Trabzonspor: Burak Yılmaz'a Tepki Gösterilmemeli - Son Dakika
Spor

Trabzonspor: Burak Yılmaz'a Tepki Gösterilmemeli

Trabzonspor: Burak Yılmaz\'a Tepki Gösterilmemeli

Trabzonspor Kulübü, Galatasaray karşılaşmasında bordo-mavili taraftarlarla sözlü münakaşaya giren Burak Yılmaz'a gösterilen tepkiyi tasvip etmediklerini ifade etti.

22.04.2015 13:27  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon spor Kulübü, Fenerbahçe kafilesine düzenlenen saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan haftasonu oynanan maçta Burak Yılmaz'a Trabzonsporlu taraftarın verdiği tepkiyi de bordo-mavili kulüp tasvip etmediğini açıkladı.

"FENERBAHÇE'YE SALDIRANLAR BİR AN ÖNCE BULUNMALI"

Kulübün resmini internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Futbol gündemimizi sahada oynanan oyundan çok, saha dışındaki olaylar meşgul etmektedir. Bu durumun en önemli sebebi, kuralların uygulanmamasıdır. Trabzonspor Kulübü olarak en büyük beklentimiz her durum ve şartta hukukun uygulanması, adaletin gözetilmesidir. Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe kafilesine düzenlenen saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını beklemektedir."

"BURAK YILMAZ'A TEPKİ GÖSTERİLMESİNİ TASVİP ETMİYORUZ"

Bordo-mavili kulüp, eski futbolcuları Burak Yılmaz'a hafta sonu oynanan Galatasaray maçında Trabzonspor taraftarının göstermiş olduğu tepkiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunda yapılan şike nedeniyle elinden alınan haklarının teslimini, faillerinin cezalandırılmasını beklemektedir. Futbolun içinde şikeye, şike yapanlara ve ırkçılığa yer olmadığı gibi, şiddete de yer olmamalıdır. 19 Nisan 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor - Galatasaray karşılaşmasında kulübümüze hizmet etmiş bir futbolcuya tepki gösterilmesini tasvip etmiyoruz. Ülke futbolunun en zayıf halkası olan ve maalesef güçlü bir sendikal yapıya sahip olmayan futbol emekçilerinin korunması da elzemdir. 20 Nisan 2015 pazartesi günü oynanan Fenerbahçe - Bursaspor karşılaşması da futbolumuzun geldiği noktayı gösteren maçlardandır. Saha içinde oynanan oyun kadar, Bursaspor Başkanı Sayın Recep Bölükbaşı'nın protokol tribününde maruz kaldığı saldırı da ibret vericidir. Bu tür hadiseler; şike, teşvik, ırkçılığın, hakem odası basmanın ve tehdit etmenin cezalandırılamadığı sistemlerde sık sık meydana gelmektedir. Futbolumuzun içinde olmaması gereken eylemlerin ve faillerinin eksiksiz olarak cezalandırıldığı gün, ülke futbolu normale dönecektir. Trabzonspor, bu amaçla mücadele etmeye devam edecektir. Futbol maçlarının sonuçlarının saha dışı faktörlerle belirlenmesine karşı duruşumuz değişmeyecektir. Ülke futbolunun ve Trabzonspor'un efsane spor adamlarından Sayın Şenol Güneş'in belirttiği gibi; 'futbol ayak oyunu değil, ayakla oynanan bir oyundur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor: Burak Yılmaz'a Tepki Gösterilmemeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ultrAslan: Cimbomu yenerek feneri şampiyon yaptınız. Arenada sizi alkışladık siz yine çirkeflik yaptınız. Tebrikler trabzon 14 7 Yanıtla
  • MEHMET: Galatasaraylı olarak trabzonun fenevden farkı kalmadı Arenada 3 yememize rağmen alkışladık ama onlar küfür ve hakaret etti yazıklar olsun 13 3 Yanıtla
  • Bordo mavi!!!!: Adam gibi durana trabzonda kimse bisey yapmaz. Bizde adam olurda bize el kol yapan burak karistirdi ortaligi.biz kimseye ne torpil geceriz nede torpil isteriz.herkez alinteriyle mücadele etsin.tek temiz serefli takimdir trabzonspor!!!!! 6 8 Yanıtla
  • selim: FB lider oldu ya dokundu size yine ezik ts. bursasporun sözcüsümüznüz, sözcüysen Protokol tribününde bursa başkanının el ve kol hareketlerinide ize yapılmış olarak kabul edin size yakışır zaten ezikler 2 7 Yanıtla
  • cimbomlu: Trabzon her zaman bizim dostumuz. Herzaman tek düşman Fenevliler. 7 1 Yanıtla
  • OF: Bukak 2011 de attığı 33 gol nelere sebep olmadıki ts formasıyla feneri şampiyonluktan etti fenerlilere stadı yaktırdı 7 itfaiye zor söndürdü timsah yürüyüşü yaptırdı dünyaya maskara etti 82 puanda en büyük pay onundu şampiyonlar ligini fenerin elinden almamıza sebep oldu gittik interi evinde yendik onada burak sebep oldu ama bazı trabzzonlu hemşehrilerim bunları düşünmez 7 0 Yanıtla
  • OF: Aynen işte bu 0 1 Yanıtla
  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.


Advertisement