Trabzonspor - Akhisar Belediye Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor - Akhisar Belediye Maçının Ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda 0-0 berabere biten Akhisar Belediye maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Avrupa, Lig ve Ziraat Türkiye kupasında yarıştıklarını belirterek, "Bu 3 kulvarda yarışmak oldukça zor. Bizim oyuncularımızın 3 kulvarda oynayacak mental hazırlığa sahip olması gerekiyor" dedi.

18.12.2014 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda 0-0 berabere biten Akhisar Belediye maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Avrupa, Lig ve Ziraat Türkiye kupasında yarıştıklarını belirterek, "Bu 3 kulvarda yarışmak oldukça zor. Bizim oyuncularımızın 3 kulvarda oynayacak mental hazırlığa sahip olması gerekiyor" dedi.

HERKESİN SORGULADIĞI BİR TÜRKİYE KUPASI OYNUYORUZ

Maç içinde zaman zaman aksadıkları bölümlerin olduğunu vurgulayan Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya konan oyunun karşılığı bu ayrımdan kaynaklanıyor. Bir türlü bunu oturtamıyoruz. Zaman zaman Türkiye kupasının tartışılması oyuncularda belki bir ayrımcılık olarak değerlendirebilir. Her kulvarda oynayacak bir takım yaratma zorunluluğumuz var. Her kulvarda yarışmak zorundayız. Puanlar paylaşıldı. Grupta dezavantajımız var mı? Bundan sonraki maçları kazandığımızda gruptan çıkabiliriz. Dediğim gibi herkesin sorguladığı bir Türkiye kupası oynuyoruz."

BU MAÇLAR OYUNCULAR İÇİN BİR FIRSAT

Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele diğer takımların performansının da iç açıcı olmadığını vurgulayan Yanal, "Her maç aynı tempoda geçiyor. 3 günde bir maç yapıyoruz. Aslında bu oyuncular için avantaj. Herkes forma şansı buluyor. Oyuncularımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli. 5 Ocak'a kadar çok yoğun maç trafiğimiz var. Özellikle ligde oynayacağımız 3 maçı 9 puanla kapatıp, kupa maçlarını da kazanarak Avrupa kulvarına kadar kayıpsız gitmek amacındayız" dedi.

AKÇAY: 9 PUAN ALAN GRUPTAN ÇIKAR

Akhisar Belediye Teknik Direktörü Mustafa Akçay, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Maçı bence her iki takım da rotasyon ve yeni oyuncuları görmek, yeni stratejiler elde etmek için kullandı. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı, devrede düşünüp düşünmediğimiz oyuncularla ilgili kararların verileceği maçlardı bunlar. İkinci yarısında daha iyi oynadığımız bir maçtı. Galip de gelebilirdik. Rakibimizin ilk yarıda güçlü bir oyunu vardı. İkinci yarıda biz iyiydik. Kazansak güzel olurdu. Ama beraberlik de kupadaki stratejimize uygun gözüküyor. Sanıyorum 8-9 puan yapıldığında gruptan çıkılabilir. İyi bir akşamdı bizim açımızdan. Beşiktaş maçı öncesi iyi bir test oldu" dedi. VEFA VE SAYGI İŞİN İÇİNE KATILMALI

Trabzonspor'dan ayrılma süreciyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Akçay, şunları söyledi: "Şehrimizi çok seviyorum. Ama şu şehrin dinamikleri ve huzursuzlukla beslenen, hızla hareket etmekten zevk alan yapısı olması bence Trabzonspor'un istikrarını da olumsuz yönde etkiliyor. Çok hızlı kararlar alınıyor, çok hızlı küsmeler oluyor. Çok hızlı sadakatsizlikler oluyor. Bu topraklardaki yetişmiş insanların yapısına uygun kültür ve geleneğe dönüş yapılmalı. Vefa ve saygı bu işin içine katılmalı. Bu çorbanın içine tuz yerine bunlar katılmalı. Sabırla alakalı bir durum. Yüksek egolu insanlarız biz. Kontrol edemiyoruz egomuzu. Onu pozitif kullanacak tavır ve davranışlar konusunda biraz geriyiz. Şu anda bir camiada çalışıyorum. Korkunç derecede huzur, saygı, kalbi güzel bir çevrede çalışıyorum. Ondan dolayı çok şanslı kabul ediyorum kendimi."

UMARIM TANRI TRABZONSPOR VE TÜRK FUTBOLUNU UNUTMAZ

Akçay, 'Siz küskün müsünüz?' şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi: "İnsanın yapısında ruh kısmı, bu tip üzüntüler ve algılarda üzülebiliyor. İnsanız biz sonuçta. Bence Trabzonspor'un etrafındakileri kıskanmak yerine onları severek, onlarla birlikte yola çıkmak gerekiyor. Biz maalesef eski yöneticiysek yenisini beğenmiyor başarısız olmasını istiyoruz, eski antrenörsek yenisinin başarısız olmasını istiyoruz. Bununla besleniyoruz. Sonuçta hepimiz güme gidiyoruz. Umarım Tanrı Trabzonspor'u ve Türk futbolunu unutmaz."

ŞEHİRDE ÇOK ŞİKAYET VAR

Mustafa Akçay, 'Size karşı Trabzonspor'da haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine şunları söyledi: "Haksızlık diye yorumlayamayız. Sadece seçim. Ben profesyonelim. Böyle bakarım. Duygusal asla bakmam. Neden böyle olduğuyla ilgili serzenişlerde bulunmak beni zayıf gösterir. Dolayısıyla küsmek, bu konuları böyle günlük sabah kahvaltı yiyeceği gibi her zaman konuşmanın bize ya da Trabzonspor'u yönetenlere hiçbir yararı yok. Böyleydi böyle oldu, yeni hamle, görüş, enerji, ideal ve fikirle hareket geçtik. Çok şikayet etmekle çok yol alamayız. Bu şehrimizde çok şikayet var."

TRABZONSPOR'UN KUMAŞI İYİ

Akçay, Trabzonspor takımıyla ilgili olarak ise, "Trabzonspor bana göre çok iyi oyunculara sahip. Yeni bir teknik adam ve çok başarılı olmuş, takımları forse eden, şampiyonluk yaşamış bir teknik adama emanet. Biraz daha sabırla Trabzonspor'un kumaşından iyi bir takım elbise çıkacak diye düşünüyorum" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor - Akhisar Belediye Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olacağını belirterek, vatandaşları uyardı. Güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen fırtına nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar'da kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan bir şahıs jandarma tarafından yakalandı. Aranan şahıs, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.


Advertisement