TMMOB'un 44. Olağan Kongresi Başladı - Son Dakika
Yerel

TMMOB'un 44. Olağan Kongresi Başladı

TMMOB\'un 44. Olağan Kongresi Başladı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak şubesinin 44’üncü Olağan Kongresi başladı.

16.01.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak şubesinin 44'üncü Olağan Kongresi başladı.

Maden Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilen kongrede gerçekleşen kongreye Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, TMMOB Maden Mühendisleri Odası üyeleri, Oda Başkanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda divan seçimi yapıldı. 44. Olağan Kongrede açılış konuşması yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı şunları söyledi:

"Soma ve Ermenek Faciaları, Dağlıca, Suruç ve Ankara Katliamları ve daha niceleri ile dolu çok acılar yaşadığımız bir 2 yılı daha geride bıraktık. Ülkemizin bilinen temel sorunları ile sektörümüzün ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümünde somut ilerleme ve gelişme sağlanamayan bir dönemi daha bitirmiş bulunuyoruz. Sektörümüzün/meslek alanımızın hukuksal, teknolojik, işçi sağlığı-iş güvenliği ve yatırımlarla ilgili önemli yapısal sorunları devam etmektedir. Bu sorunlar her boyutuyla madencilik sektörü daha uzun yıllar istenilen seviyeye ulaşamayacaktır. Ülke olarak içimiz yanmaktadır. 13 Mayıs 2014 tarihinde ülkemiz tarihinin en büyük maden faciası yaşanmış, 5'i maden mühendisi 301 maden emekçisi geliyorum diyen bir faciayla hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu facia aşırı kar uğruna canların heba edilmesidir, bu işin fıtratında "ölüm" var diyen zihniyetin bilimi dışlamasıdır. Bu facia; ölümlerin yaşanmaması için önlemler almak, denetimler yaparak, yaptırımlar uygulama yetkisi olan hükumetin görevini savsaklamasıdır, sermayeyle içli dışlı olarak iktidarını sürdürme gayretinin bir ürünüdür" dedi.

2 gün sürecek olağan kongresi 1. Günü konuşmalarla geçerken kongrenin 2. Gününde seçim gerçekleştirilecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMMOB'un 44. Olağan Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement