Trabzonspor'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi (1) - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi (1)

Trabzonspor, futbol takımının başına ikinci kez getirdiği teknik direktör Vahid Halilhodzic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

15.07.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor, futbol takımının başına ikinci kez getirdiği teknik direktör Vahid Halilhodzic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Bordo-mavili takıma yeni sezon öncesi ilk antrenmanını sabah saatlerinde yaptıran Halilhodzic için Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde imza töreni düzenlendi. 62 yaşındaki Boşnak asıllı Fransız teknik adam, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da katıldığı törende kendisini 2 yıl Trabzonspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Trabzonspor'da 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve 8 aylık çalışmanın ardından ayrılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra tekrar bordo-mavili kulüpte görev aldı.

- Hacıosmanoğlu'nun konuşması

Başkan Hacıosmanoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Halilhodzic ile Dünya Kupası'ndan önce anlaştıklarını belirterek, "Kupadan sonra da bu süreçte de Trabzonspor'un kadrosunu oluştururken de istişare halindeydik. Tabi herkes Dünya Kupası'ndaki başarısından, aldığı tekliflerden dolayı Trabzon'a gelecek mi gelmeyecek mi diyordu. En son çoğunlukta gelmeyeceği kanaati oluşmuştu. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

"Dostluğun, dostluğa verilen değerlerin günümüzde önemini yitirdiği ortamda bizim ona inancımız her zaman sonsuzdu" ifadesini kullanan Halilhodzic, "Tekrar bizi onurlandırdı. Çünkü dünyada ilişkilerin maddiyat üzerine kurulduğu düzende bizim teklifimizin 2-3 katı teklifleri reddedip buraya gelmesi, sporun dışında insanlık adına da çok önemli davranış olarak algılanması lazım. Türkçe tabirimizle adamlığın gereği diye düşünüyorum. Gönül bağlılığımız çok eskilere dayanıyor. 2006 yılında biz görevdeyken de kulüpte hocaydı. O zamandan kurduğumuz gönül bağı bugünlere kadar devam etti. Temennim ömrümüzün sonuna kadar devam etmesi" diye konuştu.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in görevde bulunduğu 8 aylık döneminin ardından Trabzonspor'dan ayrılırken önemli tespitleri aktardığını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Görevden ayrıldığından itibaren gerek başkan adayı olduğum gerek seçildiğim dönemde onu örnek göstermiştim. Burada 8 ay çalışan Boşnak Vahid vardı. Onun önemli tespitleri vardı. Sizlerin huzurunuzda ayrılırken çok önemli tespitleri sıralayıp gitmişti. Trabzonspor camiasının güçlü, büyük, kalıcı başarılar yakalayacak bir camia olduğunu, köklü değişime, yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu, bu sistemle gidilirse Trabzonspor'un kalıcı başarıyı yakalamayacağını, kulübedeki bekçisinden başkanına kadar yeniden değişim sağlanması gerektiğini söylemişti. Ben de '8 ayda Boşnak Vahid tespit edip siz edemeyecekseniz yakasından düşün Trabzonspor'un' demiştim. O yüzden bu tespitleri yıllar öncesi yapan hocamız Trabzonspor'un başında. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz kulüpte olur olmayız, temennimiz çocukluk hayali olan Trabzonspor'da kalıcı başarıyı yakalayacak düzeni oluşturmak."

Halilhodzic'in fedakarlık yaparak bordo-mavili kulübe geldiğini, bu nedenle herkesin el birliğiyle ona yardımcı olması gerektiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Biz kendisine rahat çalışması için elimizden gelen her türlü desteği vermek zorundayız, vereceğiz de. Hem Trabzonspor hem Türk futboluna sportif manada başarılar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

- Halilhodzic'in açıklamaları

İmza töreninde basın mensuplarına "Merhaba" diyen Halilhodzic, öncelikle futbolcularla yaptığı toplantı nedeniyle törene 15 dakika geç katıldığı için özür diledi.

Trabzonspor'da 8 sene önce görev aldığını dile getiren Halilhodzic, "O dönemde İbrahim başkana bir sözüm vardı. Dünya Kupası'ndan sonra birçok teklif aldığım doğru. Eğer başka yere gitmiş olsaydım kendi vicdanım rahat olmayacaktı çünkü yalan söylemiş olacaktım. İkinci bir defa sizle çalışmak için geldim. İyi bir iş çıkarmaya, Trabzonspor'a başarılar kazandırmaya geldim" diye konuştu.

Kendisine yapılan eleştiriler olacağını, bunun da doğal olduğunu anlatan Halilhodzic, şunları kaydetti:

"Benim için bu sorun değil. Benim en büyük kaygım, endişem Trabzonspor'un iyi neticeler alması. Sizlerle profesyonel ilişki içinde olmak ve düzgün iş ilişkisi içinde olmak istiyorum. Her türlü eleştiri ve görüşlerinizi kabul edeceğim, bu son derece normal, demokratik ülkede yaşıyoruz ama eleştiriler belli sınırın dışına çıkarsa, hakarete, yalana, aileme saldırıya dönüşürse o zaman olay farklı bir boyuta dönüşür. Böyle bir durumda da her şey değişir.

Arkadaşım, dostum İbrahim başkanla tekrar bir araya gelmekten çok memnunum. Dünden hatta bu sabahtan bu yana çalışmamızı daha da iyileştirmek için ne gibi şeyler yapmam gerektiği konusunda epeyce şeyler gördüm. Çalışmaktan hiçbir şekilde korkmuyorum, bu her yerde böyle. Taraftarlarla birlikte geldiğim günden bu yana gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Üzerime düşeni yapmaya gayret edeceğim. Trabzonspor'un da iyi bir sezon geçirmesi için elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim."

- 5 sezon sonra yabancı hoca oldu

Halilhodzic, 5 sezon aradan sonra bordo-mavili takımda görev alan yabancı teknik adam oldu. En son 2009-2010 sezonunda Belçikalı teknik adam Hugo Broos ile 5 aylık bir süre çalışan Karadeniz ekibi, daha sonra Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay ve Hami Mandıralı'ya görev vermişti.

Trabzonspor'da ilk 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve getirilen Halilhodzic, 8 sezonluk bir ayrılığın ardından tekrar Trabzonspor'un başarısı için mücadele edecek.

- İkinci kez yabancı geri çağrıldı

Trabzonspor'da ikinci kez bir yabancı teknik adam, bordo-mavili takımda geri çağrıldı. Bordo-mavili takımda 1989-90 sezonunda görev yapan Belçikalı Urbain Breams ile 1 sezonluk aradan sonra 1991-92 sezonunda sözleşme imzalanmıştı. Halilhodzic, Belçikalı çalıştırıcıdan sonra ikinci kez göreve getirilen yabancı teknik adam oldu.

- İki yerel gazete törene alınmadı

Öte yandan Trabzonspor'un imza törenine, yönetim kurulu kararı gereği Karadeniz'den Günebakış ve Kuzey Ekspres gazetesi muhabirleri alınmadı. Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, tesislere gelerek muhabirlere uygulanan yasak konusunda kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştü.

Taşkın, gazete temsilcilerinin alınmama kararının değişmemesi nedeniyle kendisi de imza törenine katılmayacağını açıklayarak, tesislerden ayrıldı.

(sürecek)

Trabzonspor\'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement