Tika Heyetinden Gambiya ve Gine Bissau'ya İnceleme Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Tika Heyetinden Gambiya ve Gine Bissau'ya İnceleme Ziyareti

Tika Heyetinden Gambiya ve Gine Bissau\'ya İnceleme Ziyareti

Gambiya’da bir polis akademisi inşa edilmesi ve Gine Bissau’da polis genel müdürlüğü binalarının tadilatı talepleri kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) öncülüğünde oluşturulan teknik heyet, Gambiya ve Gine Bissau’ya inceleme ziyaretlerinde bulundu.

31.07.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gambiya'da bir polis akademisi inşa edilmesi ve Gine Bissau'da polis genel müdürlüğü binalarının tadilatı talepleri kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) öncülüğünde oluşturulan teknik heyet, Gambiya ve Gine Bissau'ya inceleme ziyaretlerinde bulundu.

TİKA, Gambiya ve Gine Bissau'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. TİKA öncülüğünde oluşturulan teknik heyetin Gambiya temasları kapsamında Gambiya Polis Yüksek Okulu, Polis Müdahale Birimi ve Terör ve Uyuşturucu ile Mücadele Birimleri ziyaret edildi. Türkiye'nin desteği ile yapılması planlanan polis akademisinin arazisi üzerinde TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından incelemeler yapıldı. Gambiya'daki temaslar kapsamında heyeti kabul eden Gambiya İçişleri Bakanı Ousman Sonko, Türk heyetinin ülkede bulunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Gambiya'nın bölgesinde barış içerisinde yaşayan bir ülke olarak görülse de ülkenin yakın gelecekte birçok güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalabileceğini öngördüklerini söyleyen Sonko, bu nedenle Türkiye'nin Gambiya'ya geçmişte verdiği desteğin önümüzdeki günlerde de sürmesini istediklerini söyledi.

Gambiya temaslarını tamamlayan heyet, TİKA'nın her yıl önemli düzeyde teknik destek verdiği Gine Bissau'ya geçti. Heyet, Gine Bissau polis ve jandarma teşkilatlarını ziyaret ettikten sonra Angola Cumhuriyeti'nin desteği ile yapımına başlanan ancak ülkedeki siyasi istikrarsızlık nedeniyle yarım kalan ve Türkiye'nin desteği ile tamamlanması talep edilen polis genel müdürlüğü binasında teknik incelemelerde bulundu. TİKA'nın daha önce gerçekleştirdiği bir dizi projenin tamamlanmasından sonra heyet, Gine Bissau Savunma Bakanı ve ülkenin yeni seçilen Başbakanı Domingos Simoes Pereira tarafından kabul edildi. Yetkililer, TİKA'nın ülkelerinde gerçekleştirdiği önemli projelerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundular. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Heyetinden Gambiya ve Gine Bissau'ya İnceleme Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement