıdığım, bildiğim insan. O, 1 yıl oynarsa ben 2 yıl bedavaya oynarım cevabını verdim. Gelinen noktada ben Fenerbahçe'den ayrılmak için alacağım olan 500 bin avroyu bırakıp üstüne 500 bin avro kendim ödedim. Üstelik o sezon kalsam 1 milyon avro garanti ücretim vardı. Yani 2 milyon avrodan vazgeçtim. Semih Şentürk ise Faruk Ilgaz Tesisleri'nde 6 ay takımdan ayrı çalışarak hem garanti parasını hem de devre arasında bonservisini alarak takımdan ayrıldı. Benim yaptığım hamlenin asıl sebebi de bir an önce Trabzonspor'a transfer olmaktı. Fenerbahçe'den ayrılırken hazırlanan mutabakata Trabzonspor'a ve Beşiktaş'a transfer olamayayım diye madde koydular. Geçen sezon devre arasında Beşiktaş'tan transfer teklifi aldım. Daha sonra Trabzonspor'a gidemem diye kabul etmedim. Allah razı olsun Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan. Onun sayesinde buraya geldim. Bazıları benim çaresiz kaldığımı ve o nedenle buraya geldiğimi söylüyor. Kasımpaşa'da 4 yıllık daha sözleşmem vardı ve orada alacağım garanti ücret buradakinden daha fazlaydı. Sözleşmemi gösterebilirim. Ben hayalimi gerçeğe dönüştürdüm artık buradan beni kovsalar bile gitmem. O kadar yüzsüz, o kadar bu renklere aşığım. Avukat tutar yine burada antrenmana çıkarım."

"ASLA FENERBAHÇELİYİM DEMEDİM"

Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemi de anlatan Özer, "Ben Fenerbahçe'ye transfer oluktan sonra asla armayı öpmedim ama Trabzonspor'a gelince ilk işim bu oldu. Ayrıca Ankaraspor'da yaptığım açıklamalarda Trabzonsporlu olduğumu hep söyledim. Asla hiçbir yerde Fenerbahçeliyim demedim. Ayrıca ben Fenerbahçe düşmanı değilim ama bir kişiyi sevmiyorum, sevmek zorunda da değilim. Trabzonspor'a imza atarken söyledim. Ben yediğim kaba tükürmem. 2010-2011 sezonunda yaşananları basından öğrendiğimi de söyledim. O sezon teknik heyet ve futbolcular olarak biz bir şey yapmamışız ki. Ben futbola aşık bir insanım. Şike ve teşviğe gözümle şahit olsam bir dakika durmaz açıklardım ama şahit olmadım" dedi. Özer, öyle bir durumun kendisi için kabul edilemez olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Benim için kabul edilemez. Zaten öyle bir durumda futbol oynamamın da bir anlamı yok ama ben Fenerbahçe'de işime büyük saygı gösterdim. Benim ayağım kırılmış, ben ter dökmüşüm, karşılığında biri bunlara ihanet etmiş ve sonra da benim için ahlaksız diye açıklama yaptırıyor. Hem UEFA hem CAS hem de yargı suçu onaylamış...  Orada görev yapan herkes bana saygı duydu. Ortaya çıkan tapelerde bana bile hakaret etmiş. Sonra hapishanede herkes onu ziyarete gitti ama ben gitmedim. Şimdi bunları okurken Trabzonspor'da olduğum için bunları söylediğimi düşünebilirler. Kasımpaşa'da oynarken de bu yönde röportajlar verdim ama yayınlanmadı." 

"3 OYUNCU KALIRIM" DEDİ

Özer, Fenerbahçe küme düşerse kim kalacak diye liste yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti: "3 oyuncu 'kalırım' dedi. Bunlardan biri de bendim. Takım düşse de Avrupa'ya gitsek diye can atanlar vardı. Ben Trabzonluyum, Trabzonlu olmak böyle bir şeydir. Biz öyle sahipleniriz ekmek yediğimiz yeri. Kalırım dememe rağmen diğer oyuncuların paraları yattı ama benimki yatmadı. Trabzonlu Özer olarak dışlandım. Alacaklarımı federasyona başvurup alabilirdim ama yapmadım. Ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da bana sözleşmemi uzatmamı ve sonrasında kiralık olarak gitmemi söylediler ama kabul etmedim. O ara Ali Yıldırım beni telefonla aradı. Bana neler söylediğini çıksın kendi açıklasın. Bonservisim karşılığı alacaklarımı bıraktım. Ocak ayına 500 bin avro ödeme koydum. Ödeme gününü iki gün geciktirdiğim için bir hafta sonra bana icra takibi geliyor. Sonra cezayla birlikte 540 bin avro ödedim. Fenerbahçeliler bunu bilsin. Kimse benim ahlakıma laf edemez." 

Özer Hurmacı: Asla Fenerbahçeliyim Demedim
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Özer Hurmacı: Asla Fenerbahçeliyim Demedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • hakkan: fenerbahçeliyim demekle Fenerbahçeli olunmaz Fenerbahçeli doğulur özercik 19 7 Yanıtla
  • CEYLANPINARLI: Faydasız yarında trabzonluyum demezsin okadar kaypak. 17 6 Yanıtla
  • adil bayram: herkes fenerli olamaz yavrum sen kimsinki fenerbehçeli olasın 17 6 Yanıtla
  • asdasdf: seni fenere km aldıysa zaten aklına tüküreym ne faydan olduki sıradan bi topçusun senin gibi 50 topçu var bu ligde 16 6 Yanıtla
  • ERDAL PEHLİVAN: deme zaten agzına FENER BAHÇE İSMİNİ ALIRKEN BESMELE ÇEK ÇARPILIRSIN GERİYE KILCIKLARIN KALIR SADECE...SENİN GİBİ SİLİKLER GELİR GİDER BU YÜCE KULÜPTEN..... 14 6 Yanıtla
  • trabzın hamsisi özer: trabzına yakışacak bir sporcu sen hiç bir takımlı olamassın anca trabzınlu olursun 11 9 Yanıtla
  • fenerbahçem: hahaha senin haline ancak gülünür be leminin yeğeniiiiii 13 7 Yanıtla
  • mavimarti: Sen zaten Fenerbahçe'li olamazsin. 9 8 Yanıtla
  • ata: Çok ezikmişsin Özercik, kimler geldi kimler geçti büyük takımların forması altından, sadece adam olanlar toplumda değer gördü, iyi bir şey olsan FB, GS ya da BJK de saygı duyulan bir adam olurdun, layık olduğun yerdesin,bol bol öp o armayı belki oradan kovulmazsın. 11 5 Yanıtla
  • okan: Nasıl üzüldük anlatamayız :) Sen fenerbahceli olsa ne yazar olmasan ne yazar:) Türkiyenın en balon yerli futbolcularından birisin.Aslında yerin 2.lig ama bakma şansa filan goturuyorsun işi 13 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.


Advertisement