Tkdk Artık Yenilenebilir Enerji Projelerine de Destek Verecek - Son Dakika
Ekonomi

Tkdk Artık Yenilenebilir Enerji Projelerine de Destek Verecek

Tkdk Artık Yenilenebilir Enerji Projelerine de Destek Verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPART I programında desteklenen sektörler arasına bu dönem IPARD II Programı ile birlikte yenilenebilir enerji sektörünü de kapsam içerisine aldı.

22.01.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPART I programında desteklenen sektörler arasına bu dönem IPARD II Programı ile birlikte yenilenebilir enerji sektörünü de kapsam içerisine aldı.

2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktıklarını dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, "Yeni dönemde destekleyeceğimiz yeni sektörlerle Giresun'a daha çok yatırım kazandırmayı hedefliyoruz. IPARD I Programı kapsamında ilimizde kırsal turizm öne çıkan yatırımlar arasında yer alıyordu. IPARD II Programı kapsamında ise, ilimiz açısından bu sektörün yanında yenilenebilir enerji sektörünü görmekteyiz. Vatandaşlarımız elektriği, elektrik dağıtım şirketlerine satarak kar elde etmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapabilirler. TKDK olarak, hidrolik enerji hariç olmak üzere; biokütle, güneş ve jeotermal enerji tesislerine destek veriyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarının il açısından avantaj olabileceğine belirten Kurşun, "İlimizin güneş enerji santralleri konusunda, özellikle Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerinde potansiyeli mevcut. Yerel idarelerin, ilgili kaymakamlıkların, özel sektörlerin, STK'ların konuya olan ilgisi Kurumumuzca oldukça önemli. Bu konuda bu zamana kadar teşebbüs içerisinde olmuş, başvuruda bulunmuş şahıs ve şirketlerin Kurumumuza yönlendirilmesi gerekmektedir. IPARD II dönemi boyunca yatırımcıların bu sektörden en üst seviyede istifade etmesi için, arazi temini konusunda, ilgili kamu kurumlarının desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tkdk Artık Yenilenebilir Enerji Projelerine de Destek Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.


Advertisement