Tösten'den 'Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Tösten'den 'Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz' Konferansı

Tösten\'den \'Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz\' Konferansı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nden Dr. Rasim Tösten, Lice Anadolu Lisesi'nde "Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz" adlı bir konferans verdi.

10.04.2015 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nden Dr. Rasim Tösten, Lice Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerine "Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz" adlı bir konferans verdi. Konferansa Lice İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Konferansın içeriğinde kâinatta var olan nizam ve intizamdan hareketle, kâinat kanunlarının keşfedilmesine ve insanların bu mahiyeti değerlere dönüştürmesine dikkat çeken Tösten, "Örneğin; kâinattaki bütün eşyanın birbiriyle olan münasebetlerindeki birlik ve beraberlik, uyum ve muhabbet insanlara beraber yaşamayı, bir olmayı telkin etmektedir. Kâinattaki mükemmel nezafet ve zarafet aynı şekilde insanlara nezafet ve zarafeti aşılamalıdır. Bir sineğin kanadıyla temizlenmesi veya bir kedinin yemekten sonra ağzını silmesi bunun en tatlı örneğidir. Yine kâinatta her şeyin bir ölçü dâhilinde hareket etmesi bizlere de ölçüyü ve adaleti telkin ettiği gibi yaratılışında bir mahiyetinin ve vazifesinin olması bizlerin de bir vazife ve sorumluluğumuzun olduğunu telkin etmektedir. Benzer şekilde kâinatta her şeyin bir yardımlaşma ve dayanışma içerisinde yürümesi bizlere de bu meyanda yardımlaşma ve dayanışma mesajları vermektedir" şeklindeki yaklaşımlarla kâinat düzeninden hareketle değerler eğitimi üzerine yoğunlaştı.

Öğrencilere kâinatın işleyişi olarak tarif edilen devasa çarklara uyum sağlamak ve altında ezilmemek adına kâinat düzeninin iyi anlaşılması ve sosyal hayatta bu düzenin rehber olarak kabul edilmesi için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Tösten'den 'Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement