Tkb Sakarya Şubesi "Çevre Eğitici" Kursu Açacak - Son Dakika
Yerel

Tkb Sakarya Şubesi "Çevre Eğitici" Kursu Açacak

Tkb Sakarya Şubesi "Çevre Eğitici" Kursu Açacak

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan yeni dönemde “Çevre Eğitici” kursu açacaklarını belirtti.

14.11.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan yeni dönemde "Çevre Eğitici" kursu açacaklarını belirtti.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Yağan, "Bu çalışmalarımızın en önemlisi Çevre Eğicisi Kursu'muz olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Çevre Türkiye'nin değil Dünya'nın da sorunu. Farkında olmadığımız bir şekilde etrafımıza ne kadar zararımız olduğunu ben bu kursu açtığımızda anladım. Bu kursumuzu ikinci kez açacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi ve TKB ortaklığında düzenlenecek bir kurs. Eğitim Halk Eğitim Merkezinde verilecek. Özellikle önemsediğimiz aşçılık kursumuz da bu sene yine Adapazarı Belediyesi ile birlikte düzenleyeceğiz. Bunun dışında önümüzdeki 25 Kasım kadına şiddet haftası. 25 Kasım'da etkinliğimizi geniş tutacağız. Güzel bir hazırlıkla çok iyi bir şekilde hazırlanacağız. 2015 yılında 250 kadın öldürüldü bu az bir rakam değil, buna bir şekilde dur demeliyiz. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. 250 kadına bütün kadınların borcu var, bu kadınların sesi olmalıyız" dedi.

Sakarya Barosu Çevre Kent İmar Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Dilara Özden ise yaptığı açıklamada, "Çevreye çok farkında olmadan hepimiz zararlar veriyoruz. Farkında olmamamızın sebebi bu konuda çok fazla eğitimli olmamamız. Dolayısıyla TKB'nin bu eğitim çalışması bence çok önemlidir. Bu eğitim çalışması da bir sertifika töreni olarak görülmemelidir. Gerçekten çevre bilincinin çocuklara aktarılması açısından çok düzgün ve anlamlı bir projedir. Diğer tüm kadın örgütlerine de örnek olmasını diliyorum" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkb Sakarya Şubesi 'Çevre Eğitici' Kursu Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement