Tkdk'dan Yatırımcılara 12,5 Milyon Liralık Destek - Son Dakika
Yerel

Tkdk'dan Yatırımcılara 12,5 Milyon Liralık Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından 13'üncü proje başvuru döneminde, yatırım tutarı 35 milyon lirayı bulan 212 projeye, 12,5 milyon liralık hibe desteği verileceği bildirildi.

23.02.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından 13'üncü proje başvuru döneminde, yatırım tutarı 35 milyon lirayı bulan 212 projeye, 12,5 milyon liralık hibe desteği verileceği bildirildi.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, yaptığı yazılı açıklamada, 13'üncü proje başvuru dönemi kapsamında 212 proje başvurusu aldıklarını, yatırım tutarı 35 milyon lirayı bulan söz konusu projeler için TKDK'nın 12 milyon 500 bin liralık hibe desteği vereceğini belirtti.

Başvurular arasında tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusundaki yatırımların ilk sırada yer aldığını ifade eden Körpınar, yatırımlar arasında ayrıca 3 adet meyve ve sebze işleme tesisi, 2 adet et işleme tesisi, otel ve restoran yapımı, leblebi ve pirinç üretim tesisi ile taş işleme tesisi kurmak isteyenlerin bulunduğunu kaydetti.

TKDK'nın 2015 yılının ikinci yarısı itibariyle "IPARD-2 Programı"nın uygulamasına geçeceğini dile getiren Körpınar, "Söz konusu programda hibe verilen sektörlere yenileri eklenecek olup, yardım oranlarında da artışlar olacaktır. Programın uygulanmasına ilişkin bilgilendirmeler önümüzdeki süreçte kurumumuz tarafından yapılacaktır. Projelerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara ve üretimde berekete vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tkdk'dan Yatırımcılara 12,5 Milyon Liralık Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement