Toplu Sözleşme Maaşları Azaltacak - Son Dakika
Ekonomi

Toplu Sözleşme Maaşları Azaltacak

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Memur-Sen'in imzaladığı toplu sözleşmedeki hata nedeniyle kamu çalışanlarının 10 yılda alacakları maaşlardan kaybedecekleri miktarları açıkladı.

22.11.2014 10:25  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Memur-Sen'in hükümetle imzaladığı toplu sözleşme ile ilgili hazırladıkları inceleme raporunu açıkladı. Raporda toplu sözleşmedeki hata nedeniyle meslek guruplarının önümüzdeki 10 yıl içinde alacakları maaşlardan kaybedecekleri miktarlar açıklandı. Harnefi Bostan kayıpların etkisinin yıllar geçtikçe memurlar ve emekliler üzerinde daha da artarak devam edeceğini belirtti. Enflasyon farkı ve maaş zammı hesaba katılmadan hesaplanan zarar tablosu ise şöyle.

10 YILDA HANGİ MESLEK NE KADAR PARA KAYBEDECEK

Müsteşar 72 bin 480 lira

Doktor 27 bin 300 lira,

Avukat 23 bin 520 lira,

Mühendis 26 bin 220 lira,

Müdür 14 bin 220 lira,

Müezzin 11 bin 340 lira,

Memur 7 bin 500 lira,

Şoför 6 bin 900 lira,

Hemşire 9 bin 660 lira,

En düşük dereceden maaş alan bir hizmetlinin ise 10 yıllık toplam maaş kaybı 5 bin 220 lirayı bulacak.

EMEKLİLİĞİ'DE ETKİLECEK

Hanefi Bostan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının emeklilikte de zararlı olacağını belirtti. Açıklamaya göre Mimar, Mühendis, denetçi gibi unvanlardan emekli olacaklar emekli ikramiyesinde bin 973 TL, aylık emekli maaşında ise her ay 52,62 TL'lik kayıp olacak. Öğretmen, İmam, Müezzin gibi kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden kaynaklı kaybı,ise emekli ikramiyesinde 518,12 TL, emekli maaşında ise aylık13,82 TL'yi bulacak.

Toplu Sözleşme Maaşları Azaltacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Toplu Sözleşme Maaşları Azaltacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • öyleoluriste: memur- sen e girerseniz böyle olur. . hiç ağlamayın. tamamen hükümetle işbirliği içinde. . n yaptı bugüne kadar emekliye memura sorarım. ama üye yaptıkları her kişi için dünya para alıyorlar . . 25 0 Yanıtla
  • karabiber: Hazineci Maliye bakanının akrabasının herhalde gelde geçin bakalım asgari ücretle memur maaşı 70 fazlaymış ulan abd den bahsetmiyoruz dingil turkiyeden bahsediyoruz bilip bilmeden konuşma 21 1 Yanıtla
  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:36 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde örtü altı sebze ürünlerinde önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, çiftçilerin belediyelerden destek beklediğini ve pazarlama sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini ifade etti.


Advertisement