Toroslar, Zafer Haftası'nı Coşkuyla Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Toroslar, Zafer Haftası'nı Coşkuyla Yaşıyor

Toroslar, Zafer Haftası\'nı Coşkuyla Yaşıyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nce, Arslanköy Mahallesi’nde düzenlenen Zafer Haftası şenliğinde sahne alan sanatçılar Caner, Aybüke Ayberk ve Mustafa Yıldızdoğan, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gecede seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

23.08.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce, Arslanköy Mahallesi'nde düzenlenen Zafer Haftası şenliğinde sahne alan sanatçılar Caner, Aybüke Ayberk ve Mustafa Yıldızdoğan, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gecede seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Toroslar Belediyesi, bu yıl 92. yıl dönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kapsayan Zafer Haftası'nı, coşkuyla kutluyor. İlçe sınırları içerisindeki yaylalarda konser ve güreş organizasyonları ile taçlanacak olan etkinliklerin ilki Arslanköy Mahallesi'nde düzenlenen Mustafa Yıldızdoğan konseri ile başladı. Sanatçılar Caner ve Aybüke Ayberk'in de sahne aldığı geceye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 30 Ağustos Zafer Şenliğinin açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Hayrettin Koç yaptı. Koç, Arslanköy'de düzenlendiği sosyal etkinliklerden ve gerçekleştirdiği hizmet çalışmalarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Zafer Haftası şenliklerine katılan tüm Toroslar halkına teşekkür ederek, Türk milleti için büyük önem arz eden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92.yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağının bu zaferle tescillendiğini kaydeden Tuna, "Ağustos Ayı, özellikle yaşadığımız bu coğrafyada Anadolu'nun Türkleştirilmesi ve Türklere yurt yapılmasının ayıdır. Türk milleti için çok anlamlı ve çok önemli bir aydır. Zaferler ayıdır. Allah nasip ederse bu dünya var olduğu sürece bu coğrafyada beraberliğimiz ilelebet yaşayacaktır. Belediye Başkanlığı yaparken bizi biz yapan değerlerimizden asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bu yönde yavuz bir duruşumuz var.Gönül gözümüz herkese açık. Bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesi kucaklıyoruz. Sevgi tohumları ekiyoruz, sevgi çınarları yetişsin diye. Bu coğrafyada kardeşçesine bir yaşam sürdürebilmek için. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 92. yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, anları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kendilerine yeniden destek ve teveccüh gösteren Arslanköy Mahallesi sakinlerine ve tüm Toroslar halkına da teşekkür eden Tuna, yeni bağlanan 37 mahallede eksikleri tespit ettiklerini ve başlattıkları çalışmaları planlı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Arslanköy Mahallesi'nde de birçok hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Tuna, "Toroslar'ı iyi tanıyan yönümüz ve tecrübemizle üzerimize yüklenen mesuliyeti biliyor ve bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi beş aydır Arslanköy Mahallemiz'de de önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz.Kısa vadede yapacaklarımızı yapıyor.Orta ve uzun vadede hayata geçireceğimiz hizmetleri planlıyoruz. Bu çalışmalarımızla daha önce köy ve belde olan yeni mahallerimizi inşallah daha yaşanılabilir bir konuma getireceğiz" diye konuştu.

Başkan Tuna'nın konuşmasının ardından sahne alan Sanatçılar Caner, Aybüke Ayberk ve Mustafa Yıldızdoğan, gecede seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla muhteşem bir konser verdi. Programın sonunda, Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri, geceye sundukları katkılarından dolayı sanatçılara teşekkür ederek, birer plaket takdim ettiler.

Toroslar Belediyesi'nce organize edilen Zafer Haftası etkinlikleri 24 Ağustos Pazar günü saat 14.00'de Yıldızlar kategorisinde yapılacak Soğucak Karakucak Güreşleri ile devam edecek. 25 Ağustos Pazartesi günü saat 19.30'da Ayvagediği Mahallesi'nde Ayhan Çınar ve Türk Halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan, 28 Ağustos Perşembe günü yine saat 19.30'da Yeniköy Mahallesi'nde, Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer'in verecekleri konserlerle taçlanacak olan etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile organize edilen 30 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'da başlayacak Gözne Karakucak Güreşleri ile son bulacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar, Zafer Haftası'nı Coşkuyla Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement