Tokur, Yönetici Atamaları Dahil Tüm Atamalarda Görevde Yükselme Sınavı Esas Olmalıdır - Son Dakika
Yerel

Tokur, Yönetici Atamaları Dahil Tüm Atamalarda Görevde Yükselme Sınavı Esas Olmalıdır

Tokur, Yönetici Atamaları Dahil Tüm Atamalarda Görevde Yükselme Sınavı Esas Olmalıdır

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, yaptığı basın açıklamasında, “Yönetici atamaları dahil tüm atamalarda görevde yükselme sınavı esas olmalıdır” dedi.

05.11.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, yaptığı basın açıklamasında, "Yönetici atamaları dahil tüm atamalarda görevde yükselme sınavı esas olmalıdır" dedi.

Tokur, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden düzenlenmiş ve 2 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı Merkez teşkilatı yeniden yapılandırılmış;3 Kurum, 3 Başkanlık ve 9 Genel Müdürlüğe ayrılmıştır. Taşra teşkilatıda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü olmak üzere 3 başlı bir yapıya dönüştürülmüştür. 663 sayılı KHK ile ilk defa sözleşmeli yöneticilik modeline geçilerek, Kamu Hastane birliklerinde 4 bini yönetici olmak üzere, 5 bin kişi ile yönetici ve uzman olarak 2 senelik sözleşmeler imzalanmıştır. Hiçbir bilgi, beceri ve yarışma sınava tabi tutulmadan, sözleşmeli idareci tercihi Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında, Görevde Yükselme Yönetmeliğini, fiilen uygulanmaz hale getirmiştir. Ayrıca yöneticilerle sözleşme imzalanırken, peşinen alınan istifa dilekçesi de yöneticilerinin istenildiği zaman görevden alınması gibi keyfiyetçi bir tutum sergilenerek, asıl niyet ortaya konulmuştur. 663 sayılı KHK ile devlet memurları görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği ile sağlık bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği hiçe sayılarak, hiçbir sınav yapılmadan, yöneticilerle sözleşme imzalanmıştır. Bunlar sözleşme imzalanırken, hiçbir yarışma sınavına tabi tutulmamıştır. Hatta ve hatta bazıları devlet memuru bile değildir" dedi.

Sağlık iş gücü ve harcamaları planlamalarının uzun vadeli hesaplamaların ve planlamaların yapılması gereken bir alan olduğunu ifade eden Tokur şöyle devam etti:

"Yöneticilikte ilgili olarak, geleceğinden emin olmayan; yönetici olurken, bir beceri ve yeterlilik değerlendirmesinden geçmeyen bir yönetici, bu plan ve hesapları neye güvenerek, hangi bilgi ve beceri ile nasıl yapacaktır. İşini hakkıyla yapan, liyakat ve ehliyet sahibi yöneticilerin geleceklerinden emin olmaları da hizmetin verimi açısından zarurettir.

Devlet Memurları Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin hükümleri, istisnasız tüm yönetici seçimlerinde uygulansın. Açık, objektif ve güvenilir bir görevde yükselme sınavı yapılsın. Yeterli olanların, siyasi düşüncesine, sendikasına bakılmasın. İş yani emaneti ehline verilsin. Bu durumda hem çalışanlar rahatlayacak, hem emanet ehline teslim edildiğinden, hizmet alanlar daha kaliteli sağlık hizmeti alacak, hem de kendini geliştirmek ve mesleğinde en üst seviyeye gelmek isteyen çalışanların önü açılmış olacak ve onların kendini geliştirme yolundaki çabaları, hizmetin kalitesine yansıyacaktır. Siyasetçi bürokratı oyuncağı haline sokamayacak; siyaset, bürokrat ve iş adamı arasındaki, akçeli işler dedikodusu ve olası suiistimaller de en aza indirilmiş olacaktır. Yönetici devlet memurları, siyasi iradenin ve hükümetin memuru olmaktan kurtulup, devletin ve milletinin hizmetinde olarak yöneticilik yapacaktır. Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci tarafından bahsettiğim bu konular ile ilgili açık bir mektupta Sağlık Bakanımıza gönderilmiştir. Sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bu mektubun değerlendirilerek bu anlayışa son verilmesini temenni ediyorum.". - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokur, Yönetici Atamaları Dahil Tüm Atamalarda Görevde Yükselme Sınavı Esas Olmalıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement