TOTAL'in Başkanı, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Ekonomi

TOTAL'in Başkanı, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

TOTAL\'in Başkanı, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Moskova'da Falkon-50 tipi özel uçak, havalanmak için hızlandığı sırada kar temizle aracı ile çarpıştıktan sonra patladı. Uçakta TOTAL'in Başkanı da vardı.

21.10.2014 05:24  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moskova'daki Vnukovo Havaalanı'nda, 1 VİP yolcu ile 3 mürettebatın içinde bulunduğu Falkon-50 tipi özel uçak, havalanmak için piste hızlandığı sırada kar temizle aracı ile çarpıştıktan sonra patladı. Feci kazada, uçukta bulunan 1 yolcu ile 3 mürettebat hayatını kaybetti. Havaalanı temsilcisi, kazada hayatını kaybeden yolcunun Fransız petrol şirketi TOTAL'in Başkanı Christophe de Margerie olduğunu açıkladı.

ALEV ALARAK PATLADI

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Vnukovo Havaalanı'nda, gece geç saatlerde içinde 1 yolcu ve 3 mürettebatın bulunduğu Falkon-50 tipi özel uçak, piste havalanmak için hızlandığı sırada kar temizleme ile çarpıştı. Çarpma sonucu alev alarak patlayan uçakta bulunan 1 VİP yolcu ile 3 mürettebat hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden VİP yolcunun Fransız petrol şirketi TOTAL'in Başkanı Christophe de Margerie olduğu öne sürüldü.

TOTAL'İN BAŞKANI DA UÇAKTAYDI

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alana habere göre, havaalanı temsilcisi Elena Krılova, yaptığı açıklamada ölen VIP yolcunun kimliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gece kar temizleme aracına çarparak kaza yapan uçakta üç mürettebat ve bir yolcu hayatını kaybetti. Ben uçakta bulunan yolcunun TOTAL'in Başkanı de Margerie olduğunu teyit edebilirim." dedi.

THY'nin de kullandığı havaalanında kaza sonrası birçok uçuş ertelenirken, şu anda havalanın normal seyrinde çalışmaya başladığı ve bu ertelemelerden THY uçaklarının etkilenmediği belirtildi.

KAZA İLE İLGİLİ 4 MUHTEMEL GEREKÇE

Rusya Soruşturma Komisyonu, Fransız petrol şirketi Total'ın başkanı Christophe de Margerie ile birlikte 5 kişinin ölümüne neden olan özel uçak kazası ile ilgili 4 muhtemel gerekçe açıkladı. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, uçağın kalkış esnasında piste giren kar kürüme aracı sürücüsünün alkollü olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Markin, "Biz şu anda kar kürüme aracının sürücüsünün alkollü olduğunu teyit edebiliriz. Kaza ile ilgili doğru araştırma için havalimanı personelinden bazılarının da görevleri askıya alındı. Havalimanı uçuş güvenliği ile ilgili muhtemel ihlaller ve 2 ya da fazla kişinin ölümüne neden olma suçlarından soruşturma başlatıldı." bilgisini verdi.

Olayla ilgili 4 teori ortaya konduğunu kaydeden Markin, "Bunlar hava kontrol görevlisinin hatası ve kar kürüme aracı sürücüsünün yanlış hareketi. Kötü hava koşulları ve pilot hatası ihtimali göz önünde bulunduruluyor." dedi. Gece boyunca Vnukova çevresinde hava durumunun kötü olduğu ve yoğun sis bulunduğu ifade ediliyor.

Falcon 50 özel jet gece saatlerinde Vnukova-3 havalimanından kalkışı sırasında kanatlarından birini piste çıkan kar kürüme aracına çarptı. Kısa süre havalandıktan sonra düşen uçakta bulunan Fransız Total Şirketi Başkanı Christophe de Margerie, 3 uçak ekibi ve kar kürüme aracının sürücüsünü hayatını kaybetti.

Vnukova'da kaza sonrası tüm uçuşlar durdurularak, uçaklar Domodedovo Havalimanı'na yönlendirildi. Pistte gerekli çalışmaların yapılmasından sonra havalimanı uçuşlara tekrar açıldı.

Trajedi sonrası açıklamada bulunan Fransa Başbakanı Manuel Valls ülkelerinin büyük bir sanayici kaptanı kaybettiklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le da yakın çalışma içinde bulunan Total Başkanı'nın Rusya'da yabancı yatırıma çok önemli katkıları olduğu ifade ediliyor.

1951 doğumlu olan De Margerie Total şirketine 1974 yılında dahil oldu. Şirkette birçok departmanda çalışan Fransız iş adamı, 2006'da şirketin yönetim kuruluna seçildi. 14 Şubat 2007'de de şirketin icra kurulu başkanı oldu. De Margerie Mayıs 2010'dan bu yana da Total'ın başkanlığını yürütüyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TOTAL'in Başkanı, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • özdemir kara: bu bir suikasttır. ilginç bir kaza 7 1 Yanıtla

Advertisement