Toroslar'da İskep Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Toroslar'da İskep Çalışmaları Devam Ediyor

Toroslar\'da İskep Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) çalışmaları devam ediyor.

04.06.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin hayata geçirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) çalışmaları devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Dezavantajlı bireyler desteklenirse, istihdama ve sosyal hayata katılımları daha kolay olur. İSKEP ile bunu amaçlıyoruz" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 12 belediye tarafından uygulanan ve dezavantajlı bireyleri eğitim ve istihdama yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen İSKEP çalışmaları Toroslar'da başarıyla ilerliyor. Proje kapsamında, ilçe genelindeki mahalle muhtarları ve sakinlerinin bir araya geldiği bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerinin beşincisi, Osmaniye Mahallesi'nde yapıldı. Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı otoritesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde devam eden projede, Toroslar Belediyesi'nin hedef grup olarak belirlediği 'Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Aileleri'ne yönelik uygulanan çalışmalar anlatılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Osmaniye TORTEK binası önünde düzenlenen toplantıya, Toroslar Belediye Başkanı Tuna da katıldı.

Toplantının açılışında projeyle ilgili bilgi veren Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata, dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ile birlikte istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak olan projenin Toroslar'da 9 aydır başarıyla devam ettiğini ve 23 ayda tamamlanacağını belirtti.

Başkan Tuna ise İSKEP'in toplumda dezavantajlı yaşayan kişilere istihdam sağlayacak bir proje olduğunu ifade ederek, hayata geçirdikleri projelerle amaçlarının insanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 12 belediye tarafından uygulanan projede yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını vurgulayan Tuna, "Fiziki anlamda Toroslar'ın çehresini değiştirmeye çalışırken ilçemizde yaşayan insanlarımızın var olan problemlerini çözme anlamında da elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. Bizim hassasiyetimiz toplamda insanlarımızı mutlu etmektir. İSKEP de dezavantajlı bireylere yönelik hazırladığımız önemli bir projedir" diye konuştu.

Hedef grup olarak belirledikleri 'Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Aileleri'ne yönelik yapılacak eğitim çalışmalarında mahalle muhtarları ve sakinlerinden alacakları desteklerin önemine de değinen Tuna, katkılarından dolayı Mersin Üniversitesi ve Mersin İŞKUR'a teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar'da İskep Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement