Tika'dan Afganistanlı Selzedelere Yardım - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistanlı Selzedelere Yardım

I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'daki sel mağdurlarına gıda ve çadır yardımında bulunuldu.

27.05.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'daki sel mağdurlarına gıda ve çadır yardımında bulunuldu.

Afganistan'ın kuzeyindeki Tahhar vilayetinin Rostak ilçesine bağlı Köktaba köyünde selden zarar gören 31 aileye TİKA tarafından gıda ve çadır yardımı yapıldı. TİKA tarafından temin edilen gıda malzemeleri ve çadırlar köyde düzenlenen törenle sel mağdurlarına teslim edildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, yaşanan sel felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Türkiye'nin TİKA eliyle Afganistan'da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Afgan halkına yaptığı yardımların süreceğini söyledi.

Yapılan yardım paketlerinin içinde un, pirinç, yağ, şeker, tuz, ve makarna gibi gıda malzemelerinin bulunduğunu ifade eden Karadoğan, ayrıca sel mağdurlarına çadır yardımında da bulunduklarını belirtti.

Karadoğan, TİKA olarak daha önceki doğal afetlerde olduğu gibi bu sefer de bölgeye yardım götüren ilk yardım kuruluşu olduklarını kaydetti.

TİKA'nın Afganistan genelinde diğer alanlarda da yüzlerce projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Karadoğan, söz konusu yardımların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık iki hafta önce Tahhar vilayetinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistanlı Selzedelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement