Tokat'taki Olaylı Mali Genel Kurulla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Tokat'taki Olaylı Mali Genel Kurulla İlgili Açıklama

Tokat\'taki Olaylı Mali Genel Kurulla İlgili Açıklama

Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler, olaylı geçen mali genel kurulun provoke edilmek istendiğini ileri sürerek, “Yaşlı birinin tekmelendiğini manşet atmış gazetelerimiz. O yaşlı kişi sabah gelip genel kurulu provoke etmeye çalışanların başını çekiyor” dedi.

21.05.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler, olaylı geçen mali genel kurulun provoke edilmek istendiğini ileri sürerek, "Yaşlı birinin tekmelendiğini manşet atmış gazetelerimiz. O yaşlı kişi sabah gelip genel kurulu provoke etmeye çalışanların başını çekiyor" dedi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 64. Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaşanan olayların ardından Kooperatif Başkanı Yalçın Bekler, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 78 bin ortağı bulunan kooperatifin mali kongresinin provoke edilmeye çalışıldığını ileri süren Bekler, "Ama basına gerçekte olmayan şeylerin yansıdığını görünce üzüldüm. Doğru şeylerin konuşulması için bugün buradayız. 18 Ekim 2014 yılında olağanüstü karar alarak seçime gitti. O kongrede yönetim kurulumuz ortaklarından büyük bir destek olarak göreve geldi. Dün genel kurulu provoke eden önceki Başkan Cemalettin Uzamış ve yönetim kurulu üyeleri çiftçimizden o genel kurulumuzda destek alamayacaklarını anladıklarında aday olmadılar karşımızda. O gün aday olmayanlar dün yapılan mali genel kurulumuzu provoke etmek için ellerinden geleni yaptılar. Seçildiğimiz günden itibaren köy köy gezerek çiftçimizin sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz. Hiçbir siyasi partinin mensubu değiliz, hiçbir siyasi partiye de yakın değiliz. Çünkü biz sivil toplum örgütüyüz, sivil toplum örgütleri siyasi partilere yakın olmazlar" diye konuştu.

"MALİ GENEL KURULU PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Mali genel kurulun Turhal'da yapılmaması için provokatif eylemlerin olduğunu ileri süren Bekler, "Vali bey kanunda almış olduğu karara uyarak Turhal'da yapılacak olan mali genel kurul için azami güvenlik tedbirleri aldı. Biz mali genel kurulumuzu ortaklarımıza duyurmak için köylerimizi gezdiğimizde bu arkadaşlara teveccüh olmadığımı gördük. Her gittikleri köyde kovulduklarına şahitlik ettik. Köylerden kovulunca şu ifadeleri kullandıklarına; 'Biz de 50-100 kişiyi toplarız gider genel kurulu toplarız masaları dağıtırız. Yazılım elemanlarını döveriz, bu kongreyi iptal ettiririz sonucu ne olursa olsun' dediklerine şahitlik ettik. Biz bu olayları emniyet müdürlüğümüze birebir aktardık. Mali genel kurulunda bu kadar polis olmasına aslında gerek yoktur ama provoke edileceğini biliyorduk. Bu nedenle yoğun bir güvenlik önlemi alındı. Orada hiçbir ortağın oy kullanmasına engel olunmadı. İşlem yapılan ve gözaltına alınlar eski Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Uzamış'ın akrabaları ve kooperatif üyesi değiller. Bu kişiler üye olmadıkları bir genel kurula neden gelirler? Bunlar bizim söylediklerimizi doğrulamıyor mu? Bu arkadaşlar iyi niyetli değil. Asıl konuşulması gereken bu değil. Bu arkadaşların 31 yıllık dönemde yaptıkları. Kendi yaptıklarının konuşulmaması için farklı gündem yaratmaya çalıyorlar. Kooperatifin çok büyük mal varlığı varmış, 31 yıllık başkan döneminde çarçur edilmiştir" diye konuştu.

"EMNİYET GÜÇLERİMİZİN PROVOKE EYLEMDE BULUNAN KİŞİLERE YAPTIĞI MÜDAHALENİN KONUŞULMASI VİCDANIMIZI İNCİTMİŞTİR"

Mali genel kurulunda 2 bin 134 katılım sağlandığını ve hiçbir üyenin girişine engel olunmadığını ifade eden Bekler, "2 bin 134 kişiden sadece Uzamış taraftarı sadece 92 kişidir. Yani Uzamış'a oy veren 92 kişidir. 92 kişi mi üstündür, 2 bin 33 kişimi üstündür. Çiftçiden destek alamayan bu kişilere itibar edilmemesi lazım. Aslında bunların geçmişteki karanlık icraatlarının manşet yapılması lazım. Emniyet güçlerimizin provoke eylemde bulunan kişilere yaptığı müdahalenin konuşulması vicdanımızı incitmiştir. 15-20 kişi geçmeyen kişi tarafından 'vali istifa' diye bağırılmıştır. Sayın Valimiz Tokat için büyük bir şanstır. Kendisinin de çiftçi taraftarı olduğuna inanıyorum. Çünkü geldiği günden buyana çiftçilere yönelik projeler yapmakta. Yem fabrikası, et entegre tesisi yapıyoruz sayın Valimiz destekliyor. Ben şuana kadar bu kadar çiftçinin içerisinde yer alan çiftçiye destek veren bir valiye şahitlik etmedim. Ama 15-20 kişiyi geçmeyen niyetleri bozuk olan kişilerin 'vali istifa' diye bağırmaları yüreğimi incitmiştir" ifadelerini kullandı.

"POLİSİN TEKME ATTIĞI YAŞLI ADAM ÇİFTÇİ DEĞİL"

Bekler, basına yansıyan polisin tekme attığı yaşlı adamla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Yaşlı birinin tekmelendiğin manşet atmış gazetelerimiz. O yaşlı kişi sabah gelip genel kurulu provoke etmeye çalışanların başını çekiyor. Bu kişi Selahattin Altınkaynak'ın babasıdır. Selahattin Altınkaynak da beraber genel kurul alanına gelip orada bağırarak çağırarak tehditvari konuşan kişinin ta kendisidir. Aslında o olayların çıkmasına sebebiyet verenlerin başını çekmektedir. Çiftçi falan da değildir. Bu olayların Tokat'ımızın daha güzel şeylerle konuşulması gerekirken, bu tür olaylarla konuşulmasını doğru bulmuyorum. Emniyet güçlerimiz aslında çok sabırlı davranmışlardır. Sabah genel kurul başlamadan provoke eden bu insanlara çok masumane davranmışlar, müsamaha göstermişlerdir. Aslında baştan bu kişiler gözaltına alınıp içeriye götürülse bu olaylar olmayacaktı. Ama emniyet güçlerimiz hiç kimseye müdahale etmemiştir. Ta ki bu ilgili kişiler yazılı memurlarımızı tartaklayana, masalarımıza vurup kırana, resmi evraklarımızı yırtana kadar müdahale etmemiştir. Bunların hepsi polis kayıtlarına geçti. Asıl manşet yapmanız gereken bunlardır."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan basına yansıyan olaylı mali genel kurulla ilgili Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"20 Mayıs 2015 günü Turhal ilçemizde yapılan Tokat SS Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi 64. Olağan Genel Kurulu (2014 yılına ait mali genel kurul) toplantısı öncesinde meydana gelen olaylara yönelik gerekli incelemelerin yapılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirilmiştir." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'taki Olaylı Mali Genel Kurulla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü
    10:59 Gemlik'te Yağmur Sonucu İstinat Duvarı Çöktü: 2 Yaralı, 2 Araç Hasar Gördü

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 araç duvarın altında kaldı. Dron görüntüleri olayın büyüklüğünü ortaya koydu. Yetkililer, inceleme yapmak ve zararı gidermek için çalışmalara başladı.

  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak
    10:58 Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cemevlerinin aydınlatma giderlerini karşılamak için yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili cemevinin il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık tarafından ödenmeyecek ve ödenmesi gereken her türlü bedel abone tarafından ödenecek.

  • Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor
    10:58 Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

    Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi binada çıkan yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri müdahale ediyor. Yangın sırasında binanın yanındaki apartman tahliye edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını takip ediyor.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı
    10:56 Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı

    Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında altın madalya kazandı. Hakan Dağ, daha önce de farklı şampiyonalarda farklı branşlarda madalyalar kazanmıştı ve sporla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı
    10:56 Ümraniye'de Pompalı Tüfekle Havaya Ateş Açan Şahıs Yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.

  • Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılında Turunç Masa'nın başarısı anlatıldı
    10:54 Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılında Turunç Masa'nın başarısı anlatıldı

    Muratpaşa Belediyesi'nin 10. yılını geride bırakan Turunç Masa, ilçe sakinleri tarafından başarılı bir yönetim projesi olarak değerlendirildi. Turunç Masa, 10 yıl içinde 5 milyon 426 bin 85 kişiyle iletişime geçerek Muratpaşalıların istek, öneri ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu.


Advertisement