Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde - Son Dakika
Güncel

Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde

Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015 yılı Nisan ayı oturumlarının son gününde, İBB Meclisi'ne İstanbul Faaliyet Raporu'nu sundu.

17.04.2015 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015 yılı Nisan ayı oturumlarının son gününde, İBB Meclisi'ne İstanbul Faaliyet Raporu'nu sundu. Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren Topbaş, "Taksim Meydanı'nın ihalesini yaptık, ama kış mevsiminde bölgede bir sıkıntı olmasın diye biraz geciktirdik. Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız dedi.

ÇATALCA VE SİLİVRİ'YE DAR GELİRLİLER İÇİN 2 BİN 400 KONUT

Dar gelirlilere KİPTAŞ aracılığıyla ucuz konut inşa etmek üzere Çatalca ve Silivri'de çalışma başlatıldığını belirten Topbaş, "İstanbul'da dar gelirli insanlarımıza kira öder gibi konut sahibi olmaları adına sözümüz vardı. Çatalca'da 2100 konut, Silivri'de 300 konut olmak üzere toplam 2 bin 400 konutun yapımına başlıyoruz. Birkaç ay içinde vatandaşlarımıza arz edeceğiz şeklinde konuştu.

400 YENİ OTOBÜS, 10 YENİ GEMİ

Şehir Hatları'na 10 yeni gemi ekleneceğini söyleyen Topbaş, bu gemilerden 4 tanesini hazır hale getirdiklerini, önümüzdeki haftalarda gemilerin hizmete alınacağını açıkladı.

Topbaş, İETT filosunu yenilediklerini belirterek, bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alarak İstanbulluların hizmetine sunacaklarını vurguladı.

ETİLER METROSU PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR

İstanbul'da yapımına başlanan metro hatları hakkında da bilgi veren Topbaş, Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak Etiler Metrosu'nun Pazar günü açılacağını duyurdu.

Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ve 12 kilometrelik Ataköy- İkitelli Metro hatları içinse kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Mecidiyeköy- Kabataş metro hattının da ihalesinin tamamlandığını dile getiren Topbaş, bu hattın Mahmutbey hattıyla entegre olacağını ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesi'nden başlayıp Bağcılar Kirazlı'ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, hattın ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

Topbaş'ın sözünü ettiği metro hattı ile ilgili bilgiler şöyle:

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI

İkitelli-Ataköy Metro Hattı; Ataköy'den başlayıp Marmaray ile birleşerek, Basın Ekspres Bağlantı Yoluna paralel bir koridor izleyecek. İkitelli'de bulunan Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı'nın İkitelli Güney Sanayi İstasyonu'na ulaşacak.

Diğer taraftan, Yenibosna'da halen işletilmekte olan Aksaray-Havalimanı Hafif Metro Hattı, Metrobüs ve yapılması planlanan Yenikapı-Bakırköy- Beylikdüzü Metrosu ile entegre olacak. Ataköy-İkiteli Metrosu, hem geçmiş olduğu güzergahta hizmet verecek hem de Kirazlı-Olimpiyatköy ve Kabataş Mahmutbey metrolarına yolcu taşıyacak şekilde planlandı.

İstasyon 12

Hat uzunluğu 13 Km.

Yolcu kapasitesi 45 bin saatyön

Yolculuk süresi 19,5 dakika

İSTASYONLAR Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimarsinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi.

BOSTANCI- DUDULLU METRO HATTI

Bostancı İDO istasyonundan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu'ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı'nda Kadıköy- Kartal Metrosuna, Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe- Sultanbeyli Metrosu, Dudullu istasyonunda olan Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metrosuna bağlanacak.

İstasyon 13

Hat uzunluğu 14,27 km

Yolcu Kapasitesi 45 bin saatyön

Yolculuk Süresi 22 Dakika

İSTASYONLAR Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo.

KABATAŞ-MECİDİYEKÖY METRO HATTI

Yapımına devam edilen Mahmutbey- Mecidiyeköy hattına bağlanacak olan Kabataş -Mecidiyeköy metro inşaatı ve elektromekanik sistemler ihalesi yapıldı. Her iki etapta da İnşaat ve elektromekanik çalışmaları aynı anda yürütülecek ve daha kısa sürede metro hatları hizmete alınabilecek.

İstasyon 4

Hat uzunluğu 6.5 km

Yolcu Kapasitesi 70 bin saatyön

Yolculuk Süresi 10 Dakika

İSTASYONLAR Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy

Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.

•Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta,

•Yenikapı- Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy'de,

•Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi)

•Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de entegrasyon sağlanmış olacak.

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI

Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı'nın devamı olarak planlandı. İhalesi yapıldı. İnşaat çalışmalarına kısa sürede başlayacağı belirtildi. Bakırköy Meydan'da Marmaray'a entegre olan hat, İncirli'de Yenikapı-Otogar-Havaalanı Hattı'na bağlanacak. İhale çalışmaları devam eden Yenikapı-İncirli- Sefaköy Metro Hattı'na da İncirli'de entegre olacak.

İstasyon 9

Hat uzunluğu 9 km

Yolcu Kapasitesi 70 bin saatyön

Yolculuk Süresi 13.5 Dakika

İSTASYONLAR Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani, Kirazlı.

CHP'DEN BAŞKANLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Topbaş'ın konulmasının ardından İstanbul Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında CHP İBB Grup Başkanvekilli Ertuğrul Gülsever de söz aldı.

İstanbul Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul üzerinde yaptığı itirazlara rağmen başarılı olamadığını söyleyen Gülsever, "Korkarım ki seçime giderken başkanlık sistemi dayatması kabul görürse, bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözlerinin de bir önemi kalmayacaktır. Çünkü o zaman belirleyici olan irade, İstanbul'un üzerinde bir helikopter gezisi yaptıktan sonra nereye bir AVM, nereye bir residans yapılması gerektiğine bizzat kendisi karar verecektir. İstanbul AVM'ler ve residanslar cenneti olmaya devam ediyor. İstanbul bir şantiye alanı halinde şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Advertisement