Times: Rusya, Suriye'de Uçuşa Yasak Bölgeyi Önlemek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Times: Rusya, Suriye'de Uçuşa Yasak Bölgeyi Önlemek İstiyor

İngiliz Times gazetesi başyazısında Rusya'nın Suriye'deki asıl amacının Türkiye'nin uçuşa yasak bölge rüyasını engellemek olduğunu yazdı.

26.11.2015 08:02  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Times gazetesi bugünkü başyazısında, Rusya'nın bir savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi sonrası Suriye'nin Lazkiye kenti dışındaki üssüne S-400 füzeleri gönderme kararını değerlendirdi. Gazete, " Moskova, Türklerin uçuşa yasak bölge rüyasının hayata geçmesini önlemek istiyor" yorumunda bulundu.

Times gazetesinin başyazısının başlığı, "Uçurumun eşiğinde".

Gazete son gelişmelerin Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana NATO ile Rusya'yı ilk kez karşı karşıya getirebileceğini, iki tarafın da birbirleri yerine IŞİD'le savaşmayı öğrenmesi gerektiğini belirtiyor.

"RUSYA, TÜRKMEN TUGAYI'NI BOMBALIYOR ÇÜNKÜ..."

Times'a göre krizin merkezinde "Rusya ile müşterisi diktatör Beşar Esad arasındaki zehirli ilişki" var. Başyazıdan bazı satırlar şöyle: "Rusya lideri, IŞİD'e karşı savaşıyor numarası yaparken, esasında Esad rejiminin muhaliflerini bombalıyor. Temel kaygısı, IŞİD yenildiğinde, örgütün boşluğunu diğer muhalif grupların doldurması ve bu grupların Esad'ın güçlü olduğu bölgeye saldırmaları. Rusya, Türkmen Tugayı'nı bombalıyor çünkü onu Esad'ı devirmekte kararlı olan Türkiye'nin kuklası olarak görüyor. Oysa Türkmenler hiçbir zaman Esad güçleri için ciddi bir tehdit oluşturmadı. Siyasi bir tavır için eziliyorlar."

'RUSYA, NATO'YU SINIYOR'

Times, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal ederek esasında NATO'nun hava savuna sistemlerini sınadığı görüşünde. Gazete bu noktada Moskova'nın IŞİD'e yönelik hava saldırıları için NATO ile ortak bir komuta merkezi oluşturulması önerisine de şüpheyle yaklaşıyor, "Rusya'nın temel hedefi Esad'ı iktidarda tutmak" diyor.

TÜRKLERİN UÇUŞA YASAK BÖLGE RÜYASINI ENGELLEMEK İSTİYOR

Başyazı şu satırlarla noktalanıyor: "Moskova, savaş uçağının Salı günü düşürülmesinin ardından Lazkiye dışındaki üssüne karadan havaya atılan yeni füzeler göndereceğini açıkladı. Bu cihatçıları yenilgiye uğratma yolunda atılmış bir adım değil. Zira IŞİD'in, düşürülecek uçağı yok. Moskova daha ziyade Türklerin uçuşa yasak bölge rüyasının hayata geçmesini önlemek istiyor. Suriye'nin geleceğinde etkili olmaya yönelik bir girişim bu.

NATO ile Rusya arasında benzer krizlerin çıkmasını önleme yolunda ne kadar çaba harcanırsa harcansın, bunlar Sayın Putin'in zarar verici hedeflerine ulaşma çabasını önlemeyecektir."

Times: Rusya, Suriye\'de Uçuşa Yasak Bölgeyi Önlemek İstiyor

Son Dakika Güncel Times: Rusya, Suriye'de Uçuşa Yasak Bölgeyi Önlemek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tomahawk: ÇAYIR ÇİMEN TERÖRİSTLERİNE YARDIMI KESSİNLER İSLAMCI TERÖRİSTLERİN KARŞISINDA 12 MİLYONLUK KÜRT GÜCÜ VAR 6 20 Yanıtla
  • kurdo: Rus askerleri birer tavuk misali . Teknolijisine guveniyor ama saldiramaz turkiyeye cunku ikinci raundu abd baslatir 15 5 Yanıtla
  • DİKKAT: Ne savaş çığırtkanlığı yapıp duruyorsunuz millet dünyanın 1, güçlü ülkesiyle savaş ne demek ne natodan ses var ne amerikadan tek başına türkiyeyi 1 ayda yerle bir eder rusya sonrada amerika ve avrupaylada paylaşmak için anlaşırlar Allah idarecilerimize akıl fikir versin müslüman yurdumuzu korusun 8 10 Yanıtla
  • 25dadasim: Türkiye acilen kendi hava savunma balistik füze projelerini üretmek zorunda karada vururuz hava ve deniz de önlemler almalı yiz turkiyenin gizli projeleri muhakkak vardır nedir bilemeyiz ayrıca acil olarak ortadoğuda ezilen halklara önderlik edeceğini icraata döküp askeri sayısal güç devsirmeli operasyonel siyasi askeri hamleler yapmalıdır akan hep müslüman kani cunku 14 2 Yanıtla
  • zeybek: La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym 7 0 Yanıtla
  • Vassago: Şu an rusya nın hava sahamızı işgal etmesinin bedelini ödetmek isteyen bir türk basını ile karşı karşıyayız. Çok basit şeyleri speküle edebilecek hainliğe sahipler dikkatli olmak lazım.. 4 1 Yanıtla
  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement