Trabzonspor'da Teknik Direktörlerin Maaliyeti 20 Milyon Tl - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Teknik Direktörlerin Maaliyeti 20 Milyon Tl

Tabzonspor, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile iki yıllık anlaşma yaptı.

03.07.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tabzonspor, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile iki yıllık anlaşma yaptı. Bordo-mavililerde Gürcü teknik adam, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun iki yıllık görev süresi boyuncu çalışacağı 6'ncı teknik direktör oldu. Başkan hacıosmanoğlu'nun yollarını ayırdığı 5 teknik adamın görevde kaldığı süre boyunca Trabzonspor'a maaliyeti ise yaklaış 20 milyon TL oldu.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan genel kurulda göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu dönem içerisinde 5 teknik adamla yollar ayrılırken Shota ile birlikte Başkan Hacıosmanoğlu 6'ncı teknik direktörle de anlaşmış oldu. İlk olarak Hacıosmanoğlu başkan seçilmesinin ardından, dönemin başkanı Sadri Şener tarafından teknik direktörlük görevine getirilen Tolunay Kafkas ile çalışmayarak takımdan ayrılmasını sağladı. Daha sonra Hacıosmanoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve son olarak da Shota Arveladze göreve gelen teknik adam oldu.

TEKNİK KADROYA 20 MİLYON TL

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldikten sonra geçen yaklaşık iki yılı aşan dönemde teknik kadro için 20 milyon lirayı yakın harcama yapıldı ancak istikrar bir türlü sağlanamadı. Teknik kadro istikrarsızlığı, kulübün en büyük gider kalemlerinden biri durumunda bulunuyor.

26 Mayıs 2013'te başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sırada görevde bulunan Tolunay Kafkas'ın sözleşmesini 3 Haziran 2013'te tek taraflı olarak feshetti. Hacıosmanoğlu döneminde sadece 7 gün görevde kalan Tolunay Kafkas, 1,8 milyon Dolar tazminat almaya hak kazandı. Bordo- mavililerde 6 Haziran 2013'te Mustafa Reşit Akçay göreve geldi. Aylık 100 bin lira ücretle anlaşan tecrübeli teknik adamın sözleşmesi de 8 ay görev yaptıktan sonra 10 Şubat 2014'te karşılıklı olarak feshedildi. Akçay'ın 8 aylık serüveni için de Trabzonspor'un kasasından 800 bin lira çıktı. Mustafa Reşit Akçay'ın yardımcısı olarak göreve başlayan ve ayrılmasının ardından takımın başına geçen Hami Mandıralı'ya da görev yaptığı süre içinde yaklaşık 300 bin lira ödendi.

HALİLHODZİÇ DE TAZMİNAT ALIP GİTTİ

Trabzonspor'da 14 Temmuz 2014'te aylık 140 bin Euro maaşla göreve getirilen Vahid Halilhodziç, 4 ay görev yaptıktan sonra 8 Kasım 2014'te 980 bin Euro tazminat da verilerek gönderildi. Boşnak teknik adamın 4 aylık Trabzonspor macerası kulübe 1,62 milyon Euro'ya mal oldu. 12 Kasım 2014'te 1,5 yıllığına anlaşma imzalanan Ersun Yanal ise bu sezon sonuna kadar 800 bin Euro, gelecek sezon da 1,8 milyon Euro olmak üzere toplam anlaşmıştı ancak Yanal, 440 bin Euro karşılığında kulüple olan yolları ayrıldı.

SHOTA'YA YILLIK 1 MİLYON 200 BİN EURO GARANTİ ÜCRET

Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından göreve getirilen teknik direktör Shota Arveladze ile Trabzonspor iki yıllık anlaşma imzaladı. Söz konusu dönem içinde ise bordo-mavililer Gürcü teknik adama yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ödeyecek. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Teknik Direktörlerin Maaliyeti 20 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları
    09:40 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 25, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 31. hafta karşılaşmaları yapılacak. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde de play-off yarı final maçları oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan programa göre, birçok önemli maçın yer aldığı haftada takımlar mücadele edecek.

  • Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi
    09:40 Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi

    Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler'i Bayern Münih'in transfer etmek istediği ve Alman yetkililerinin Arda için sürpriz bir teklif yapabileceği belirtildi.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aleyna, Aysu ve Berna arasında yapılan eleme mücadelesinin kaybedeni Aysu oldu. Oyunu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinde kaybettiği arkadaşına ithaf eden Aysu, gözyaşlarına boğuldu.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.


Advertisement