Toma Suyuyla Yaralama Davasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Toma Suyuyla Yaralama Davasına Başlandı

Gezi olaylarında TOMA’dan sıkılan su ile Gökçe A.’nın yaralanmasına yol açtıkları iddia edilen iki polisin “Kasten yaralama” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından yargılanmalarına başlandı.

24.11.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi olaylarında TOMA'dan sıkılan su ile Gökçe A.'nın yaralanmasına yol açtıkları iddia edilen iki polisin "Kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından yargılanmalarına başlandı. Duruşmada ifade veren sanık polis F.Z. suçlamaları reddederken ifade sırasında montunun içerisinde çelik yelek olduğu gözlendi.

Gezi olaylarında TOMA'dan şikayetçi Gökçe A.'ya yakın mesafeden su sıkarak yaralanmasına neden oldukları iddia edilen sanık polisler Ö.K. ve F.Z.'nin "Kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından yargılandıkları davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 7'inci Asliye ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada şikayetçi Gökçe A. ve sanık polis F.Z. ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık polis Ö. K. Van Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde çalışması nedeniyle duruşmaya katılmazken, sanık F.Z.'nin duruşmada kıyafetinin içine çelik yelek giydiği görüldü.

Olay günü TOMA'da şoför olarak görevli olduğunu, diğer sanık Ö.K.'nın ise su sıkma işlemini yaptığını belirten sanık F.Z., "Yakın mesafeden su sıkılma olayını hatırlamıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Olay günü birçok yerde görev yaptık. Taksim- Harbiye mevkinde de görev yaptığımızı hatırlıyorum. 7 yıldır Çevik Kuvvet biriminde görev yapıyorum. Aynı zamanda TOMA araçlarında görev yapan kişilerin eğiticisi konumundayım. Bugüne kadar hiç kimseye herhangi bir zarar verici hareketim olmamıştır" dedi.

"KULLANDIĞIMIZ TOMA ARACI ESKİ MODELDİ"

Gaz ve su ile müdahalede önce diğer birimlerin topluluğu sesli olarak dağılmaları yönünde uyarıldığını daha sonra gaz ve su ile sıkma talimatı verildiğini belirten sanık F.Z. "Olay günü görev yaptığım TOMA aracı eskiydi. Kamerası çalışmıyordu. Yeni TOMA araçlarının içindeki kameralar daha ileri teknolojiyle oluşturulmuş olup net görüntüler kaydedebiliyor. Ancak olay günü kullandığımız TOMA'da herhangi bir görüntü kaydetme durumu mevcut değildi" ifadelerini kullandı.

"NE OLDUĞUNU ANLAMADAN YERE DÜŞTÜM"

Daha sonra söz olan şikayetçi Gökçe A., olay tarihinde bir arkadaşıyla birlikte Taksim'e doğru ilerlediklerini ve büyük bir kalabalıkla karşılaştıklarını söyledi. Gökçe A. İfadesinde, "Yürümeye devam ederken bir gaz bulutuyla karşılaştık. Etraftakiler dağılmaya ve bir yerlere sığınmaya başladı. Ben de bir apartmana sığındım. Bir süre sonra dışarı çıktım. Ne olduğunu anlamadım, yere düştüm. Üzerim sırılsıklam olmuştu. Birinin desteğiyle bir eve sığındım. Omzumdaki kemik dışarı fırlamış gözüküyordu. Daha sonra bir ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne gittim. Olay sebebiyle köprücük kemiğimden ameliyat geçirmek zorunda kaldım. Ayrıca kafa travması geçirdiğim söylendi. Olayın psikolojik etkisini de halen üzerimden atabilmiş değilim. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

"VAN'DA GÖREVLİ POLİSİN İFADESİ TALİMATLA ALINACAK"

Şikayetçi Gökçe A., yere düştüğü esnada kendisini kaldırıp apartmana götüren kişiyi sosyal medya aracılığıyla bulduğunu ve bu kişinin davada tanık olarak dinlenmesini istedi.Ara kararını açıklayan mahkeme, Van'da görev yaptığı belirtilen sanık Ö.K.'nın talimatla ifadesinin alınması için Van Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Taksim'de 31 Mayıs 2013 tarihinde Gökçe A.'nın, polis memurları Ö.K. ve F.Z. tarafından kullanılan TOMA'dan sıkılan su nedeniyle yaralandığı belirtildi. Sanık polis memurlarının "kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 10'ar aydan 3'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toma Suyuyla Yaralama Davasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement