TOKİ İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru - Son Dakika
Yerel

TOKİ İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru

TOKİ İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru

Manisa'da konut sıkıntısına çözüm getirmesi beklenen Yunusemre Belediyesinin toplu konut hamlesi için yapılan anket çalışmasına 8 binin üzerinde başvuru yapıldı.

16.10.2014 16:59  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da had safhaya ulaşan konut sıkıntısına büyük bir çözüm getirmesi beklenen Yunusemre Belediyesinin toplu konut hamlesi için yapılan anket çalışmasına 4 günde 8 binin üzerinde başvuru yapıldığı öğrenildi.

Yunusemre Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte yapacağı toplu konutlar için başlatılan anket çalışmasının dördüncü gününde başvuru sayısı 8 bine ulaştı.

Vatandaşın talebi doğrultusunda konut tiplerinin belirlenmesi amacıyla Manolya Meydanı'nda kurulan stantta başlatılan anket çalışması yoğun ilgi görüyor. Çalışma sonucunda maliyeti 400 milyon TL'yi aşması beklenen TOKİ konutlarına talep sayısal olarak ortaya çıkacak ve talep edilen konut tipleri de netlik kazanacak.

Başvuru şartlarının da yer aldığı anket formunda konutların oda sayıları ve fiyatlarla ilgili sorular bulunuyor. Formda tahmini satış bedeli 80-85 metrekare konutlar için 85 bin -110 bin TL olarak gösteriliyor. Konut bedelinin yüzde 12'si peşinat olarak başvuru sırasında TOKİ'nin hesabına yatırılacağı belirtilirken başvuruda bulunan kişinin 25 yaşını doldurmuş ve en az bir senedir Manisa'da ikamet ediyor olma şartı aranıyor. Dar gelirli aileler için yapılacak olan konutlar için hane halkı net gelirinin ise 2 Bin 600 TL veya altına olması şartı aranıyor.

Yapılacak olan toplam konut adedi başvuru sayısının altında kalırsa konutların kurayla hak sahiplerine verileceği bildirilirken, ankete katılan vatandaşların daha sonra belediye bünyesinde başlatılacak olan ön kabul için tekrar başvuru yapacağı belirtildi.

Yapılan anket çalışmasının inşa edilecek konutların özelliklerinin belirlenmesi açısından önemli olduğuna değinen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Anket çalışmamıza yoğun ilgi gösterilmesi bizler çok mutlu etti. Kısa sürede 8 bin kişi anket formalarını doldurarak çalışmamıza katıldı. Ön kabul için tekrar başvuru yapılacak. Çok yakında ise kesin başvurular da başlayacak. İnşallah yapacağımız proje ile Manisa'nın konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOKİ İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement