Tiyatromuzun Müşfik Adamı Kulis Tiyatro'da - Son Dakika
Advertorial

Tiyatromuzun Müşfik Adamı Kulis Tiyatro'da

Tiyatro dünyasının görsel gücü ve içeriğiyle zengin dergisi Kulis Tiyatro'nun yeni sayısı çıktı!

16.10.2015 14:46  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Kulis Tiyatro yeni sayısında kapağı, Türk Tiyatrosu'nun usta oyuncularından Müşfik Kenter'e ayırıyor. 2012 yılında kaybettiğimiz sanatçı, biyografi bölümünde 'Türk Tiyatrosu'nun müşfik adamı: Müşfik Kenter' başlığı altında, bilinen bilinmeyen tüm yönleriyle ele alınıyor.

Ayrıca, bu sene Şehir Tiyatroları'nda rejisini üstlendiği Cyrano de Bergerac oyunuyla yer alan Mehmet Birkiye, ustası Müşfik Kenter'le tiyatro yapmanın güzelliklerinden bahsediyor. Birkiye'nin "Onu izleyen herkes, ben de yapabilirim, hissine kapılırdı. Ben bunun ne demek olduğunu, Kenan Evren'in "Picasso'nun yaptığını ben de yaparım" dediği zaman anladım" cümleleri Kenter'i daha da yakından tanımanızı sağlayacak.

Yeni sezonu karşıladığımız bugünlerde dopdolu içeriğiyle okuyucuya sunulan dergide, tiyatro dünyasına dair haberlerin yanı sıra, "Yeni Sezonda Bizi Neler Bekliyor?" dosyasında, bu sezon özel ve devlet tiyatrolarında izleme fırsatı bulacağımız oyunlar hakkında bilgi veriliyor


İSTANBUL BENİM TİYATRO EVİM

Öte yandan geçtiğimiz sezon Şehir Tiyatroları'nın en fazla ilgi gören oyunlarından biri olan Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın Makedonyalı yönetmeni Aleksander Popovski, Türkiye'deki tiyatro deneyimlerini Kulis Tiyatro'ya anlattı. İstanbul üzerine özel bir oyun yapmak istediğini söyleyen Popovski ekliyor: "İstanbul benim yeni tiyatro evim. Beraber çalışabiliriz, atölye çalışmaları yapabiliriz, Avrupa tiyatrosundan iş birliği ile çalışabileceğimiz arkadaşları davet edebiliriz."

Dergide ayrıca, kurduğu turne tiyatrosuyla Türkiye'nin tamamını gezen İbrahim Alben'i, babalarının mirasını devam ettiren Serkan ve Sercan Alben kardeşler anlatıyor. İstanbul Gökkuşağı Tiyatrosu'nun halen devam eden ilginç hikayesi, Kulis Tiyatro'nun bu ayki sayfalarında yer alan ilginç konulardan biri.

Bunların yanı sıra, Tufan Karabulut'la 'Türk tiyatrosunda kimlikli dil'i mercek altına alınıyor, Çağlar İşgören'le Sahne Tozu tiyatrosuyla İzmir'deki çalışmalarını konuşuyoruz. Edith Piaf'ın acıklı hikayesi Marcel'den, Max Frisch'in Bay Biedermann'ına, DoğuYakası'nın Gömülemeyen Cenaze'sine kadar yine tiyatroya dair haberler Kulis Tiyatro'nun yeni sayısında!


Son Dakika Advertorial Tiyatromuzun Müşfik Adamı Kulis Tiyatro'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement