Toyota, Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Toyota, Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'na Katıldı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçme amacıyla Toyota olarak 10 milyar dolarlık bütçe ile her yıl araştırmalar ve yatırımlar yaptıklarını belirtti.

24.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçme amacıyla Toyota olarak 10 milyar dolarlık bütçe ile her yıl araştırmalar ve yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Orhan Özer, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı iş birliğiyle trafik alanında hizmet veren firma, kurum, kuruluşların tecrübelerinin ve bilim insanlarının çalışmalarının karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla düzenlenen 6'ıncı Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'ne katıldı.

Özer, sempozyumda yaptığı konuşmada, Toyota olarak trafik güvenliğine büyük önem verdiklerini belirterek, "Tüm fonksiyonlarımızın temelini oluşturan Toyota Way (yaklaşımı), trafik güvenliği anlayışımızın da temelini teşkil eder. Toyota olarak nihai amacımız, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçmektir. Bu amaca yönelik olarak Toyota, 10 milyar dolar gibi büyük bir bütçe ile her yıl araştırmalar ve yatırımlar yapmaktadır. Toyota olarak konuyu insan, araç ve trafik ortamı güvenliği olmak üzere üç başlıkta ele alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kullanıcılara güvenli araçlar sunmanın üreticilerin öncelikli sorumluluğu olduğunu vurgulayan Özer "Ancak, trafikte ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek için insanların bilinçlendirilmesi de güvenli bir trafik ortamı için gereklidir. Bunun için biz de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak, çocuklarda erken yaşta trafik güvenliği bilincini geliştirmeyi amaçlayan projelerimizle 7 binden fazla çocuğumuza ulaştık" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toyota, Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement