Tosya'da Buğdaydaki Hasat Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Buğdaydaki Hasat Beklentisi

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçede üretilen buğdayda rekor seviyede hasat beklediklerini belirtildi.

18.02.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçede üretilen buğdayda rekor seviyede hasat  beklediklerini belirtildi.

Akdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki verimli tarım arazilerinde başta buğday olmak üzere iklim şartlarına uygun her çeşit sebze ve meyvenin yetiştirildiğini söyledi.

Yetiştirilen tarım ürünlerinin başında gelen ve sonbaharda ekilerek kışı toprağın altında geçiren buğday için kar yağışının çok önemli olduğunu belirten Akdiken, şöyle konuştu:

"Her tarım ürünü gibi buğdayında gerekli suya ihtiyacı vardır. Bu su her ne kadar sulama yöntemiyle karşılansa da  kış mevsiminde ki kar ve yağmur suyunun yerini tutmamaktadır. Bu aylardaki kar yağışı ekili buğday ve meyve ağaçları için çok önemlidir. Geçen sene kış aylarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu yalancı bahara aldanan tarım ürünlerini soğuk vurmuş ve çiftçilerimiz bekledikleri hasadı gerçekleştirememişti. İnşallah bu sene aynı sıkıntılarla karşılaşmayız."

Akdiken, Tosya'da  803 hektar alanda buğday ekildiğini ve yılda ortalama  20 bin ton civarında buğday hasadı yapıldığı,  bu oranın yüzde 30 oranında artmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'da Buğdaydaki Hasat Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement