TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

"77 milyonun gönül birliğini, kader birliğini, ülkü birliğini göstereceğiz" "Kurulan tuzakları aşacak, daha güçlü ve büyük Türkiye için birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz"

24.11.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "77 milyonun gönül birliğini, kader birliğini, ülkü birliğini göstereceğiz. Kurulan tuzakları aşacak, daha güçlü ve büyük Türkiye için birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, hafta sonu Batman ve Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri programlara ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın nisan ve mayıs aylarında 81 ilde ekonomik beklenti anketi yaptıklarını anlatarak, "Önümüzdeki bir yılda şehrinizin ekonomisi Türkiye ortalamasından daha fazla mı büyür, daha az mı büyür? Yani şehrinizin zenginleşmesinden umutlu musunuz?" diye sorduklarını söyledi.

"En umutlu bölge Güneydoğu, en umutlu il Batman"

En umutlu bölgenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Şehirlerinin Türkiye genelinden daha hızlı büyüyeceğini düşünen en umutlu 5 ilin rakamlarını vereyim. En umutlu Batman idi. Oran yüzde 90, ardından Diyarbakır yüzde 82, Gaziantep yüzde 73, Kocaeli yüzde 71, Bingöl yüzde 70. Bu boş bir umut değildi, tam tersine olumlu gelişmelerin yansımasıydı. Son 5 yılda Türkiye'de istihdamını en fazla artıran bölge yüzde 86 artışla Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Ancak son olaylar bu olumlu tabloyu olumsuz etkiledi. Moralleri bozdu. TOBB olarak bölgedeki iş adamlarından gelen talep ve oda-borsa başkanlarımızın isteğiyle önümüzdeki hafta sonu Batman ve Diyarbakır'da bir dizi etkinlikler yapacağız."

Türkiye'de özel sektörün tamamının asli temsilcisi olarak, 77 milyonun gönül birliğini, kader birliğini, ülkü birliğini göstereceklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Kurulan tuzakları aşacak, daha güçlü ve büyük Türkiye için birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz. Biz ülkemizde huzur olsun istiyoruz. Zira huzur, ticaret ve zenginlik aynı bütünün parçalarıdır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İşkur ile yürütülen UMEM Beceri'10  projesi kapsamında, Türkiye genelinde işsiz ve mesleksiz kişilere mesleki eğitim verilerek, iş sahibi yapıldığını ve firmaların da nitelikli eleman ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Bu projenin başarılı da gittiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu'dan hem işverenlerden hem de işsizlerden talepler doğrultusunda kurslarında açıldığını, son olayların bu talebi olumsuz etkilediğini, tekrar canlanmasını beklediklerini bildirdi

Batman ve Diyarbakır programı

29 Kasım Cumartesi günü Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş'in ev sahipliğinde gerçekleşecek programda; Batman Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarının talebiyle TOBB  tarafından yaptırılan Anadolu lisesinin inşaatı ziyaret edilecek ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılımıyla kurumlar ve gelir vergisi şampiyonlarına ödüllerinin verileceği vergi ödül töreni yapılacak.

30 Kasım Pazar günü de TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın ev sahipliğinde Diyarbakır'da TOBB Yönetim Kurulu'nun kasım ayı toplantısı yapılacak ve Diyarbakır Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarından gelen istek doğrultusunda TOBB tarafından yaptırılmakta olan 24 derslikli imam hatip lisesi ziyaret edilecek.

Diyarbakır'da okul açılışı dışında OSB ziyaret edilerek, iş adamlarıyla istişareler yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement