Toroslar Tünellerle Daha Güvenli Geçilecek - Son Dakika
Yerel

Toroslar Tünellerle Daha Güvenli Geçilecek

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Toroslar'ın altına yapılacak tünellerle İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan yolun daha güvenli hale geleceğini söyledi.

21.05.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENVER HAYKIR - Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Toroslar'ın altına yapılacak tünellerle İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan yolun daha güvenli hale geleceğini söyledi.

Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'yı Alacabel ve Manavgat üzerinden Akdeniz sahil yoluna bağlayacak projelerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bölgenin son derece sarp ve yüksek olması nedeniyle hem Seydişehir hem de Antalya tarafında tünellerin açılacağını vurgulayan Turhan, şunları söyledi:

"Toroslar'ın altına yapılacak tünellerle İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan yol daha güvenli hale gelecek. Konya'yı yüksek rakımlı Alacabel üzerinden Akdeniz'e bağlayacak yol güzergahı üzerinde 2 tünel yapılacak. Şu an 7 bin 200 metre uzunluğundaki Alacabel tünel projesinin çalışmaları tamamlandı. Bu hafta sonu ihale günü almayı hedefliyoruz. Bu tünel tamamlandığında özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntılar ortadan kalkmış olacak."

Uzunluğu 3 bin 200 metre olan Tınaztepe Tünel Projesi'nin jeoteknik etütlerinin de devam ettiğini belirten Turhan, "Tabii proje bununla bitmiyor. Arazi şartlarının zorluğundan, Antalya sınırları içerisinde 10 kilometre uzunluğunda 3 adet tünel yapılması gerekiyor. Proje ve arazi şartları bunu gerektiriyor. Bu güzergahta tünellerin yapılmasıyla yol 17 kilometre kısalmış olacak" diye konuştu.

Yılda 15 milyar lira tasarruf

Turhan, tünel projeleri tamamlandığında yoldaki viraj ve rampaların ortadan kalkacağına dikkati çekerek, "Ulaşım alt yapısı sayesinde otomobille 2,5 saat, büyük araçlarla 3,5 saatte daha güvenli, daha ekonomik, daha kontrollü seyahat edilebilecek. Kış aylarında yaşanan korku ve tehlikeler tamamen ortadan kalkacak. Yılda 15 milyar lira tasarruf sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden Konya ve Seydişehir arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının önemli bir bölümünün geçen yıl tamamlandığını hatırlatan Turhan, kalan bölümde çalışmaların yoğunlaştırıldığını, yolun 2017 sonuna kadar sıcak asfaltla kaplanacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toroslar Tünellerle Daha Güvenli Geçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement